Tagged

TaggedOrigineel ontwikkeld als een sociaal netwerk vor tieners is Tagged nu veel meer dan dat. Het is doorgegroeid naar een soort van datingsites hoewel je dat op de website van Tagged niet zult lezen. In meer dan tien jaar tijd is het aantal leden toegenomen tot meer dan 100 miljoen. In de Verenigde Staten is Tagged een snelgroeiend sociaal netwerk maar in Nederland merken we daar nog niet zoveel van. Een vergelijkbare datingsite die wel veel leden in Nederland heeft is deze dating app.

Bekijk deze dating app

Aanmelden bij Tagged

Als je Tagged bezoekt dan heb je drie manieren om lid te worden. Je kunt een account aanmaken met je Facebook of Google+ account maar ook kun je op de traditionele manier lid worden met je email adres en persoonlijke gegevens. Na het inschrijven word je direct doorgeleid naar een pagina waarin je gevraagd word je vrienden uit te nodigen. Let op, als dit doet dan wordt er een bericht gestuurd naar al je contacten op het betreffende platform.

De leden die aan je getoond worden wonen bij je in de buurt waarbij Tagged je locatie gebruikt. Hiernaast is er nog de bekende swipe-feature om mensen te leren kennen. Je kunt naar links of rechts swipen om de profielen te beoordelen. Bij een wederzijde interesse word je met elkaar in contact gebracht.

Website en app

tagged appTagged is niet alleen als website beschikbaar maar ook voor de smartphone en tablet. De desktop versie kun je gewoon met je laptop of computer bekijken, de app is beschikbaar in de bekende app stores. Het uiterlijk van de datingsite is misschien niet veel gewijzigd maar toch blijft het gebruikersaantal gestaag toenemen. Het is in de Verenigde Staten een populaire plek om mensen te leren kennen die ook interesse hebben om snel af te spreken.

Gratis?

De basisfuncties van Tagged zijn volledig gratis. Je bent echter wel beperkt in wat je precies kunt doen zonder te betalen. Als je geen beperkingen wilt dan is het mogelijk om een VIP membership te kopen. Dit kun je aanschaffen voor een maandelijkse vergoeding. Je kunt dan zien wie je profiel bezocht heeft en leesbevestigingen krijgen

Historie

Toen Tagged in 2004 opgericht werd was het oorspronkelijk bedoeld voor jongeren met een leeftijd tot 18 jaar. Het duurde echter niet lang voordat Tagged leden van alle leeftijden toeliet op de website waardoor het niet meer alleen voor jongeren was. Nu we bijna 15 jaar verder zijn, is het ledenbestand van Tagged nogal veranderd. Het grootste deel van de leden heeft een leeftijd van 30 tot 50 jaar. Het vreemde is dat veel van de originele features die op jongeren gericht waren nog steeds aanwezig zijn. In de praktijk wordt het bijna alleen nog maar gebruikt als datingsite.