Wanneer vragen voor een eerste date? Het goede moment kiezen

Wanneer vragen voor een eerste date? Het goede moment kiezen

  • 04 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

afspreken

Je hebt iemand ontmoet op een datingsite, hebt berichten verstuurd en bent nu met degene in gesprek op Whatsapp. Wil je nu al afspreken of wil je nog meer over de ander weten? Het moment om te vragen voor een eerste date kan lastig zijn. Ben ik te vroeg of kan ik het al vragen? Veel mensen weten niet precies wat het goede moment is om iemand anders te vragen voor een eerste date. Er zijn geen vaste richtlijnen voor maar dit zijn enkele punten die je kunnen helpen.

Hints

Als het op afspreken aankomt dan worden er tijdens het gesprek al hints gegeven dat het tijd begint te worden. Ben je een man? Dan wordt meestal van jou verwacht dat je de vrouw vraagt. Het is namelijk in veel gevallen de man die vraagt om de eerste date. In het gesprek met de vrouw laat de vrouw duidelijk merken of ze wel of niet interesse heeft in een date. Veel vrouwen geven zelfs hints naar een ontmoeting. Dit maakt het voor de man makkelijker om een eerste date voor te stellen. Krijg je door dat de vrouw hints geeft om af te spreken? Dan is het tijd om de vraag te stellen.

Wat jij wil

Je bent zelf nog altijd degene die bepaalt of jij wilt afspreken. De vraag is dan natuurlijk nog wel of de ander dit ook wil. Je komt er meestal pas achter nadat je het gevraagd hebt. Het is zelfs mogelijk dat de ander het graag wil maar jij nog twijfelt of je het kunt vragen of niet. Als je de ander graag wilt zien dan vraag je het gewoon. Niet geschoten is altijd mis. Je merkt vanzelf wel of het een goed moment is of niet. Dat je wilt afspreken is een goed teken. Je laat duidelijk zien dat je interesse hebt.

Ga op je gevoel af

Als je meer dan eens een slecht gevoel hebt gehad bij een persoon dan is het verstandig om niet snel af te spreken. Haastige spoed is zelden goed zegt men wel eens en dat geldt ook voor online daten. Heb je elkaar nog maar kort leren kennen? Dan hoef je je niet gedwongen voelen om af te spreken. Vertrouw op je gevoel als iemand je al erg snel vraagt om af te spreken. Het kan dan misschien beter zijn om elkaar eerst nog wat beter te leren kennen.

Wat is het doel?

Wanneer je alleen maar op zoek bent naar een one night stand dan is het natuurlijk slim om zo snel mogelijk af te spreken, of ieder geval de vraag te stellen. Waarom veel tijd aan iemand besteden als je kans op een one night stand niet aanwezig is? Door niet te lang te wachten kun je eventueel sneller doorgaan met het versieren van een andere single. Er zijn veel singles die een relatie willen, en eerst de ander wat beter willen leren kennen. Je weet dan bij een eerste date beter of de persoon goed bij je past of niet. Als je een one night stand wilt dan is dit niet van belang; stel de vraag wanneer je denkt dat het mogelijk is.

Wanneer vragen voor een eerste date? Het goede moment kiezen
4.5 (90%) 4 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven