Wat is Kik Messenger?

Wat is Kik Messenger?

 • 30 okt 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

kik

Kik is een moderne smartphone app die je kunt gebruiken voor instant messaging. Net als andere populaire chat apps zoals Whatsapp, Facebook Messenger en Snapchat kun je Kik gebruiken om persoonlijke berichten te versturen naar je vrienden en kennissen die de app ook geïnstalleerd hebben. Inmiddels heeft Kik al meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd en het lijkt erop dat dit niet minder wordt maar nog steeds snel toeneemt.

Hoe werkt Kik?

Kik werkt iets anders dan Whatsapp doordat je niet je telefoonnummer hoeft te koppelen. Anders dan Facebook hoef je geen profiel te maken maar kun je je account bij Kik aanmaken met behulp van je email adres en wachtwoord. Het is hierdoor wat anders dan de bestaande apps die wel om een telefoonnumer vragen. Om met andere gebruikers in contact te komen kun je zoeken op een gebruikersnaam, een code inscannen of zoeken op telefoonnummer als de persoon dit gekoppeld heeft.

Het voordeel van de Kik app is dat het gratis is. Het kost je geen smsjes en werkt op dezelfde manier als andere instant messaging apps met behulp van een internetverbinding. Op deze manier kun je zonder kosten een ongelimiteerd aantal berichten versturen naar je contacten.

Waarom Kik gebruiken?

kik messengerKik wordt voornamelijk gebruikt door tieners als alternatief op de “standaard” apps. Door de gebruiksvriendelijke user interface is het een handige app om snel berichten uit te wisselen. Het zijn niet alleen tekstberichten die je kunt versturen met de Kik Messenger. Online chatten zonder afbeeldingen en video’s is niet meer van deze tijd en daarom kun je met Kik allerlei bestanden versturen waaronder foto’s, video’s, emoticons en meer. Als extra kun je ook schetsen maken en versturen naar je contacten.

Kik voor dating

Voor dating heeft Kik ook wat te bieden. Aangezien je geen telefoonnummer hoeft te koppelen aan je account kun je simpelweg een gebruikersnaam delen met anderen en zo via de Kik app met elkaar chatten. Als je niet wilt dat de mensen die je online ontmoet direct over je telefoonnummer beschikken is Kik een handig alternatief op het gebruikelijke Whatsapp.

Kik Features

Van origine was Kik ontwikkeld als een manier om sms’en te vervangen. Het uiterlijk lijkt dan ook veel op het versturen van sms-berichten. Je hebt bij Kik echter een eigen profiel en een username terwijl je telefoonnummer niet nodig is. Dit zijn meer kenmerken van de Kik app:

 • Meldingen bij ontvangst bericht
 • Ontvangstberichten
 • Zien wanneer de ander typt
 • Videochat mogelijkheid
 • Vrienden uitnodigen
 • Foto’s, video’s en meer versturen
 • Kik code scannen
 • Eigen profielpagina
 • Aanpassen chatvenster
 • Gebruikers blokkeren
 • Schetsen maken
 • Gesprekkenlijst
 • Groepsgesprekken

Beginnen met Kik

Om te beginnen met chatten via Kik is eerst een download nodig. De app kun je downloaden in de App Store van je smartphone. Voor android smartphones is dit de Google Play Store en voor iPhone toestellen is het de Apple App Store.

Na het installeren van de app wordt je gevraagd om een account aan te maken. Kik vraagt je naam, geboortedatum, gebruikersnaam, email adres en een wachtwoord. Als je wilt kun je meteen een profielfoto toevoegen en je telefoonnummer (niet vereist).

google playapp store

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven