Surge

surge“Meet New Gay Men” is de slogan van de app Surge. Het is dan ook al snel duidelijk dat dit een app voor gay mannen is. Met meer dan 3.5 miljoen leden en 10 miljoen maandelijkse chatberichten zal niemand zich snel vervelen bij Surge. Of je er echter veel Nederlanders tegenkomt? Op dit moment heeft Surge nog niet de ledenaantallen als andere apps zoals Grindr of datingsites zoals Gaybuddy.

Bezoek Gaybuddy

Voor wie is het?

surge appDe gay app richt zich voornamelijk op de serieuze mannen die op zoek zijn naar Mr. Right maar ook is er natuurlijk plek om te flirten met Mr. Right Now. Met andere woorden, alle gay, bi en nieuwsgierige mannen zijn welkom. Of je nu een relatie zoekt of een casual hook-up; Surge heet je altijd welkom. De enige harde voorwaarde om van de app gebruik te kunnen is een minimale leeftijd van 18 jaar. Voor wie niet wil betalen is de gratis Surge app een goed alternatief.

Snel en gratis aanmelden

Eén van de eigenschappen waar de makers trots op zijn is de snelheid van de app. Dit begint al bij het aanmeldproces. Het aanmelden bij Surge is een fluitje van een cent waarna je alleen nog maar je profiel hoeft aan te vullen. Je profiel kun je voorzien van maximaal 5 openbare profielfoto’s maar ook kun je privéfoto’s toevoegen aan de app. Deze kun je verbergen voor het grote publiek en enkel tonen aan de degenen aan wie je ze wilt laten. De foto’s kun je overigens snel kopiëren vanaf je Facebook of Instagram maar ook vanaf de camerarol van je smartphone.

Hoe werkt het?

Wie bekend is met een swipe-app zal zonder twijfel geen moeite hebben met de werkwijze van Surge. De dating app maakt het je namelijk makkelijk; je hoeft alleen maar te vegen op het scherm van je smartphone of tablet om andere leden te “keuren”. Veeg naar rechts als je een leuke man ziet, naar links als je snel door wilt naar het volgende profiel. Surge werkt op deze manier hetzelfde als Tinder. Als er een gemeenschappelijk connectie is dan kun je met de andere man chatten. Als de ander jou niet leuk vindt dan is dit niet mogelijk.

De basis van de app is uiterst simpel maar je kunt hiernaast nog een aantal extra features gebruiken. Zo kun je in een privegesprek je locatie delen met je gesprekspartner. Je kunt ook video’s naar hem sturen die na een aantal seconden vanzelf verdwijnen. Als je een meester in teasen bent dan kun je dit tot je voordeel gebruiken. Met de Power Like functie in de app kun je een man laten weten dat je hem leuk vindt, voordat hij een keuze maakt als je profiel getoond wordt.

Premium

Zoals iedere gay dating app zal ook Surge op de één of andere manier iets moeten verdienen aan de app. Bij Surge doet men dit door het aanbieden van een Premium lidmaatschap. Met dit lidmaatschap kun je gebruik maken van allerlei extra features die je verblijf nog leuker en je gay dating ervaring waarschijnlijk ook effectiever maken. Met Premium kun je bijvoorbeeld de privéfoto’s van de andere leden bekijken, zien wie in jou geïnteresseerd is en je voorgaande keuzes achteraf aanpassen. Alleen om deze functies is het al interessant om over dit lidmaatschap na te denken maar ook kun je nog in de privémodus profielen keuren. Hiermee ben je alleen zichtbaar voor de mannen die jij al goedgekeurd hebt.

google playapp store

Over Surge

De dating app met de naam Surge is niet afkomstig uit de Verenigde Staten, zoals de naam doet vermoeden. Het bedrijf achter de gay dating app is namelijk in Tsjechie gevestigd, nabij het oude centrum van Praag. Mocht je vragen hebben over de app dan kun je eenvoudig met de medewerkers contact opnemen.