Verslaafd aan online daten? De kenmerken en oplossing

Verslaafd aan online daten? De kenmerken en oplossing

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Merk je aan jezelf dat je meerdere keren per dag je inbox bekijkt of je nog een nieuw bericht hebt? Ben je niet op zoek naar een relatie maar wel naar continu nieuwe contacten? Dan is het mogelijk dat je verslaafd bent aan online daten. Er zijn mensen die bijna niet meer zonder kunnen. Ze hebben altijd de drang om in contact te zijn met andere singles. Een dag of zelfs avondje zonder contact met een andere single of het controleren op nieuwe berichten is voor deze mensen niet mogelijk. Veel van deze mensen wil graag die ene speciale persoon ontmoeten en dus gaan ze door met daten totdat ze deze persoon gevonden hebben.

Kenmerken van verslaving

Iemand die verslaafd is aan online daten ziet bij iedereen iets wat hem of haar niet aanstaat. Er is altijd de hoop en verwachting dat de volgende persoon beter is maar dat is het nooit. Door alle aandacht die men krijgt van andere singles blijft men maar single op zoek naar de perfecte persoon die niet bestaat. De persoon ontmoet graag nieuwe singles waarmee nieuwe plekken worden ontdekt waar men nog niet eerder is geweest. Het eerste contact met de mensen is waar naar uitgekeken wordt en waar men het voor doet. Een relatie is helemaal niet het doel; het is lust in plaats van liefde.

Het contact verbreken is niet moeilijk voor iemand die verslaafd is aan online daten. Herenigen met een ex komt al helemaal niet voor in het woordenboek van de verslaafde. De verslaafde heeft er weinig problemen mee. Er is immers genoeg vis in de vijver. Na het verbreken van het contact gaat men weer terug naar de datingsite en begint zo snel mogelijk weer actief te zoeken naar andere leuke singles. De aandacht van andere singles zorgt ervoor dat de laatste persoon snel vergeten wordt.

Wat is eraan te doen?

Besef dat niemand perfect is en dat niemand aan je hoge eisen kan voldoen. Iedereen heeft wel iets wat je niet leuk vindt. Dat betekent nog niet dat de persoon niet geschikt is voor jou. Leer om te gaan met jezelf en je eigen ego. Je hebt de aandacht van andere singles niet nodig. Als je iemand aan het daten bent die je leuk vindt maar toch wat minpunten heeft geef het dan wat meer tijd. Een relatie heeft een kans nodig om te groeien. Verwijder je profiel op de datingsite zodra je een leuke persoon hebt ontmoet. Je wordt alleen maar afgeleid als je je profiel online houdt terwijl je aan het daten bent.

Verslaafd aan online daten? De kenmerken en oplossing
4 (80%) 2 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven