5 Tips voor het schrijven van een Tinder profieltekst

5 Tips voor het schrijven van een Tinder profieltekst

  • 05 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

tinder profiel

Alhoewel de foto’s het belangrijkste onderdeel zijn van een Tinder profiel mag de profieltekst niet vergeten worden. Terwijl veel singles het invullen van de profieltekst als optioneel zien is het zonde om er niets mee te doen. Het stukje tekst kan net dat beetje extra zijn waardoor je meer geliked wordt. De redenen om de profieltekst in te vullen is om meer matches te krijgen, twijfelaars te overtuigen, meer reacties op je berichten en meer vrouwen die het eerste bericht versturen. Let er echter op dat je vrouw aantrekt met de profieltekst en niet wegjaagt. De volgende tips kunnen je helpen om een geschikte profieltekst voor de Tinder datingsite te maken.

Vertel wie je bent

De singles op Tinder hoeven niet te weten hoeveel je drinkt in het weekend. Leg in het kort uit wie je bent en wat je doet. Een korte opsomming van je passies, interesses en werk is voldoende. Vergeet ook de minimale of maximale lengte van je potentiële matches niet te vermelden als je enorm lang of klein bent. Je zult niet de eerste zijn die afgewezen wordt door je lengte. Door het meteen al te vermelden voorkom je lange gesprekken zonder de mogelijkheid dat het wat wordt.

Humor

Wat opvalt tussen alle profielen is een profieltekst dat anders is dan de rest. Het doel van een goede profieltekst is om normaal over te komen; niet als een loser of een creep. Dit doe je door iets grappigs over jezelf te vertellen. Door wat humor toe te voegen geef je net dat beetje extra om de man of vrouw over de streep te trekken.

Houdt het kort

Er wordt maar weinig tijd besteed aan een Tinder profiel. Voor je het weet ben je alweer naar links geveegd. Houdt de profieltekst kort en bondig. Je wilt niet overkomen als wanhopig of saai. Minder dan 50 tekens wordt aangeraden maar meer is toegelaten als je wat meer tekens nodig hebt of uitzonderlijk goed kunt schrijven. Type niet alle woorden achter elkaar maar gebruik komma’s, punten en streepjes zoals je vroeger op school geleerd hebt. Weet je van jezelf dat je niet altijd perfect schrijft? Geen probleem maar controleer de tekst dan wel eerst met een spellingscontrole of laat het controleren door iemand anders.

Geen algemene tekst

Het Tinder profiel moet opvallen tussen de rest van de singles. Dit is de tweede keer dat we dit zeggen, dat heeft een reden. Een profieltekst die te algemeen is bereikt dit doel niet. “Gezellige dertiger die op zoek is naar zijn soulmate” is niet geschikt als Tinder profieltekst. Als je niets beters weet dan een algemene tekst dan is het beter om helemaal geen profieltekst te tonen.

Geen citaten

Citaten zijn niet gewenst. Laten we eerlijk zijn, ben je al die quotes zelf ook niet zat? Het zegt maar weinig over jezelf. De kans dat je iemand tegenkomt die het over citaten wil hebben is klein. Als je niets weet in te vullen voor je profieltekst dan is het waarschijnlijk beter om geen tekst in te vullen totdat je wel wat weet.

5 Tips voor het schrijven van een Tinder profieltekst
4.8 (96%) 5 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven