9 beste seksdating apps en sites

In de loop der jaren zijn datingsites en apps een effectieve en probleemloze manier geworden om gelijkgestemde mensen te vinden. De bekendste apps richten zich op het grote publiek – de singles die liefde willen vinden. Maar niet iedereen wil per se liefde vinden en daarom zijn er datingplatforms die zich richten op een specifiek groep singles. We hebben hoger opgeleiden dating, datingapps voor vijftigplussers en we hebben… datingapps voor seks.

“It’s sexy and you know it.”

Ben je meer op zoek naar een one-night stand dan een happily ever after? Irriteer jij je aan het feit dat je steeds weer moet uitleggen dat je geen zielsverwant zoekt? Wil je geen liefde, maar intense passie? Voordat jij je zomaar aanmeldt bij de eerste de beste datingapp, is het aan te raden dat je één van deze datingapps voor hook-ups probeert. Op basis van onze ervaringen en die van onze bezoekers leveren deze datingplatforms de beste resultaten.

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

9 beste seksdating apps en sites

Seksdating is hot. Maar het is belangrijk om te beseffen dat geen enkele hook-up app of website kan garanderen dat je iemand zult vinden om mee aan de slag te gaan. Althans, niet als ze realistisch zijn. De seksdatingwebsites en apps bestaan echter om één reden: dat is het faciliteren van hook-ups en seksafspraken tussen de gebruikers. En aangezien alle gebruikers dat weten, zul je op deze datingplatforms eerder iemand vinden dan op de algemene apps.

Voel jij dat het tijd wordt om toe te geven aan de seksuele drang? Wordt het tijd om je behoeften te vervullen? En wil je misschien niet eens fysiek afspreken, maar wel een opwindend gesprek hebben? Als je antwoord ‘ja’ is op een van deze vragen, dan ben je op de juiste plek beland. We hebben het werk voor jou gedaan en de beste seksdatingapps en sites voor je uitgezocht.

novamora

1. Novamora

Bij Novamora gaat iedereen ervan uit dat je er maar om één reden bent. En die reden is seks. Zo kun je elke vraag over waarom je er lid bent overslaan en in een mum van tijd tot de kern komen. Want ja, waarom zou je ook meer tijd verspillen dan nodig, niet? Het is een geweldige plek om je volgende seksafspraak of sexting-partner te vinden.

Als je jezelf als ‘een beetje pittig’ zou kunnen omschrijven, dan is Novamora zelfs de plek waar je nooit meer weg wilt. Het is immers de slogan van de datingsite. Novamora staat voor sensualiteit, seksualiteit en intimiteit: een platform waar die alles samenkomt. Het heeft alles wat je nodig hebt om die seksdate te scoren… vandaag nog.

Als we heel eerlijk zijn, dan vinden we Novamora niet perfect – het is bijvoorbeeld niet helemaal gratis. Maar aan de andere kant is geen enkele datingsite perfect. Hoewel je dus geen perfectie hoeft te verwachten, is Novamora wel de plek waar je actie kunt verwachten. Als je bijvoorbeeld zo snel mogelijk tussen de lakens wilt belanden, dan is Novamora wellicht de beste manier om dat te laten gebeuren. Het aanmelden is bovendien gratis, dus waarom zou je het niet proberen?

App StoreGoogle Play

sdc

2. SDC

Stel je eens voor dat je een wereld betreedt waar verlangens en avontuur samenkomen in één spannende plek – dat is precies wat de datingapp SDC te bieden heeft. Het is als een geheime deur naar een erotische speeltuin waar je je diepste verlangens kunt verkennen zonder oordeel. Voor koppels, voor singles: het maakt allemaal niet uit, je bent er welkom.

Maar SDC gaat verder dan alleen maar contacten zoeken voor seks. Het is als een spannende reis door onontdekte werelden, waar je deel kunt nemen aan exclusieve evenementen en feesten, vol spanning en opwinding. Je kunt nieuwe vriendschappen sluiten en je verlangens verkennen met een open geest. SDC is de datingapp die je meeneemt op een reis van zelfontdekking, avontuur en opwinding. Het is niet zomaar een app vol passie. Durf je het avontuur aan?

App StoreGoogle Play

secretflirt

3. Secretflirt

Een geheime flirt waar niemand weet van heeft? Het is de reden waarom Secretflirt is gemaakt, een datingsite met een mysterieus karakter. Voor singles en gebonden mensen die veel waarde hechten aan geheimhouding is dit een van de beste keuzes. Hoewel Secretflirt alleen beschikbaar is als datingsite, heeft het in de loop der jaren wel een betrouwbare naam opgebouwd.

Heb je een hoge functie en wil je niet in verlegenheid gebracht worden omdat je actief bent op een hook-up website? Of ben je niet single en wil je alleen weer even ervaren hoe het is om single te zijn? Met Secretflirt krijg je toegang tot een datingplatform dat geschikt is voor vele doeleinden: van connecties maken en lunch- en dinnerdates tot inspirerende contacten buiten je sociale kring.

App StoreGoogle Play

regiosexcontact

4. Regiosexcontact

Zoek je een liefdesrelatie en het huisje-boompje-beestje? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om Regiosexcontact over te slaan, want deze (web)app is toch echt alleen bedoeld voor casual daten. Of je nu in de markt bent voor friends with benefits of een geheime ontmoeting terwijl je op doorreis bent: Regiosexcontact is het casual datingplatform dat wereldwijd een ledenbestand heeft opgebouwd van duizenden gebruikers.

Als het gaat om het regelen van seksafspraken, is Regiosexcontact snel, gemakkelijk, leuk en veilig. De app heeft een landelijk netwerk opgebouwd van sexy mannen en vrouwen die de small talk willen overslaan en meteen ter zake willen komen. Als je geïnteresseerd bent in romantiek op de korte termijn, dan is Regiosexcontact een van de beste plekken om te overwegen.

App StoreGoogle Play

regioswingers

5. Regioswingers

Regioswingers is net als Novamora, maar dan exclusief voor swingers. Als je als stel op zoek bent naar een seksafspraak, een unicorn of gewoon een eenmalig pleziertje, dan is deze datingsite iets voor jou of jullie. En aangezien swingen in het algemeen steeds iets minder uit de donkere hoek van de samenleving tevoorschijn komt, neemt ook de populariteit van Regioswingers toe.

Het voordeel van een datingsite zoals Regioswingers is dat allemaal zo anoniem mogelijk wordt gehouden. In feite is het niet anders dan een naamloos iemand mee naar huis nemen uit de kroeg nadat je elkaar niet lang ervoor voor het eerst hebt gesproken. Alleen is Regioswingers geen café: het is een digitale ruimte waar swingers samenkomen om met elkaar afspraken te maken.

App StoreGoogle Play

ondeugend

6. Ondeugend Daten

Registreren voor een account op Ondeugend Daten doe je alleen maar als je een dirty mind hebt. Wat doe je anders op een datingplatform met deze naam? Als we Ondeugend Daten mogen vergelijken met andere apps, dan is Ondeugend Daten als een snelweg zonder snelheidslimiet, terwijl de andere apps zich meer laten beschrijven als een 50 km/uur weg waar iedereen zich aan moet houden. Met andere woorden: deze hook-up website plaatst je in het middelpunt van de actie en moedigt je aan om je seksuele zelf te ontdekken (en te bevredigen).

Vanzelfsprekend kun je alleen maar lid worden van dit ondeugende datingplatform als je ouder bent 18 jaar. Het is gratis om in te schrijven en proberen, terwijl een VIP-lidmaatschap nodig is om alle functies te ontgrendelen.

App StoreGoogle Play

feeld

7. Feeld

Altijd al een triootje willen proberen, maar het nooit voor elkaar gekregen om die twee extra’s te vinden? Feeld, ooit begonnen onder de naam 3nder, is het platform om je daarbij te helpen. De datingapp werkt net als Tinder. Log in via Facebook om een account aan te maken, verander je naam (is veiliger) en laat je leiden door het stappenplan om je profiel en meer in te vullen.

De laatste jaren is Feeld sterk in populariteit gestegen met veel Engelstalige gebruikers die de app hebben geïnstalleerd. Met een nieuwe en vooral inclusieve insteek heeft de app naam gemaakt onder de doelgroep van open minded singles en stellen. Dus of je nu een trio zoekt of een casual ontmoeting met iemand die ook wat meer seksgericht is: je kunt het vinden op de Feeld-app.

App StoreGoogle Play

tinder

8. Tinder

De invloed van Tinder op het moderne daten kan en mag niet worden onderschat. Deze app is van oorsprong de bedenker van het swipen om te matchen. Veeg naar rechts heeft dankzij Tinder een andere bijnaam gekregen: dat je iemand leuk vindt. Het is de eerste stop voor de meeste singles als nu de wereld van online daten betreden. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien het de wereldwijde marktleider is met een gelikte applicatie.

Ondanks dat Tinder zichzelf een datingapp noemt, vinden meer mensen het een vleeskeuring. Tinder veranderde het spel met zijn op het uiterlijk gebaseerde veegbewegingen. En dankzij deze soort van oppervlakkigheid heeft Tinder een beruchte naam en een beladen reputatie als een hook-up app. Door de aantallen die Tinder weet te leveren is de app in staat om hook-ups te leveren, maar het is bijna lange niet de beste app voor seksdating.

Als je op zoek bent naar een afspraak voor alleen één avond of nacht, dan is Tinder wellicht niet de beste keuze. Voor buitenstaanders lijkt Tinder de perfecte app daarvoor, maar dat is het niet. De meeste singles op Tinder hebben seks niet op één staan en ook liefde neemt de toppositie in. Sterker nog: de meeste mensen gebruiken Tinder voor amusement en entertainment, de twee redenen die het meest worden genoemd in onderzoeken. Natuurlijk ben je vrij om het te proberen, maar als je dat doet en teleurgesteld raakt… denk dan terug aan deze paragraaf.

App StoreGoogle Play

grindr

9. Grindr

Terwijl Tinder en andere datingapps het mogelijk maken voor homo- en bikseksuele gebruikers om er te daten, was Grindr de eerste app die specifiek voor LHBTQ-mensen was ontwikkeld. Het is nu nog steeds veruit de populairste app voor homomannen. Sommige mensen zeggen wel dat Grindr de gayversie van Tinder is, maar dat is eigenlijk niet waar. In tegenstelling tot Tinder is het op Grindr wel heel makkelijk om een seksdate te regelen. Dat is waar de meeste gebruikers de app voor downloaden en installeren.

Grindr is bijna overal ter wereld vertegenwoordigd in de homogemeenschap en ook heeft het een beruchte reputatie als een app die hook-ups faciliteert. Als jij jezelf identificeert als een homo of bi man, dan hoeft Grindr geen uitleg: waarschijnlijk weet je al heel goed wat het is… en wat je ermee kunt doen.

App StoreGoogle Play

Waarom mensen kiezen voor hookup apps

Mensen zich aangepast aan de hookup cultuur. Een one-night stand zonder verplichtingen en verwachtingen gehad? Er is werkelijk niemand meer die je uitmaakt voor een sl*t – of je nu een man of vrouw bent. De wereld is wat dat betreft veranderd. Singles zijn opener over hun seksuele wensen en voorkeuren, terwijl ze tegelijkertijd mondiger zijn om dat aan te geven. Dus als je iemand niet meer wilt zien na een eenmalig avontuurtje… ze zullen het begrijpen.

Dat de hookup apps en seksdatingsites bestaan heeft bovendien één belangrijke reden: er is een grote vraag naar. Want in vergelijking met de algemene apps en websites die zich voornamelijk op ‘normale’ relaties richten, zijn de seksdatingsites en apps meer gericht op het seksuele deel van relaties. En er zijn nog meer redenen waarom mensen kiezen voor deze platforms:

1. Seksuele fantasieën ontdekken

Bijna iedereen die seksueel actief is heeft weleens fantasieën waarin ze iets nieuws doen. Maar sommigen kunnen dat nooit met hun eigen partner bespreken, omdat deze niet into die dingen is. Voor die mensen zijn seksdatingsites een uitkomst omdat ze – weliswaar in het geheim – een plek bieden waar het besproken kan worden. Niets is te gek. Zolang de seksfantasie een fantasie blijft en niet een verlangen is er geen probleem.

Het is alleen de vraag wie (letterlijk) de daad bij het woord durft te voegen en ook echt actief op zoek gaat naar een manier om de fantasie werkelijkheid te laten worden. Anders dan wanneer je je als single inschrijft op een datingsite, heb je als gebonden persoon natuurlijk heel wat te verliezen. Daarom is het goed om wel even stil te staan bij de mogelijke gevolgen.

2. Seksdating nog steeds in taboesfeer

Ingeschreven staan bij een datingsite is al lang niet meer iets om je voor te schamen. Online daten is een geweldige oplossing voor mensen die een druk bestaan hebben en liever gericht zoeken in tienduizenden profielen dan tien keer een mislukte blind date hebben met iemand die ze via-via hebben leren kennen. Maar voor seksdating ligt dat natuurlijk wel een beetje anders.

Hoe zou je werkgever het vinden als deze een foto krijgt doorgestuurd waarin je te zien bent in een latex jumpsuit met daarbij al je sm-wensen vermeld? Seks is voor de meeste mensen nog steeds iets dat achter gesloten deuren hoort te blijven – het is privé. Daarom is seksdating anders dan daten voor liefde. De seksdatingsites krijgen daarom de voorkeur boven andere, meer algemene apps, omdat ze veel meer belang hechten aan vertrouwelijkheid, discretie en anonimiteit.

ondeugend bed

3. Niet voor iedereen, iedereen wel welkom

Seksdating is zeker niet voor iedereen, maar iedereen is er wel welkom. Of je nu hetero of homo bent, dik of dun, single of gebonden; iedereen mag zich aanmelden. Dankzij het seksuele karakter van de hook-up sites en apps zal echter niet iedereen zich er thuis voelen. Mensen die voor een seksdatingsite gaan, doen dat vooral omdat ze er gelijkgestemden vinden: mensen die ongeveer hetzelfde willen.

