Tinder

tinder
Tinder, wie kent de datingapp niet? Na de eerste tekenen van Tinder in Nederland is de app uitgegroeid tot het favoriete medium om andere singles te leren kennen. Met wereldwijd dagelijks meer dan 1.4 miljard swipes en 26 miljoen matches is het niet vreemd dat het de nummer één datingapp ter wereld is. Een toevallige ontmoeting op straat kan iemands leven voorgoed veranderen; dat geldt ook voor een ontmoeting op Tinder.

Hoewel veel gesprekken tot niets leiden, gaat het om dat ene gesprek waarin je de ware leert kennen. Echte liefde vinden op Tinder is net zo goed mogelijk als in het echte leven; je moet net het geluk hebben dat je de juiste persoon tegenkomt. Swipe en chat met je matches.

Bij Tinder kun je alleen je matches benaderen, niet de singles die je afwijzen. Zelf singles benaderen zonder eerst een match te hebben? Of daadwerkelijk een serieuze relatie vinden? Probeer dan een andere dating app zoals deze:

Bekijk deze dating app

Hoe werkt Tinder?

Nog geen ervaring met Tinder? Anno 2017 is het in Nederland bijna ondenkbaar dat een single nog nooit Tinder heeft gebruikt. De vleeskleuring, zoals sommigen het ook wel noemen, is op de smartphone van vrijwel iedere single in Nederland geïnstalleerd (geweest). Het is simpel maar ook oppervlakkig. Juist deze eenvoud heeft Tinder echter een dominante partij op de datingmarkt gemaakt. Binnen enkele minuten ben je klaar om jezelf op Tinder te presenteren. Hoe dit precies werkt?

Registeren en je profiel creëren

Tinder inlogDe eerste stap is het downloaden van Tinder in de app store, of je maakt een account aan via de Tinder website. Dit kan snel en eenvoudig door het te koppelen aan je Facebook account. Wees gerust, Tinder plaatst niets op je Facebook: het is alleen voor de registratie. Zo wordt voorkomen dat nepaccounts zich aanmelden op de app. Door je Facebook account te koppelen neemt Tinder een aantal gegevens over waaronder je leeftijd en naam. Zorg er dus voor dat deze informatie in je Facebook account up-to-date en naar waarheid ingevuld is. Een ander voordeel van de koppeling is dat je direct de beschikking hebt om foto’s te kopiëren naar je Tinder account. Plaats de leukste foto’s van jezelf op Tinder door deze naar je Tinder account over te zetten. Dit zijn de foto’s waarmee je gekeurd wordt door de andere singles. De eerste foto in je account geldt als profielfoto, de foto die andere singles het eerst zien wanneer je profiel tevoorschijn komt tijdens het swipen. Als extra kun je nog je Instagram toevoegen om potentiële matches meer informatie over jezelf te geven. Dit is niet verplicht, het mag. Om jezelf in de kijker te spelen van iedereen die je tegenkomt in de app kun je ook kort iets over jezelf vertellen. Net als je profielfoto is dit een onderdeel van je Tinder profiel dat iedereen meteen ziet tijdens het bekijken van je profiel. Zie deze tekst als je persoonlijke reclamebord. Onderschat de waarde van je profielfoto’s en introtekst niet; dit is wat je profiel maakt of breekt.

Swipe. Match. Chat. Date.

its a matchDeze vier woorden omschrijven Tinder in het kort. Nu je eenmaal je profiel ingevuld hebt, foto’s hebt toegevoegd en eventueel social media gekoppeld dan ben je ready to go. De eerste stap is het swipen. Zoals de naam al aangeeft draait Tinder om het vegen van profielen. Op basis van de beperkte informatie in het Tinder profiel moet je een keuze maken. Druk op de profielfoto om meer over de persoon te weten te komen. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je er geen toekomst in ziet. Twijfel je? Veeg dan altijd naar rechts zodat je het later nog een keer kunt beoordelen als er een match is. Vindt de ander jou ook leuk? “It’s a match!”, waarna je met elkaar kunt chatten en daten als jullie dat beiden willen. Let op, Tinder zorgt ervoor dat je kieskeurig wordt. Het bizar grote aanbod singles zorgt ervoor dat je denkt dat je de singles voor het uitkiezen hebt maar zodra je geen matches krijgt dan heb je spijt dat je zoveel leuke singles afgekeurd hebt. Laat je daarom niet leiden door de grootte van het aanbod maar door de kwaliteit. Je hebt bij Tinder maar één kans om iemand leuk te vinden, denk er goed over na voordat je vingers je te snel af zijn.

Tinder app

De Tinder app is gebruiksvriendelijk, intuïtief en bovendien simpel. De ongecompliceerde werking van de dating app zorgt ervoor dat iedereen ermee overweg kan. Door de jaren heen heeft de Tinder app zelfs meerdere keren een update gehad om dit nog verder te optimaliseren. De app is verkrijgbaar voor alle Android apparaten en Apple toestellen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

google playapp store

Voor- en nadelen

tinder matchDe voordelen van Tinder zijn het gemak, de snelheid en niet te vergeten de grote database met singles in Nederland. Met behulp van de kilometer straal kun je aangeven tot welke afstand je wilt zoeken. Als je wilt kun je dus gekoppeld worden aan alleen de singles bij je in de buurt. Dit vergroot de kans op succes aanzienlijk. Tinder is een grote vijver met vissen; je hebt niet alleen veel kansen op geluk maar ook veel meer concurrentie. Dit is aan de ene kant een voordeel, aan de andere kant een nadeel. Een ander voordeel is dat je kunt zien of je gemeenschappelijk vrienden hebt. Dit kan Tinder tonen op basis van de informatie in je account bij het grootste sociale netwerk ter wereld. Niet alleen kun je eens bij je vriend navragen hoe de persoon in het echt is maar het geeft ook een gevoel van vertrouwen als je veel gemeenschappelijke vrienden hebt.

De Tinder datingsite staat erom bekend dat het voor oppervlakkige mensen bedoeld is, die niet veel verder kijken dan het uiterlijk. Dat betekent niet dat niemand diepgang heeft of dat de gesprekken altijd hetzelfde zijn met de cliché onderwerpen die je tientallen keren besproken hebt. Het ligt er maar net aan met wie je gematcht bent. Je komt er allerlei soorten mensen tegen met verschillende denkwijzen, interesses, ambities en leefstijlen. Van de millenial die een studie aan het afronden is tot de 35-jarige alleenstaande moeder met vier kinderen; iedereen is welkom en actief op Tinder.

Geen uitgebreide profielen

Als je serieus op zoek bent naar een relatie dan ben je waarschijnlijk beter af met een échte datingsite. Er zijn bij Tinder geen uitgebreide profielen waardoor je vooraf maar een beperkte hoeveelheid informatie hebt. Zo loop je misschien iemand mis die heel erg goed bij je past, maar niet in staat is om goede foto’s van zichzelf te maken. Bij andere Nederlandse dating apps werkt dit anders. Je kunt vooraf informatie over de persoon uit het profiel halen. Dit geeft je wat meer inzicht in de persoon, voor je een gesprek aangaat. Je kunt ook zelf kiezen met wie je contact opneemt, zonder te wachten op een match. Bevalt je dit meer?

Bekijk deze dating app

Betaalde functies

tinder plusHoewel de basisfuncties van de populaire dating app volledig gratis zijn geldt dat niet voor alle functionaliteiten. Er moet namelijk geld verdiend worden door de eigenaren van de dating app en dat doet men in de vorm van deze speciale functies. Upgrade je account naar een Tinder Plus lidmaatschap en je krijgt toegang tot al deze exclusieve functies. Deze zijn alleen beschikbaar voor de betalende leden, niet voor de gratis leden. Zo is er geen limiet op het aantal likes per dag, iets waar veel singles problemen mee hebben als men niet betaalt. Met de Passport functie kun je je locatie aanpassen naar elke willekeurige plek op de wereld. Als je bijvoorbeeld wil weten wat het aanbod in New York is dan pas je je locatie aan naar deze wereldstad zodat je de lokale singles kunt ontmoeten. Nu heb je er niet veel aan als je naar iemand bij je in de buurt op zoek bent maar als je geregeld reist voor je werk dan kun je op deze manier leuke contacten regelen, nog voor je er aangekomen bent. Met de Rewind feature kun je hiernaast iedere single die je de verkeerde kant op geveegd hebt een tweede kans geven en met de Boost feature verplaats je je profiel naar de bovenkant van de stap voor alle singles bij jou in de buurt. Deze functie toont je profiel als eerst voor een periode van 30 minuten. Als Tinder Plus lid krijg je ook toegang tot extra Super Likes om duidelijk te laten merken dat je hem of haar leuk vindt.

Over Tinder

Geboren en getogen in Los Angeles, Californië is Tinder al in 2012 opgericht. Het was niet de eerste dating app maar wel de eerste dating app die de wereld op z’n kop zette. In eerste instantie werd de dating app voornamelijk door scholieren en studenten in de Verenigde Staten benut. Nog geen twee jaar later registreerde Tinder een miljard swipes per dag met als resultaat 12 miljoen dagelijkse matches. Wat veel mensen niet weten is dat Tinder onderdeel is van de Match Group. Deze wereldwijde partij omvat tientallen dochterbedrijven en datingsites zoals Match, OKCupid, PlentyOfFish maar ook Europese grootmachten zoals Meetic en Lexa. De Tinder app wordt wereldwijd aangeboden en is beschikbaar in meer dan 40 talen. Geschat wordt dat er inmiddels meer dan 8 miljard matches zijn geweest in de gehele looptijd van start tot nu.