Wat is vreemdgaan: waar ligt bij jou de grens?

Wat is vreemdgaan: waar ligt bij jou de grens?

  • 08 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Vreemdgaan is altijd een veelbesproken onderwerp geweest. Iedereen kent wel iemand die vreemdgegaan is in een relatie. Misschien heb je het zelfs wel eens meegemaakt; met jezelf als de dader of een partner die is vreemdgegaan. Het is onderdeel van het leven; ongeacht waar je vandaan komt, hoe oud je bent en hoe je eruit ziet. Het interessante deel van vreemdgaan is dat het nooit helemaal zeker is of er sprake is van vreemdgaan. De term is niet zo duidelijk als het in eerste instantie klinkt.

Als je het over lopen hebt dan weet iedereen wat je bedoelt; het stap voor stap voortbewegen door je benen te gebruiken. Als je het over vreemdgaan hebt dan wordt je gevraagd wat er precies gebeurt is. Is zoenen vreemdgaan? Een hand van iemand anders vasthouden? Lid zijn op een datingsite zoals Badoo? Iedereen legt de grens ergens anders. Mannen, vrouwen en mensen uit verschillende culturen hebben verschillende opvattingen over wat vreemdgaan betekent.

De grens van velen

In de regel betekent vreemdgaan in Nederland seksueel contact met iemand anders dan de vaste partner. Hierbij geldt dat de partner er geen toestemming voor gegeven heeft. Dit betekent dat geslachtsgemeenschap met iemand anders gelijk staat aan vreemdgaan maar ook andere seksuele handelingen zoals kussen en orale bevrediging. Voor velen is dit de grens van vreemdgaan maar seksuele contacten via het internet en mobiele apps zijn vaak ook onacceptabel.

Man vs vrouw

Vrouw vs manHet verschil tussen mannen en vrouwen is groot als het om vreemdgaan gaat. Voor een vrouw is de emotionele band met iemand anders vaak erger dan de seksuele daad. Het fysieke contact kan vergeven worden als de man niet verliefd was op de ander. Voor mannen is dit andersom. Over het algemeen vinden mannen een emotionele affaire met een ander lang niet zo erg als seksueel contact met een ander.

In een onderzoek uit 2014 door vreemdgaan datingsite Victoria Milan komt duidelijk naar voren dat mannen en vrouwen anders over vreemdgaan denken. Dit zijn de resultaten van het onderzoek:

  • 72 procent van de mannen geeft aan dat seksuele affaires erger zijn dan emotionele affaires
  • 69 procent van de vrouwen geeft aan dat emotionele affaires erger zijn dan seksuele affaires
  • 76 procent van de vrouwen kan de man vergeven als het om een strict seksuele affaire ging
  • 35 procent van de mannen kan een vrouw vergeven als het om een strict seksuele affaire ging
  • 80 procent van de mannen kan een emotionele affaire vergeven
  • 30 procent van de vrouwen kan een emotionele affaire vergeven

Wat zeggen andere onderzoeken?

Hoe vaak mensen vreemdgaan wordt niet duidelijk uit onderzoeken. Daarvoor is de term vreemdgaan veel te breed om een goede vergelijking te maken. Bij het ene onderzoek gaat men uit van enkel zoenen terwijl in een ander onderzoek de grens wordt gelegd op geslachtsgemeenschap. Hier komt nog bij dat de meeste mensen niet open en eerlijk antwoord geven op een gevoelig onderwerp als vreemdgaan. Er zijn mensen die ontkennen dat het ooit gebeurt is, tegen iedereen die het wil horen. Waarschijnlijk is dit niet anders bij het beantwoorden van de vragen in een onderzoek.

Hoe zit het met fantaseren?

Iedereen fantaseert, dit geldt niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Er is niets mis mee. Als je op deze manier trouw aan je partner bent dan is het geen probleem. Het is misschien net het leukste onderwerp om te bespreken met je partner maar fantaseren hoort er gewoon bij. Er is echter een verschil tussen fantaseren en daadwerkelijk vreemdgaan. Voor de meeste mensen is fantaseren niets meer dan dat het is; de verbeelding het werk laten doen.

Als je dit te vaak doet dan is het mogelijk dat je onbewust een drang naar vreemdgaan creëert. Wat als je steeds meer het gevoel krijgt dat je het in de werkelijkheid wilt doen? Doordat je de situatie van het vreemdgaan al vaak in je hoofd afgespeeld hebt is de grens verlaagd. In plaats van dat je terugdeinst na een onverwachte kus is het mogelijk dat je juist zo snel mogelijk uit de kleren wilt, precies zoals je het zo vaak hebt gedaan in je gedachten.

Waarom vreemdgaan?

Als je wilt weten waarom iemand vreemdgaat dan is het belangrijk om te beseffen dat het vaak niet één reden is maar meerdere redenen. Waarom iemand vreemdgaat kan zo gebaseerd zijn op een combinatie van verschillende oorzaken. De één vindt de ander niet meer aantrekkelijk maar houdt nog wel van de partner, één van de partners vertrekt voor een lange tijd naar het buitenland of de mogelijkheid doet zich voor om het in het geheim te doen. De mogelijke oorzaken zijn bijna eindeloos. Soms gaat het alleen maar om de spanning en is een bezoek van een vreemdgaan datingsite het enige dat gedaan wordt terwijl het de andere keer om een echte verliefdheid op een ander gaat. Wat de reden ook is, vreemdgaan kan heftige gevolgen hebben die voorkomen kunnen worden als er gesproken wordt over de grenzen en behoeften van beide partners.

Uiteindelijk draait het erom dat als de partner het goedkeurt het geen probleem is. Mocht dat niet het geval zijn dan ontstaat er een breuk in het vertrouwen dat moeilijk te lijmen is. De afspraken binnen een relatie zijn leiden als je erachter wilt komen wat vreemdgaan is. Hoewel iedereen er anders over denkt hoef je het maar van één persoon te weten; je partner.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer