Terugkerende smoesjes: wordt je afgewimpeld?

Terugkerende smoesjes: wordt je afgewimpeld?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Het kan moeilijk zijn om tegen iemand te zeggen dat je niet geïnteresseerd bent. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om het af te handelen. De één zegt het eerlijk terwijl de ander steeds met verschillende smoesjes op de proppen komt om je maar niet te zien. Dat betekent niet dat iedereen die een afspraak afzegt je probeert af te wimpelen. Het kan namelijk zijn dat het geen smoesje is maar een echte reden om de afspreek af te zeggen.

Afzeggen of verplaatsen?

Om te bepalen of je afgewimpeld wordt is het belangrijk om te beseffen wat er precies gezegd wordt. Zegt de persoon de afspraak af of wordt de afspraak verplaatst? Als iemand je graag wil zien dan wil men direct een andere tijd of datum inplannen om af te spreken. De persoon wil je graag zien en laat het ook merken door direct een nieuwe afspraak in te plannen. Als het verplaatsen van de date niet ter sprake komt dan is de kans groot dat je afgewimpeld wordt.

Continu verplaatsen

Het kan ook anders. Iemand die je wil afwimpelen heeft steeds iets anders waardoor de afspraken steeds verzet worden of afgezegd. Deze smoesjes worden gebruikt omdat de persoon je geen pijn wil doen maar het werkt juist averechts. Het enige waar het toe leidt is verwarring en verloren tijd voor beide personen.

Ghosting

Een wat vreemde manier om iemand af te wimpelen is ghosting. Wat er dan gebeurt is onpersoonlijk maar voor sommigen de beste manier om te laten merken dat er geen interesse is. Je wordt namelijk volledig genegeerd. Geen reacties op je appjes, geblokkeerd op Facebook en verwijderd op de datingsite. Veel duidelijker kan het niet.

Wat er gezegd wordt en wat het betekent

Online daten speelt zich af op verschillende niveaus. Wat jij voelt hoeft de ander niet te voelen en visa versa. Hoe jij de date vond gaan kan anders zijn dan wat de ander ervan vond. Zo kan het gebeuren dat de één wel interesse heeft en ander niet. De volgende uitspraken komen vaak voor als iemand zegt ermee te willen stoppen:

Ik ben niet klaar voor een relatie

Als iemand dit zegt dan is het verstandig om er niet tegenin te gaan. Neem het voor lief en ga op zoek naar iemand die dat wel is. De persoon is er waarschijnlijk wel klaar voor, alleen niet met jou. Het is een “aardige” manier om te zeggen dat het niet aan jou ligt maar aan de ander.

Ik ben te druk

Als iemand het te druk heeft om tijd voor je vrij te maken dan wordt het tijd dat je afstand neemt. Begin met zelf tijd vrij te maken om te zoeken naar een andere date. Dat iemand het te druk heeft kan geen reden zijn om niet af te spreken. Als je iemand leuk vindt dan is er altijd een gaatje om snel af te spreken.

Ik heb nog gevoelens voor mijn ex

Sommige personen komen tijdens het daten er pas achter dat ze nog gevoelens hebben voor een ex. Dat kan gebeuren. Neem het niet persoonlijk op en laat de ander gaan om deze gevoelens te verwerken. Als iemand dit zegt dan kun je ervan uitgaan dat de waarheid gesproken wordt.

Het ligt niet aan jou maar aan mij

Het klassieke bericht om aan te geven dat je geen interesse hebt. Als iemand dit zegt dan zegt de persoon het meestal alleen maar om je niet schuldig, zielig of teleurgesteld te laten voelen. De kans op een hereniging op een later moment is echter heel klein. Meestal is de persoon er op dat moment uit dat het volgens hem of haar niets tussen jullie kan worden.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven