Tinder tips voor mannen: do’s en don’ts

Tinder tips voor mannen: do’s en don’ts

 • 16 jun 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

tinder fotos

Als je het laatste jaar niet onder een steen hebt gelegen dan weet je waarschijnlijk wat Tinder is. De dating app heeft een explosieve groei doorgemaakt binnen een korte tijd. Bijna iedere single met een smartphone en Facebook account heeft de Tinder app geïnstalleerd. Niet bekend met Tinder? Met de Tinder app kun je door de profielfoto’s van andere singles swipen; naar links is een nope, naar rechts een like. Je ziet alleen de voornaam, leeftijd en de foto’s van de ander. Als twee personen elkaar liken dan is er een match; je kunt dan met elkaar chatten.

Het onderste uit de kan

Doordat je alleen maar een aantal foto’s kunt plaatsen en een korte intro tekst over jezelf is het belangrijk om het uiterste eruit te halen. Een aantal klassieke Tinder tips kunnen je hierbij helpen. Tinder gebruikers besteden maar kort aandacht aan je foto’s en introtekst. Een swipe naar links of rechts is binnen seconden gedaan. Dit betekent dat de profielfoto en introtekst het belangrijkst zijn om aandacht aan te geven. Deze kunnen je maken of breken. Om ervoor te zorgen dat je niet dezelfde fouten maakt als anderen zijn dit de do’s en don’t voor Tinder.

Don’ts

 • Groepsfoto’s. Je hebt maar even de aandacht van de singles op Tinder. Geen van deze singles heeft tijd om de groepsfoto minutieus te analyseren om erachter te komen wie van de tien jij bent.
 • Foto’s zonder shirt of halfnaakt hebben weinig succes. Zorg ervoor dat je voldoende foto’s met kleren aan hebt als je toch een foto zonder shirt wilt gebruiken.
 • Foto’s met vrouwen. Dit is een nog grotere don’t als er gekust wordt met vrouwen.
 • Foto’s met kinderen als je geen kinderen hebt. Je wilt de vrouwen niet het verkeerde idee geven. Sommigen vrouwen hebben geen probleem met een vader maar sommigen wel.
 • Niet te snel swipen. Voor je het weet is je duim zo goed getraind dat je per ongeluk de leukste single van de dag naar links veegt.
 • Standaard eerste bericht versturen. “Hi”, “Hoe is het?” en “Alles goed?” zijn niet de zinnen waarmee je je Tinder avontuur begint. Verzin iets beters als je succes wilt hebben op Tinder.
 • Seksueel getinte berichten versturen. Het is Tinder, geen datingsite zoals Seksbuddy. Niemand wil het meteen over seks hebben.
 • Teveel filters over je foto’s. Zet jezelf niet voor schut met een foto waarop het lijkt alsof je in een windtunnel gestaan hebt. Je huid is niet zo glad in het echt, dat ziet iedereen.

Do’s

 • Een selfie als profielfoto. Singles op Tinder zien niets liever dan een foto waarop het gezicht duidelijk, helder en scherp te zien is.
 • Foto’s met een hond of kat. Voor veel vrouwen is dit een automatische like. Het geeft vrouwen het idee dat je een lieve man bent die ergens om geeft.
 • Een grappige introtekst. Gebruik het stukje “Over mij” als reclamebord.
 • Meerdere foto’s. Geef de singles die je profiel bezoeken alle informatie die ze nodig hebben om een keuze te maken.
 • Houdt het kort, bondig en interessant. Laat de mysterie heersen zodat degene die je profiel tegenkomt niets anders kan doen dan naar rechts vegen.
 • Bij twijfel, liken. Als je twijfelt dan is het nog altijd de beste keuze om de persoon te liken. Je kunt de match later alsnog opheffen als het niet bevalt.
Tinder tips voor mannen: do’s en don’ts
4.6 (92%) 5 stemmen

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven