Hoe gebruik je Tinder zonder Facebook inloggen in 2017?

Hoe gebruik je Tinder zonder Facebook inloggen in 2017?

 • 07 jul 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Tinder zonder Facebook; je bent niet de eerste die zich afvraagt of het mogelijk is. Sinds de oprichting in 2012 is Tinder dag na dag populairder geworden en is het wereldwijd op meer dan 50 miljoen smartphones geïnstalleerd. Net zoals veel andere dating app vraagt ook Tinder je tijdens de registratie van je account om in te loggen met Facebook. Is dit verstandig en kan het ook zonder Facebook?

Facebook inloggen

Inloggen bij Tinder zonder een Facebook account is jammer genoeg officieel nog niet mogelijk in Nederland. Hoewel het in sommige landen mogelijk is om in te loggen met een sms kun je als Nederlandse gebruiker alleen kiezen voor de Facebook connect functie. Facebook domineert het sociale media landschap waardoor de meeste grote websites de mogelijkheid bieden om je identiteit te verifiëren met je Facebook account. Er zijn zelfs veel websites die geen andere optie aanbieden; inloggen met Facebook is de enige mogelijkheid die je geboden. Zo ook bij Tinder. Als je geen Facebook account hebt hoe log je dan in bij Tinder?

Waarom Tinder inloggen met Facebook?

Laten we beginnen met de voordelen. Registreren met je Facebook account is eenvoudig en snel. Door je Facebook account te koppelen aan je Tinder profiel kunnen veel gegevens automatisch ingevuld worden. Zo krijgt Tinder de beschikking over de persoonlijke gegevens die je bij Facebook ingevuld hebt; denk aan je leeftijd, woonplaats en naam. Wat ook handig is dat je niet al je foto’s opnieuw naar Tinder hoeft te uploaden. Door de koppeling kun je snel foto’s van je Facebook plukken en deze in de Tinder app gebruiken.

Tot zover is het geen probleem. Het is echter niet het enige dat Tinder over je te weten komt. De dating app download ook al je interesses en krijgt inzicht in je vriendenlijst. Nieuwe foto’s die je upload naar Facebook worden automatisch gesynchroniseerd met Tinder en zo komt Tinder veel meer over je te weten dan je voor mogelijk hield. Als je dit niet wilt dan zijn er twee mogelijkheden om te voorkomen dat Tinder al je gegevens ontvangt.

Tinder appzichtbaarheid

Facebook privacy instellingen

De eerste stap in het beperken van de informatie die je met Tinder deelt is het aanpassen van de privacy instellingen op Facebook. Deze instellingen kun je ook achteraf aanpassen als je al een Tinder account hebt. Dit doe je op de volgende manier:

 • Ga naar Facebook
 • Navigeer naar de Apps instellingen
 • Zoek Tinder op in de lijst met apps
 • Klik op het Tinder logo
 • Zet de Appzichtbaarheid op “Alleen ik”
 • Vink uit wat je niet wilt dat Tinder weet

Facebook registreren

Tweede Facebook account

De tweede optie om je persoonlijke gegevens zoveel mogelijk afgeschermd te houden: een tweede Facebook account. Door een tweede account aan te maken kun je zelf bepalen wat Tinder over je weet en of het op waarheid berust is. Dit is handig als je Tinder niet met je echte Facebook account wilt koppelen.

 • Maak een nieuw email adres aan (bijvoorbeeld Gmail)
 • Ga naar Facebook
 • Vul je gegevens in (gebruik je echte leeftijd en voornaam)
 • Voeg foto’s toe aan je nieuwe Facebook profiel
 • Open de Tinder app
 • Log in met je nieuwe Facebook account

Zolang Tinder geen andere opties biedt voor het inloggen zijn dit de enige manier om te voorkomen dat Tinder al je gegevens ontvangt. Met vrienden en collega’s in je Facebook vriendenlijst is het laatste dat je wil dat al deze personen erachter komen dat je op Tinder zit. Daarom is het belangrijk dat je in de gaten houdt welke gegevens Tinder over je weet.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven