Waarom gaan mannen vreemd? De 12 échte redenen waarom

Waarom gaan mannen vreemd? De 12 échte redenen waarom

  • 05 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Bijna iedere man wil seks met een andere vrouw. Niet iedere man geeft het toe maar als de mogelijkheid zich voordoet, dan zijn er maar weinig mannen die de verleiding kunnen weerstaan. Tenminste, als er geen gevolgen zijn, wat in de praktijk vrijwel niet voorkomt. Waarom mannen vreemdgaan is een veelbesproken onderwerp. De ene man heeft er geen schuldgevoel bij en denkt dat het de eigen schuld is van de partner terwijl de ander zich schuldig voelt omdat hij verliefd is geworden op iemand anders. De waarheid achter waarom mannen vreemdgaan is dat er niet simpelweg één reden is maar een combinatie van redenen. Soms is het zelfs voor de man niet eens duidelijk waarom hij vreemdgaat. Het is een keuze dat gedreven wordt door één of meer van de volgende factoren.

Back-up plan

Een man kan vreemdgaan met iemand anders om alvast een nieuwe relatie te beginnen terwijl de huidige relatie nog niet beëindigd is. Deze man wil niet alleen zijn maar ook niet met de partner. Het gevolg is dat er tijdelijk twee relaties zijn waarbij de man tijdelijk vreemdgaat met de nieuwe partner.

Onvolwassenheid

Vooral als de man nog niet veel ervaring met relatie heeft is het mogelijk dat de man niet door heeft wat voor effect vreemdgaan heeft op de bedrogen partner. Misschien denkt hij dat het iets is dat makkelijk door de vingers gezien kan worden. Zolang hij niet weet wat voor impact het op de partner heeft houdt het niet op.

Wraak

Vreemdgaan hoeft niet altijd in het geheim te gebeuren. Als het gedaan wordt om wraak te nemen op de partner dan is het juiste de bedoeling dat deze erachter komt. Wat de reden is om op deze manier wraak te nemen kan van alles zijn. Het kan wraak zijn op ontrouw van de vrouw, iets wat de vrouw gezegd heeft tegen de man of als reactie op een ruzie.

Egoïsme

KofferSommige mannen geven nu eenmaal weinig om het geluk van een ander. Het gaat alleen om de eigen belangen en die van de partner zijn niet van belang. Hierdoor is monogamie een term die niet voor hem geldt. Het is iets waar hij op kan afwijken als hij dat wil, zodat hij gelukkiger is. Dat het een reden is om de koffers te pakken denkt hij niet over na.

Negatieve ervaringen

Het vreemdgaan in een relatie kan een gevolg zijn van negatieve ervaringen die de man in het verleden meegemaakt heeft. Jeugdtrauma’s zijn hier een voorbeeld van zoals misbruik en opgroeien in een weeshuis. Deze negatieve ervaringen kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen in een relatie.

Onder invloed

De meeste fouten die mensen maken gebeuren onder invloed. Zo is het mogelijk dat de man vreemdgaat onder invloed van alcohol en/of drugs. Grenzen vervagen waardoor het maken van keuzes niet gaat zoals het hoort, met vreemdgaan als het gevolg.

Verslaafd

Een man die verslaafd is aan seks heeft een probleem als de partner niet aan de grote vraag kan of wil voldoen. Dit kan leiden tot seksuele escapades en seksdating buiten de relatie om. Er is vaak het excuus dat de man niet genoeg seks thuis voor elkaar krijgt. Als dit het geval zou zijn dan zou het vreemdgaan voorkomen kunnen worden.

Onzekerheid

De man kan zich te lelijk voelen, te oud of niet slim genoeg. Zo kunnen er nog veel meer redenen genoemd worden waarom een man onzeker over zichzelf kan zijn. Vreemdgaan kan voor de man een manier zijn om de bevestiging te krijgen dat het niet zo is. De validatie is nodig om tijdelijk om te kunnen gaan met de onzekerheid.

Onrealistische verwachtingen

Het is mogelijk dat een man de verkeerde verwachtingen heeft van een partner. Door een druk werkleven, kinderen en hobby’s is het mogelijk dat de vrouw niet meer de aandacht aan de man geeft zoals hij dat verlangt. Hierdoor voelt hij zich genoodzaakt om aandacht buiten de deur te zoeken.

De situatie doet zich voor

Terwijl sommige mannen erover fantaseren om vreemd te gaan zijn er ook genoeg mannen die er nooit aan denken; totdat de mogelijkheid zich opeens voordoet. De gelegenheid maakt de dief zegt men wel en dat kan ook het geval zijn bij vreemdgaan.

Uitmaken

Voor sommige mannen is vreemdgaan een bewuste manier om een breuk in de relatie te forceren. In plaats van het zelf uit te maken laat de man het over aan de vrouw. Hij wil dat de partner het uitmaakt als ze erachter komt dat hij vreemdgaat.

Avontuur

Het avontuur en de spanning is voor sommige mannen een grotere reden om vreemd te gaan dan de daad zelf. Dat is ook de reden waarom datingsites zoals VictoriaMilan het zo goed doen. Door de sleur in de relatie voelt de man zich gedwongen spanning buiten de deur te zoeken. het avontuur van een “geheime affaire” is belangrijker dan de seks zelf.

De reden waarom een man vreemdgaat is nooit hetzelfde. Het is altijd een combinatie van factoren die ertoe leiden dat de man het geluk of seks buiten de deur zoekt. Zo is het mogelijk dat een man ervan overtuigd is dat hij nooit vreemd zal gaan maar het uiteindelijk wel doet. Het is niet te voorspellen en de redenen om vreemd te gaan kunnen veranderen naarmate het leven verandert. Wat de reden ook is om te vreemd te gaan; het is niet nodig en er zijn altijd andere opties voor een betere aanpak. Toch is het handig om te weten waarom de man vreemdgaat, al is het alleen om te voorkomen dat het in de toekomst niet meer gebeurt.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven