Yubo

yubo
Wanneer je nieuwe mensen wilt leren kennen, is dit het makkelijkste in het echte leven. Op school, op straat of ergens anders; het kan allemaal. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om online nieuwe vrienden te zoeken over de hele wereld, zonder dat je meteen een datingapp moet installeren. Maak kennis met Yubo, het sociale netwerk voor tieners en jongvolwassenen.

Je ontdekt een verscheidenheid aan functies in de app waardoor je je geen moment verveelt. Het was nog nooit zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen over de hele wereld. Lees snel verder en ontdek wat je van dit sociale netwerk kunt verwachten. Mocht je een dating app zoeken met meer Nederlandse gebruikers, dan is de volgende dating app waarschijnlijk een betere optie.

Bekijk deze dating app

Voor wie is het sociale netwerk Yubo?

Dit sociale netwerk is bedoeld voor mensen over de hele wereld die graag nieuwe vrienden willen maken. Het is dan ook geen dating app. Gebruikers moeten 13 jaar of ouder zijn en toestemming hebben van ouders om het te gebruiken. Er is een community voor 13 tot 18-jarigen die losstaat van de volwassen gebruikers (tot 25 jaar) om zo mensen van hun eigen leeftijd te ontmoeten. Op die manier blijven de tieners beschermt en kunnen ze veilig gebruik maken van Yubo. Er zijn inmiddels al miljoenen gebruikers over de hele wereld om nieuwe vrienden te maken via dit sociale netwerk.

Hoe werkt de Yubo app?

Het eerste dat je doet is het sociale netwerk Yubo downloaden in de App Store of in de Google Play store. Daarna maak je een profiel aan en vul je je naam, je telefoonnummer en een foto toe zodat je profiel er wat completer uitziet. Dan voeg je nieuwe vrienden toe en kun je een-op-een chatten of door middel van een live videostreaming. Er zijn diverse functies die je kunt proberen, zoals een YouTube stream. Hierbij kun je jouw favoriete muziekvideo’s, vlogs, gamecontent en doe-het-zelf-video’s streamen en delen. Ook kun je lenzen uitproberen die ze in samenwerking met Snapchat aanbieden.

Welke functies kun je verwachten?

Het sociale netwerk zelf springt er al meteen uit met de geelkleurige layout. Op het beginscherm kun je kiezen uit live, chatten, toevoegen of swipen. Heb je bijvoorbeeld een profiel voor je, dan swipe je naar rechts als je iemand leuk vindt en naar links als je diegene niet leuk vindt. Heeft de ander je ook naar rechts geswiped, dan wordt je vrienden op Yubo. Rechtsboven kun je naar je eigen profiel gaan en je kunt mensen zoeken. Wanneer je op de tab ‘live’ bent kun je verschillende groepen zien in het sociale netwerk Yubo.

Non-stop plezier met deze app

Ook is het mogelijk om te chatten tijdens een live sessie op het sociale netwerk Yubo. Andere leuke functies die ze aanbieden zijn verschillende spellen, zoals ‘om eerlijk te zijn’ waarin je diverse vragen kunt beantwoorden of een uitdagende tekenquiz. In de community zijn er verschillende onderwerpen waar je uit kiest, zoals kunst, games, theater, beauty et cetera. Het is ook mogelijk om anderen uit te nodigen via Snapchat waardoor je een beloning verdient. Yubo ziet graag diversiteit op de applicatie en daarom stimuleren ze het om anderen uit te nodigen voor dit sociale netwerk.

yubo app

Gratis te downloaden

Het sociale netwerk Yubo is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Wel kun je een power pack voor €6,49 per week aanschaffen. Dit bedrag wordt dan automatisch elke week afgeschreven. Hiervoor krijg je spotlights, waarbij je profiel bovenaan de onlinesectie wordt getoond. Hierdoor krijg je meer kans op berichten en kun je zelf bepalen met wie je bevriend wilt zijn. Of kies voor een boost, dat ervoor zorgt dat jouw live zichtbaarder wordt voor andere gebruikers. Tot slot kun je nog voor een turbo kiezen, waarbij jouw profiel 30 minuten lang nog beter zichtbaarder is.

Is het betrouwbaar om de app te gebruiken?

Het sociale netwerk Yubo zet zich in om jonge gebruikers te helpen om een veilige ervaring te bieden. Zo zijn er een aantal veiligheidsfuncties, zoals technische tool, menselijke moderators en een rapportagefunctie. Ook streven ze ernaar om binnen 24 uur te reageren op meldingen van overtredingen. Wanneer je je profiel wilt verifiëren of je account wilt ontgrendelen is het mogelijk om de app Yoti te gebruiken. De gegevens die jij invoert in het sociale netwerk zijn versleuteld en het is onleesbare data. Alleen de gebruiker heeft de mogelijkheid om dit te ontgrendelen.

Dit zegt de media

Er zijn verschillende websites die het sociale netwerk Yubo hebben vermeld, zoals Bureau Jeugd en Media, internetmatters en flair. Zo schrijft laatstgenoemde dat er voorheen nog wel eens pikante berichten heen en weer werden gestuurd, waarna Yubo het algoritme heeft aangepast om dit tegen te gaan. Natuurlijk moet je altijd nog steeds oppassen wanneer je met iemand in contact komt. Het is namelijk kinderspel om een andere geboortedatum in te geven. Yubo zelf geeft op de website ook handige tips om te online veiligheid te verbeteren en te garanderen.

google playapp store

Geschiedenis van het sociale netwerk Yubo

Voorheen kon je dit sociale netwerk vinden onder de naam Yellow, maar door verschillende mediarapporten kwam Yellow onder vuur nadat het was gelinkt naar een groot aantal sexting berichten in Ierland. Hierna werd de naam veranderd naar Yubo om een nieuwe start te maken. De applicatie zelf is opgericht in 2015 door Sacha Lazimi, Jérémie Aouate en Arthur Patora, drie Franse studenten van technische scholen. In december 2016 stond het in de top tien van meest gedownloade apps in de categorie lifestyle en in november 2020 claimde Yubo 40 miljoen leden te hebben.

Over de app

Het sociale netwerk Yubo wordt tegenwoordig gerund door een team van vijftien gepassioneerde ontwikkelaars, designers, data wetenschappers en ondernemers in Parijs. Zij geloven dat er een grote mogelijkheid is om online vriendschappen te laten ontstaan vanuit de hele wereld. Door een veilig en betrouwbaar platform willen ze dit creëren voor iedereen die de applicatie gebruikt. Daarnaast is de applicatie erg divers en vind je er meer dan alleen een chatdienst. Ontdek het nu en installeer dit toffe social netwerk voor tieners en volwassenen in de leeftijd van 13 tot 25 jaar.