Wanneer is het te vroeg om “ik hou van je” te zeggen?

Wanneer is het te vroeg om “ik hou van je” te zeggen?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Een mijlpaal in elke relatie is het zeggen van “ik hou van je”. Het verklaren van de liefde die je voelt voor de ander is een belangrijk moment. Als de ander er precies hetzelfde over denkt dan is alles goed. Als je echter niet de reactie krijgt die je verwacht dan krijg je bedenkingen. Je krijgt bedenkingen over de relatie en het is mogelijk dat je er onzeker door wordt. Het is daarom verstandig om het niet te vroeg mee te delen dat je van iemand houdt. Het kan de relatie onbedoeld gecompliceerd maken.

Wat is te snel?

Het eerste moment om “ik hou van je” te zeggen is spannend. Je verwacht dat de ander hetzelfde zegt maar omdat het de eerste keer is weet je het nooit helemaal zeker. Zeg de magische woorden niet als je niet helemaal zeker bent. Als je je onzeker, verward of twijfelt over de relatie dan is het geen goed moment om het uit te spreken. Dit zijn waarschuwingstekens dat de ander misschien niet op een goede manier zal reageren op je liefdesverklaring. Als de persoon het bijvoorbeeld niet wil hebben over toekomstplannen, tegen je liegt of je niet goed steunt dan zijn dit tekenen dat de toekomst van de relatie niet zo zeker is.

Toekomstplannen

Verklaar niet de liefde aan de ander als je het nog niet over de toekomst van de relatie hebt gehad. Dit zijn bijvoorbeeld de verwachtingen die jullie beiden hebben van de relatie. Belangrijke zaken moeten van tevoren besproken zijn zoals de standpunten over kinderen, trouwen, familie en carrière. Alleen dan kun je een goed oordeel vellen over de persoon en of deze bij je past. Je moet de familie en vrienden van elkaar ontmoet hebben voordat je het voor het eerst zegt. Je leert veel over de andere persoon als deze in de eigen omgeving is. Als de ander nog niet wil dat je met zijn of haar familie kennismaakt dan is het moment nog niet daar om “ik hou van je” te zeggen.

Wanneer dan wel?

Iedereen is anders en elke relatie heeft een ander tempo. Sommige stelletjes trouwen binnen twee maand terwijl andere stellen dat pas na tien jaar doen. Over het algemeen geldt dat het verstandig is om minimaal enkele maanden te wachten voordat je “ik hou van je” zegt. Het maakt de relatie mogelijk alleen maar meer gecompliceerd. Geef jezelf de tijd om je gevoelens voor de ander te leren kennen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven