6 beste vreemdgaan apps en sites

Onze liefdeslevens zijn onherroepelijk veranderd – ten goede en ten kwade. Met de veeg van een vinger kunnen we interesse tonen in een potentiële partner die ook nog eens binnen loopafstand is. En dat is niet alleen weggelegd voor singles: mensen die al gebonden zijn kunnen het ook. Sterker nog: in vergelijking met nu is het nog niet eerder zo makkelijk geweest om vreemd te gaan.

We zouden bijna kunnen zeggen dat vreemdgaan ‘normaal’ wordt. Maar beter is toch om te stellen dat vreemdgaan ‘gebruikelijk’ wordt. Monogamie is en blijft voorlopig nog wel even de standaard in de huidige maatschappij. Maar tegelijkertijd worden andere relatievormen populairder onder mensen die beseffen dat mensen niet gemaakt zijn om zich exclusief te binden aan één persoon.

“Ervaar het avontuur… omdat het leven kort is.”

Ben je op zoek naar het gevoel dat je woest aantrekkelijk bent? Worden je behoeftes thuis niet vervuld? Of wil je – na lang overwegen – ontdekken of er iets of iemand anders is die wellicht beter bij je past? Voordat jij je zomaar inschrijft op de eerste de beste datingsite, is het aan te raden dat je één van deze datingsites voor affaires probeert. Op basis van onze ervaringen en die van onze bezoekers gaan deze datingsites voortreffelijk om met je anonimiteit.

6 beste vreemdgaan apps en sites

Zolang als monogamie bestaat, zolang gaan mensen vreemd. Hoe kan het ook anders? Niet iedereen is ervoor gemaakt om hun leven te delen met slechts één partner – ze willen meer. Maar helaas heeft de samenleving deze mensen laten denken dat dit hun enige optie is. Eén partner, meer niet.

Voel je dat jij in hetzelfde schuitje zit? Misschien ben je gelukkig getrouwd, maar nieuwsgierig naar anderen? Of ben je ongelukkig getrouwd en op zoek naar een exit? Gelukkig voor jou leven we in het tijdperk van online daten en sommige datingsites zijn specifiek ontworpen met jou in gedachten. We hebben de beste affairesites en-apps voor je uitgezocht zodat je dit op een veilige manier kunt ontdekken.

secretflirt

1. Secretflirt (SF Dating)

Mensen die op zoek zijn naar een geheime flirt hechten veel waarde aan discretie. Ze willen niet anderen weten wat ze online doen, en dat is waar Secretflirt om de hoek komt kijken: het datingplatform waar geheimen niet worden onthuld. Secretflirt-gebruikers weten hoe ze discreet moeten zijn en ze willen gelijkgestemde mensen leren kennen. Omdat deze vorm van daten vaak samengaat met affaires is Secretflirt een datingsite waar veel gebonden en getrouwde mensen actief zijn.

De datingsite plaatst anonimiteit op de voorgrond van het platform. Niemand hoeft herkenbaar in beeld en het wordt juist aanbevolen om geen persoonlijke gegevens te verstrekken. Op deze manier is het gemakkelijk om met anderen te praten over wat je zoekt in een affaire, wat een eventuele ontmoeting veel discreter maakt. Ervaar hoe het is om met iemand in contact te komen die je nieuwe energie geeft.

App StoreGoogle Play

second love

2. Second Love

Extra aandacht? Volgens Second Love is flirten niet alleen voor singles bedoeld. Als we het in Nederland over online vreemdgaan hebben, dan wordt de naam van deze datingsite al snel in het gesprek gemengd. Maar Second Love gaat niet altijd om het vinden van een tweede liefde, zoals de naam doet vermoeden. Het grootste deel van de leden wil zich weer aantrekkelijk voelen – het gevoel krijgen dat ze gewild zijn. Of dat nu leidt tot een spannende afspraak of niet: het is vooral de opvulling van een leegte dat ertoe doet.

Als de bekendste datingsite voor affaires van Nederland heeft Second Love de zaken goed op orde. Het datingsysteem is uitvoerig getest en alle profielen worden handmatig door de medewerkers gecontroleerd op echtheid (en of het serieuze leden zijn). Wil je de dagelijkse sleur verbreken door iets buiten je comfortzone te doen? Het kan op Second Love.

