Wat te doen op een eerste date?

Wat te doen op een eerste date?

 • 04 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

vrouw man koken

Wat je doet op een eerste date kan het verschil zijn tussen falen en succes. Na vele berichten op Tinder of Badoo heb je het dan eindelijk voor elkaar gekregen; de ander wil met je afspraken. Maar wat kun je nu het beste doen op de eerste date? Terwijl sommige singles er niet lang over nadenken is het voor de slimme singles een moeilijke keuze uit vele opties. Als je het uiterste uit je dating carrière wilt halen dan is een perfect geplande en gezellige eerste date de kers op de taart. Wie weet is het wel de laatste eerste date van je leven.

De perfecte eerste date

Als je goed opgelet hebt tijdens de gesprekken dan heb je al veel waardevolle informatie ontvangen. Wat de ander leuk vindt en wat niet kun je gebruiken voor het plannen van de eerste date. Houdt hij van sporten? Ga dan samen bij een strongmanrun kijken. Leest ze graag boeken? Neem haar dan mee naar de bibliotheek. Wat je op de eerste date moet doen verschilt per situatie. Als je er niet uitkomt, vraag je date dan om suggesties. Je kunt het beter eerst vragen dan de verkeerde keuze maken.

Als je liever voor een veilige optie kiest dan ga je samen uit eten, in een café wat drinken of spreek je af op een terras. Het is niet verkeerd om het bij de “standaard” dingen te houden op de eerste date. Zolang er de mogelijkheid is om in rust met elkaar te praten dan is er niemand die klaagt. De eerste date is er immers voor bedoeld om kennis te maken, niet om alles uit de avond of middag te halen. Om je op weg te helpen zijn hier nog 13 dingen die je kunt doen op een eerste date.

 1. Volg samen een kookles. Je komt er niet alleen achter hoe goed de ander kan koken maar het is ook romantisch.
 2. Ga kanoën in een lokale rivier. Zorg er wel voor dat je een nieuwe outfit bij je hebt.
 3. Bezoek een foodtruck festival bij je in de buurt. Het is vaak gezellig en lekker eten slaat niemand af.
 4. Bezoek de toeristische plekken bij je in de buurt. Het komt vaak voor dat je nog veel over je leefomgeving kunt leren.
 5. Maak een wandeling door een groot park of bos. Genoeg tijd om te praten en niemand die je stoort.
 6. Bezoek een speelhal en verlies met opzet van je tegenstander. Of juist niet als je een trotse man bent.
 7. Ga schaatsen als het winter is en sluit af met warme chocolademelk met slagroon.
 8. Bezoek een wedstrijd van een sport die jullie beide leuk vinden. Juichen mag, schelden op de scheids niet.
 9. Spreek af in een gezellige koffiebar. Koffie drinken en daten; de beste combinatie die er is.
 10. Spreek af bij de IKEA, om te eten of om samen meubels te beoordelen. Het is er veilig voor als je het niet helemaal vertrouwd.
 11. Ga naar een souvenirwinkel bij je in de buurt en koop voor elkaar een cadeau. Wat denk je dat de ander leuk vindt?
 12. Wacht tot de zon ondergaat en bekijk het vanaf een hoog punt. Romantischer wordt het niet op de eerste date.
 13.  Bezoek een kunstexpositie en deel je mening over de stukken. Doe dit uiteraard alleen als de ander ook interesse in kunst heeft.

Wat je nog meer moet doen

Hoewel de plek waar je afspreekt het belangrijkst lijkt is het vaak nog belangrijker hoe je je gedraagt. Laat jezelf van je beste kant zien. Wees galant als man zijnde en zorg ervoor dat je je date op geen enkele manier voor schut zet. Zorg dat je ruim op tijd aankomt op de afgesproken locatie en gedraag je zoals het hoort. Hoe beter je date zich voelt, hoe makkelijker de date verloopt. Als je het goed aanpakt dan bedenk je niet alleen de eerste date maar heb je ook een back-up plan voor als de eerste date op de één of andere manier niet kan doorgaan. Als laatste is het slim om te bedenken waar je je date alleen kunt spreken aan het einde van de date. Een succesvolle eerste date moet immers bezegeld worden, als je geluk hebt.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer