Wat te doen als je date iets schokkends vertelt uit het verleden?

Wat te doen als je date iets schokkends vertelt uit het verleden?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Tijdens de eerste date is het ontdekken. Je kent elkaar nog niet en probeert snel elkaar beter te leren kennen. Er gaan enkele dates overheen en je date vertelt plotseling iets schokkends. Ze heeft bijvoorbeeld een schuld van een ton of hij heeft jaren vastgezeten in de gevangenis. Wat moet je dan doen?

De film Thanks for Sharing (2012) met Gwyneth Palthrow is een komedie met dit als onderwerp. De film toont aan hoe moeilijk het kan zijn om iets te zeggen tegen je date wat schokkend kan zijn.

Als je aan het daten bent met iemand dan verwacht je niet dat alles direct goed gaat. Er kan een keer een stilte vallen waarbij beiden niets te vertellen heeft voor een moment. Het kan ook zijn dat je date iets over je heen morst. Dat zijn onverwachte situaties die ergens te verwachten vallen. Het is ook mogelijk dat jullie een leuk gesprek hebben en je date zegt dat hij of zij je iets wil vertellen. Je date deelt iets persoonlijks met je waarop je niet meteen weet wat je moet zeggen of hoe je moet reageren. Hoe ga je hier mee om? Ren je weg met de staart tussen de benen of blijf je om het hele verhaal aan te horen?

Niet te zwaar over nadenken

Als je tijdens het daten elkaar leert kennen dan is het mogelijk dat één van beiden iets vertelt. Dit wordt tegen je vertelt omdat de persoon open en eerlijk tegen je wil zijn. Hoe je ermee omgaat is bepalend voor de rest van de relatie. Het is goed om er niet direct te veel over na te denken op het moment zelf. Het komt als een verassing waardoor je niet meteen weet hoe je moet reageren. Denk er niet te zwaar over en denk er verder over na als je alleen bent.

Geef het tijd

Als iemand iets schokkends met je deelt dan denken veel mensen dat dit bepalend is voor hoe de persoon is. Iemand die veel relaties heeft gehad wordt bijvoorbeeld gezien als iemand die zich niet kan binden. Het kan echter ook zijn dat de persoon zelf niet degene is geweest die het uitmaakte of ervoor zorgde dat het uitging. In plaats van er direct een oordeel over te vellen is het beter om er een paar dagen over na te denken. Je kunt er met anderen over praten om te kijken of je goed zit met je oordeel.

Een tweede kans?

Als je date iets schokkends vertelt dan is het van belang of het in het verleden gebeurt is of nog gaande is. Iedereen heeft fouten gemaakt in het verleden. Wat iemand heeft gedaan in de jeugd kan in schril contrast staan met de persoon van nu. Mensen leren van fouten en gaan door met het leven. Gebruik je intuïtie om te bepalen of je ermee door wilt gaan of niet.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven