Uitmaken? Deze 5 tips helpen je om de relatie goed te beeindigen

Uitmaken? Deze 5 tips helpen je om de relatie goed te beeindigen

  • 10 feb 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

vrouw serieus

Het uitmaken van een relatie wat ooit het mooiste gegeven ter wereld was is niet makkelijk, dat weet iedereen die het meegemaakt heeft. Hoewel je partner het idee kan hebben dat je het niet meer zo ziet zitten, het komt altijd hard aan als het hoogste woord eruit is. Het is nooit leuk om in een situatie terecht te komen waarin je een ander gaat kwetsen. Dit is nog erger als het om iemand gaat met wie je een deel van je leven gedeeld hebt. Op een bepaald punt in je leven heb je veel om de persoon gegeven en door het uit te maken vervliegen alle kansen op een toekomst samen. Als je na lang nadenken de knoop hebt doorgehakt dan kunnen deze tips helpen om het op een goede manier aan te pakken.

1. Doe het persoonlijk

Als je de pech hebt gehad dat een vorige partner het per sms, Whatsapp bericht of e-mail uit heeft gemaakt dan weet je hoe ongemakkelijk en oneerlijk het is. Je hebt de kans niet om vragen te stellen waardoor je geen rust krijgt. Als je de relatie wilt beëindigen doe het dan persoonlijk, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Waarschijnlijk zou je dit zelf ook liever willen in een omgekeerde situatie. Laat zien dat je volwassen bent en ga het gesprek aan om alle vragen te beantwoorden die de ander heeft. Met een persoonlijk gesprek kun je respectvol laten zien dat je om de gevoelens geeft van de ander.

2. Plan het van tevoren

Een relatie beëindig je niet zomaar. Je ziet het aankomen waardoor je enige tijd hebt om de definitieve keuze aan je partner door te geven. Je weet waarschijnlijk wel dat openbare plekken zoals de supermarkt niet de beste plek is om het te doen maar dit geldt ook voor tijdens het uitgaan, een verjaardag of ander evenement. Het is mogelijk dat je partner het niet verwacht waardoor een reeks aan emoties verwacht kan worden. Kies een plek waar je rustig met elkaar kunt praten zodat er geen oncomfortabele situaties ontstaan met andere personen erbij. Op deze manier hoeft geen van beiden zich zorgen te maken over het uiten van de gevoelens.

3. Bedenk vooraf wat je wilt zeggen

Waarschijnlijk heb je al vele uren besteed aan het “waarom” je het wilt uitmaken zodat dit voor jezelf duidelijk is maar de ander heeft je gedachten niet kunnen lezen. Daarom is het belangrijk dat je vooraf bepaalt wat je wilt zeggen en hoe je het wilt vertellen. Als je je niet voorbereidt dan is het niet verrassend dat je de ander onbedoeld de schuld gaat geven of dingen zegt die je niet meent. Als het eenmaal gezegd is kun je het immers niet meer terugnemen.

4. Wees aardig

Hoe zwaar je het ook hebt gehad tijdens de relatie of als je partner vreemdgegaan is, het is verstandig om aardig te blijven als je het uit wilt maken. Laat merken dat je geeft om de gevoelens van de ander door op een volwassen manier over de relatie te praten. Het is niet nodig om elk klein ding te bespreken. Houdt het algemeen en vertel net genoeg om de ander het te laten begrijpen. Het is niet nodig om te vertellen waar je je allemaal aan irriteert. Verlaag je niet tot het niveau van ruzie maken en laat zien dat je er boven staat.

5. Geen trashtalk

Als het aankomt op het uitmaken van een relatie is het belangrijk om geen verwijten te maken. Dat is niet het doel van het gesprek. Vertel over je eigen gevoelens maar niet over wat de ander allemaal fout doet. Een goed voorbeeld zijn zinnen met “Ik voel me..” en niet “Jij doet..” Leg uit hoe jij je voelt en val de ander niet aan door de persoon van iets te beschuldigen of op een andere manier persoonlijk aan te vallen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer