Tinder

Tinder datingsiteTinder, wie kent de datingapp niet? Na de eerste tekenen van Tinder in Nederland is de app uitgegroeid tot het favoriete medium om andere singles te leren kennen. Met wereldwijd dagelijks meer dan 1.4 miljard swipes en 26 miljoen matches is het niet vreemd dat het de nummer één datingapp ter wereld is. Een toevallige ontmoeting op straat kan iemands leven voorgoed veranderen; dat geldt ook voor een ontmoeting op Tinder. Hoewel veel gesprekken tot niets leiden gaat het om dat ene gesprek waarin je de ware leert kennen. Echte liefde vinden op Tinder is net zo goed mogelijk als op een dating app zoals Badoo; je moet net het geluk hebben dat je de juiste persoon tegenkomt.

Bezoek Badoo

Hoe werkt Tinder?

Nog geen ervaring met Tinder? Anno 2017 is het in Nederland bijna ondenkbaar dat een single nog nooit Tinder heeft gebruikt. De vleeskleuring, zoals sommigen het ook wel noemen, is op de smartphone van vrijwel iedere single in Nederland geïnstalleerd (geweest). Het is simpel maar ook oppervlakkig. Je maakt je account aan door het te koppelen aan je Facebook account. Wees gerust, Tinder plaatst niets op je Facebook: het is alleen voor de registratie. Zo wordt voorkomen dat nepaccounts zich aanmelden op de app. Plaats de leukste foto’s van jezelf op Tinder. Dit zijn de foto’s waarmee je gekeurd wordt door de andere singles. De Tinder datingsite wijst zich vervolgens zelf met een korte uitleg. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je er geen toekomst in ziet. Vindt de ander jou ook leuk? “It’s a match!”, waarna je met elkaar kunt chatten.

Voor- en nadelen

De voordelen van Tinder zijn het gemak, de snelheid en niet te vergeten de grote database met singles in Nederland. Het is een grote vijver met visjes; je hebt niet alleen veel kansen op geluk maar ook veel meer concurrentie. De Tinder datingsite staat erom bekend dat het voor oppervlakkige mensen bedoeld is, die niet veel verder kijken dan het uiterlijk. Als je serieus op zoek bent naar een relatie dan ben je waarschijnlijk beter af met een échte datingsite. Er zijn bij Tinder geen profielen waardoor je vooraf maar een beperkte hoeveelheid informatie hebt. Zo loop je misschien iemand mis die heel erg goed bij je past, maar niet in staat is om goede foto’s van zichzelf te maken. Bij een datingsite zoals Badoo is dit anders. Je kunt vooraf informatie over de persoon uit het profiel halen. Dit geeft je wat meer inzicht in de persoon, voor je een gesprek aangaat. Je kunt ook zelf kiezen met wie je contact opneemt, zonder te wachten op een match. Bevalt je dit meer? Bezoek Badoo hier.

Tinder
4.3 (86.67%) 9 stemmen