App StoreGoogle Play

victoria milan

3. Victoria Milan

Victoria Milan is wereldwijd gezien een van de populairste affairesites. Naar eigen zeggen hebben al meer dan 8 miljoen mensen de datingsite geprobeerd, wat aangeeft hoe groot het bereik is van deze datingsite. Bijna een half miljoen Nederlanders heeft de app al mogen verwelkomen op het platform. Dankzij de media-aandacht die de app heeft weten te vergaren, heeft Victoria Milan grote golven veroorzaakt in de affairedatingwereld. Met een interessante aanpak die gericht is op anonimiteit heeft deze app veel mensen de mogelijkheid gegeven om anoniem te chatten en daten.

Om de privacy van elke gebruiker te garanderen, gebruikt Victoria Milan een aantal unieke technologieën. Met anonimiseer-tool kan iedereen zijn of haar gezicht bedekken – ofwel door een virtueel masker of met een zogenoemde blur. Dankzij deze tools worden alle details verwijderd die je op de foto’s wilt verbergen. Bovendien kan iedereen een anonieme gebruikersnaam kiezen om maximale discretie te garanderen. Er is zelfs een paniekknop beschikbaar om op te tikken wanneer iemand je slaapkamer of kantoor binnenkomt.

App StoreGoogle Play

novamora

4. Novamora

Novamora is populair bij mannen en vrouwen die op zoek zijn naar stomende, passionele contacten. Of dat nu in de vorm van een friends with benefits-relatie is of een bevlogen affaire: deze mensen weten wat ze willen, en ze willen iets casual en spannends. Met duizenden wulpse gebruikers zijn er genoeg singles (en niet-singles) die graag een vurige affaire met je willen hebben.

Ondanks dat Novamora niet als app beschikbaar is, heeft de webversie een populaire chatfunctie, waar mensen openlijk praten over hun passies, kinks en sekswensen. Je zult merken dat veel open minded mensen aanwezig zijn op Novamora die niet meteen een oordeel klaar hebben liggen.

App StoreGoogle Play

ashley madison

5. Ashley Madison

Ashley Madison heeft altijd aan het hoofd gestaan als het gaat om daten voor getrouwde en gebonden mensen. Hoewel er veel datingsites zijn voor vreemdgaan, was Ashley Madison de eerste site die het daten voor gebonden mensen mainstream maakt. Ondanks dat de app een paar jaar geleden te maken kreeg met een beveiligingsinbreuk, kwam de site sterker dan ooit terug.

Ashley Madison is wereldwijd nu de onbetwiste leider onder datingapp en websites die vreemdgaan faciliteren. De datingapp voor affaires heeft de nummer één spot verdiend door de jarenlange aanwezigheid en het massale gebruikersbestand van vele miljoenen leden. De populariteit maakt de site een begrip en een ideale plek om iemand te ontmoeten als je besluit dat een affaire het risico waard is.

Het grote voordeel van Ashley Madison? Het datingplatform is gratis voor vrouwen, terwijl alleen de mannen moeten betalen om van de diensten gebruik te maken. Enerzijds verlaagt dit de drempel voor vrouwen om lid te worden en actief te daten op de app, anderzijds profiteren de mannen ervan omdat het er nu eenmaal voor zorgt dat er meer vrouwen aanwezig zijn.

App StoreGoogle Play

gleeden

6. Gleeden

Als je op zoek bent naar getrouwde mensen in België of Frankrijk, dan is Gleeden de juiste site voor jou. Het is een platform gemaakt door vrouwen en waar vrouwen nog steeds het grootste deel van het team vormen. Niet zonder reden is de toegang voor vrouwen dan ook volledig gratis op Gleeden en worden de mannen door de vrouwen beoordeeld op de datingapp. Voor mannen is er een betaalsysteem op basis van credits.

Of je nu in het buitenland woont of gewoon op doorreis bent, Gleeden is een geweldige manier om iemand te ontmoeten buiten Nederland. Gleeden heeft meer dan een decennia ervaring in het matchen van getrouwde mannen en vrouwen, dus ze hebben in ieder geval genoeg expertise. De ruimdenkendheid van de leden maakt het een comfortabele omgeving voor elke situatie die je maar wilt.

App StoreGoogle Play

Wat mensen doen op deze apps en websites

Vraag jij je af of zo’n affairesite wel past bij wat je zoekt? Of dat überhaupt iets voor je is? Om erachter te komen wat mensen nu precies doen op deze vreemdgaansites hebben wetenschappers onderzoek gedaan. Onderzoekers kregen de unieke kans om 1.460 leden van Ashley Madison te ondervragen over hun ervaring met deze vorm van daten. Ze publiceerden de resultaten in het tijdschrift Journal of Sex Research.

Op basis van de vragen die werden gesteld aan de deelnemers konden de onderzoekers een analyse uitvoeren om antwoord te krijgen op de centrale vraag: “Wat doen deze mensen op de affairesite?” De onderzoekers konden het gedrag van de mensen indelen in drie categorieën:

 1. online gedrag
 2. seksueel gedrag
 3. emotioneel gedrag

Terwijl de meeste mensen denken dat de gebruikers van een affairesite daadwerkelijk een affaire beginnen, ligt het in de realiteit wat genuanceerder. De meeste mensen die lid zijn op deze sites houdt zich namelijk alleen bezig met ‘online gedrag’ – zoals berichten uitwisselen met andere leden. Ze gaan niet verder. Seksueel gedrag, zoals fysiek afspreken, kwam dus minder vaak voor dan online gedrag. Maar seksueel gedrag was daarentegen wel gebruikelijker dan emotioneel gedrag.

Een opvallende bevinding in het onderzoek is dat de meeste deelnemers zeggen dat het gebruik van affairesites er niet voor zorgde dat hun (huidige) relatie verslechterde. Het werd er echter wel beter op voor 29% van de deelnemers die zeggen dat hun relatie ‘enigszins verbeterd’ of ‘veel verbeterd’ was.

second love profiel

Vele redenen voor vreemdgaan

De generatie van getrouwde stellen die voor altijd bij elkaar blijven wordt steeds kleiner. Het huwelijk wordt steeds meer gezien als iets tijdelijks in plaats van een permanente verbinding. Niet zonder reden. Het aantal scheidingen neemt nog steeds toe. Is de mens eigenlijk wel gemaakt om monogaam te zijn?

Het is een lastige vraag die wetenschappers vandaag de dag nog bezighoudt. Voor altijd trouw blijven aan dezelfde persoon is niet makkelijk. Je kunt er alles aan doen om de verleidingen te weerstaan of te ontwijken, maar ooit komt er voor iedereen het moment dat het erg moeilijk wordt. Hoe ga je daarmee om? Geef je toe? Of kun je de verleiding weerstaan?

Een nieuwe collega zit dag en nacht in je gedachten, tijdens een avondje stappen leer je iemand kennen die je aantrekkelijk vindt; vreemdgaan ligt altijd op de loer. Zelfs als je ‘niet zo’ bent is het mogelijk. Je hoeft er niet bewust voor te kiezen – het kan je overkomen. Van verwaarlozing door een partner tot seksueel verlangen, behoefte aan afwisseling en een gebrek aan waardering: er kunnen veel redenen zijn waarom iemand het doet.

Het is opwindend

Terwijl er genoeg mensen zijn die de wenkbrauwen fronsen bij het horen van het woord ‘vreemdgaan’, kunnen anderen zich geen relatie zonder vreemdgaan voorstellen. Iedereen denkt er anders over. Degene die niet zonder kunnen, vinden het sexy om een buitenechtelijke relatie te onderhouden. Sommige partners vinden het zelfs opwindend om te weten dat de partner ‘stout’ is. In deze relatie kan vreemdgaan juist voor de nodige vreugde zorgen. Maar eigenlijk kunnen het dan niet meer over vreemdgaan hebben, maar meer over een open relatie.

Het geeft een kick

Wie zich nog meer thuisvoelt op de vreemdgaan datingsites is de single die er een kick van krijgt om bezette mannen of vrouwen te verleiden. Het gevoel van iets dat niet mag is voor sommigen een bevrijding. Iemand anders zover krijgen om dit te delen, is voor hen een garantie op dubbel genot. Je krijgt alle actie, maar je hoeft je zelf geen zorgen te maken dat iemand erachter komt. Je bent immers single. Als je het aantrekkelijk vindt dat iemand bezet is, dan is een vreemdgaan datingsite ook voor jou een optie om vandaag nog te proberen.

Als nieuwsgierige man of vrouw heb je reden genoeg om het te proberen – als je dat al niet gedaan hebt. In vergelijking met de mainstream apps zijn er in ieder geval genoeg redenen om om een vreemdgaan datingwebsite of app te overwegen:

 • Het is veilig om jezelf te uiten zonder oordelen van anderen
 • Vreemdgaan apps komen tegemoet aan de behoeften van mensen
 • Ze zijn veel veiliger dan algemene datingapps
 • Geheime flirts zijn makkelijker te regelen
 • Je vindt er de mensen die je wilt vinden

Wij beoordelen vreemdgaan dating

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod leden
 • Prijzen

Elke app heeft voor- en nadelen

Er komen meer en meer apps die de mogelijkheid aanbieden om een affaire te beginnen. Voor sommigen lijkt het alsof er maar weinig mensen zijn die dat verlangen, maar de vraag naar een minnaar of minnares is daadwerkelijk aanwezig in onze maatschappij. De apps en websites voor vreemdgaan zijn bovendien niet alleen gebonden en getrouwde mensen, ook singles zijn er welkom. Waarom ze dat zouden willen? Niet iedereen zit te wachten op een relatie met alle verwachtingen en verplichtingen.

Je kunt je ook als single inschrijven op de apps om bijvoorbeeld de rol als minnaar of minnares te vervullen. Of misschien heb jij een bepaalde erotische fantasie om een gebonden man of vrouw te verleiden? Je kunt in jouw profiel aangeven wat jouw reden en doel is om ingeschreven te staan. En wie weet wordt jouw fantasie werkelijkheid. De spanning van het anoniem praten en een rendez vous te bespreken is voor velen erg aantrekkelijk. Je bent niet de enige die het spannend lijkt om een affaire-app of site te gebruiken.

Stuk voor stuk hebben dezes apps hun eigen voordelen en nadelen. Het is aan jou om er eens rustig en privé moment naar te kijken. Je zou bijvoorbeeld klantbeoordelingen kunnen lezen om meer over een app te weten te komen. Een profiel aanmaken zal jou in de meeste gevallen geen geld kosten. Voor meer mogelijkheden zal je – in de meeste gevallen – een betaald abonnement moeten afsluiten.

Je hoeft niet eens all the way te gaan om deze websites te gebruiken. Als je alleen al geniet van de spanning van je online escapades, dan is er niemand die je tegenhoudt. Je bepaalt nog altijd zelf hoe ver je gaat met de vervulling van je behoeften. Nieuwe ervaringen opdoen naast je bestaande relatie kan je goed doen, maar niet als je het niet aankunt. Besef goed waar je mee bezig bent en wat de gevolgen kunnen zijn.

Pluspunten

 • Hoge mate van anonimiteit
 • Gericht op discretie
 • Gebruiksvriendelijke platforms

Minpunten

 • Prijzen liggen doorgaans vrij hoog
 • Niet allemaal als app beschikbaar
 • Veel fakers en twijfelaars

De impact van vreemdgaan

Of je nu getrouwd bent of een langdurige relatie hebt, als de relatie niet de status ‘open’ heeft en je begaat een emotionele of seksuele overtreding, dan hebben we het over vreemdgaan. En zoals met veel andere gebeurtenissen in het leven, is vreemdgaan niet zo simpel als het lijkt. Het is complex, want geen enkele affaire is hetzelfde. En vreemdgaan kan ook plaatsvinden zonder dat er sprake is van een affaire.

Of vreemdgaan impact heeft op de relatie? Dat is voor iedereen anders. Sommige mensen die vreemdgaan zien het als een noodzakelijk kwaad – iets wat mentaal onaangenaam is, maar fysiek en mentaal niet gemist kan worden. Ze hebben bijvoorbeeld een affaire omdat hun partner fysiek niet in staat is om aan de behoeften van hun partner te voldoen. Hoewel het vreemdgaan zelf misschien niet met deze partner wordt besproken, wordt het ‘gedoogd’ uit respect voor de behoeften van een partner.

Andere stellen hebben – om wat voor reden dan ook – een ‘ik wil het niet weten’-afspraak met elkaar, terwijl ze wel de signalen opvangen. Dankzij deze don’t ask, don’t tell benadering wordt vreemdgaan ook gedoogd, zij het op een wat andere manier.

Soms gebruiken mensen het concept van ‘tijd’ als ze willen uitleggen wat vreemdgaan precies voor hen betekent. Ze hebben bijvoorbeeld de neiging om een onderscheid te maken tussen een ‘incident’, ‘fling’ en een ‘affaire’. Een affaire wordt beschouwd als de langste en ernstigste vorm van vreemdgaan: een geheime relatie met een minnaar of minnares. Als ze het hebben over een incident, dan gaat het om een kortstondig, eenmalig seksueel contact met een ander. En afhankelijk van de vorm van vreemdgaan, kan het een verschillende impact op de relatie hebben.

“Het is een eenmalige iets. Mannen blijven mannen. Ik keur het niet goed, maar ik kan ermee leven zolang het niet weer gebeurt.” – Anonieme vrouw

Anderen zien vreemdgaan los van de tijd en kijken meer naar de emotionele connectie – de gevoelens die erbij kwamen kijken. Om te evalueren wat het effect op de relatie is, kijken ze naar de intimiteit. Ze voelen zich bijvoorbeeld minder bedreigd door de feitelijke seksuele daad als er geen emoties in het spel zijn. Als de emoties losgekoppeld worden van de werkelijke daad, dan is het voor sommigen een wereld van verschil.

“Het zijn prostituees. Hij is niet verliefd op die vrouwen. En ik weet zeker dat ze niet van hem houden. Als er gevoelens in het spel waren, was het anders geweest.” – Anonieme vrouw

In andere relaties kan vreemdgaan een slecht huwelijk dragelijk maken. Een relatie die niet opgegeven wordt door belangrijke factoren, zoals kinderen of een gezamenlijke onderneming, kan leiden tot vreemdgaan. Zolang niemand erachter komt, wordt niemand gekwetst – dat is de gedachte.

Helaas is dat nu juist het punt waarop het misgaat. Afspreken na werktijd met een collega, vreemdgaan tijdens het uitgaan; het zijn de situaties waarop de discretie van vreemdgaan snel wordt verbroken. Er is immers altijd iemand die je ‘toevallig’ met een ander ziet. En dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het uitkomt.

victoriamilan app

Wat je moet weten over vreemdgaan dating

Monogamie wordt aanvaard als de norm voor daten, maar het is zeker niet de beste keuze voor iedereen. Door de geschiedenis heen hebben miljoenen mensen de grenzen van monogamie getest. Misschien ben jij wel een van die mensen die ooit dacht dat monogamie ook voor jou was. Dat het ook voor jou zou werken. Maar toen ontdekte je dat non-monogamie mogelijk een betere keuze zou zijn. Het is geen misdaad om je mening te wijzigen en er zijn verschillende manieren om dat te ontdekken.

Terwijl de meeste huwelijken worden beschouwd als een ‘nog lang en gelukkig’-verhaal, zijn sommige mensen gewoon diep ongelukkig in hun relatie. Wellicht willen ze de relatie wel verbreken, maar kunnen ze dat wegens de omstandigheden niet doen. Het is een klassiek voorbeeld van een situatie waarin iemand op zoek gaat naar comfort bij een ander. En de affairesites zijn daar precies voor bedoeld: een veilige en discrete plek om een beetje plezier te hebben buiten de relatie om.

Hoewel er wordt neergekeken op vreemdgaan datingapps en ondanks dat het nog steeds een soort van taboe is, zijn er steeds meer websites en apps die zich toespitsen op mensen die ernaar op zoek zijn. De harde waarheid is dat deze apps bestaan omdat er een vraag is.

Wat het zo aantrekkelijk maakt

Een datingapp speciaal voor mensen die willen vreemdgaan heeft het voordeel dat de mensen die je er aantreft in hetzelfde schuitje zitten. Ze weten dat ze niet openlijk kunnen chatten over persoonlijke gegevens, snappen dat alles in het geheim moet en wat erbij komt kijken als een relatie op het spel staat.

Dankzij de datingapps voor affaires hoef je niet bang te zijn om iedere keer teleurgesteld te worden wanneer je zegt al een vriend of vriendin te hebben. Vreemdgaan dating via de apps is daarom in de loop der jaren erg populair geworden. Dit zijn de voordelen van de affairesites:

 • Je weet dat getrouwd of gebonden zijn niet erg is
 • De meeste apps zijn discreet te gebruiken
 • Altijd up-to-date met je berichten
 • Grote aantallen gebonden mensen
 • Meerdere contacten tegelijk onderhouden
 • Voor avontuur, seks en liefdesrelaties