In principe zijn alle contacten vrijblijvend en blijft het in de praktijk ook vaak bij een eenmalige ontmoeting. Sommigen doen het voor een gepassioneerd gesprek, anderen willen hun dirty talk oefenen en weer anderen zijn meer gericht op de fysiek daad. Maar er zijn ook mensen die zo’n goede seksuele ervaring met elkaar hebben, dat ze elkaar voor langere tijd buiten hun eigen relatie om blijven zien.

4. Meer anonimiteit en discretie

Omdat de mensen die zich inschrijven op een seksdating site bewust de anonimiteit zoeken van een afgeschermde online omgeving, hebben de goede sites discretie hoog in het vaandel staan. Zo wordt het eventuele abonnementsgeld van je rekening afgeschreven via een andere naam en ook worden de emails op discrete wijze verstuurd. In tegenstelling tot de mainstream apps is het daarnaast vaak ook niet verplicht om een profielfoto van jezelf te uploaden. Tenminste, niet één waarop je duidelijk herkenbaar in beeld bent.

Er zijn zelfs sites die een zogeheten panic button op hun pagina’s hebben staan. Mocht er plotseling iemand in de buurt van je computer komen, dan kun je met één tik op de knop het beeld op je scherm snel verwisselen voor een onschuldig ogende website. Je foto’s kunnen bij sommige sites vervaagd in beeld worden gebracht en pas met jouw toestemming aan geïnteresseerden getoond worden. Veel van deze seksdatingsites geven trouwens ook tips hoe je als gebruiker van het platform je anonimiteit kunt bewaken.

Wij beoordelen seksdating

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod leden
 • Prijzen

Veiligheid en betrouwbaarheid

Ben je geïnteresseerd in casual daten en afspreken met andere singles, maar niets serieus? Het goede nieuws is dat je dat nu kunt doen door simpelweg een website te bezoeken of een app te downloaden. Het is gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en binnen enkele tikken op het scherm geregeld. Desalniettemin brengt de digitale wereld ook een aantal duistere realiteiten met zich mee. Fraudeurs, oplichters en kwaadwillenden liggen ook op deze seksdatingsites op de loer.

Het gebeurt op iedere datingsite en app: mensen die zich niet inschrijven om een (seks)relatie te vinden, maar bewust het doel hebben om andere leden op te lichten. De meeste datingplatforms zoeken actief naar deze profielen om ze te weren. Maar zoals je kunt begrijpen, is het nooit helemaal mogelijk om dergelijke profielen te weren. Gebruik daarom ook vooral je gezond verstand bij het beoordelen van een profiel.

Ook zijn er helaas sites die er dubieuze werkwijzen op nahouden. Dit zijn websites die willens en wetens nepprofielen aanmaken om bezoekers te verleiden een duur abonnement te nemen of keer op keer extra credits te kopen. Bij websites voor seksdating gebeurt dat zelfs relatief veel. Hoewel de ACM forse boetes heeft uitgedeeld voor deze misleidende praktijken, zijn er nog altijd seksdatingsites die werken met fictieve profielen en chatoperators.

Hoe het kan dat deze blijven bestaan? Dit heeft te maken met het feit dat mensen op deze platforms graag anoniem willen blijven. Een klacht indienen, en het risico lopen dat niet de oplichters maar jij ‘ontmaskerd’ wordt, durven de meeste niet. Daarom is het verstandig om dit soort situaties te voorkomen door uitsluitend bij betrouwbare sites in te schrijven en altijd op je hoede te blijven.

g-dating fictief

Begin met de algemene voorwaarden

Voordat je je inschrijft bij een datingsite (ook als je in eerste instantie alleen een gratis account wilt aanmaken) moet je echt de algemene voorwaarden doorlezen. De meeste mensen slaan dit altijd over en vinken meteen een akkoord aan. Ze denken ‘het zal wel’ en gaan meteen verder. Maar je zult verbaasd staan hoeveel informatie je uit de voorwaarden kunt halen. Bij sommige sites staat er namelijk letterlijk in dat ze nepprofielen gebruiken voor entertainment doeleinden (lees: om je geld af te troggelen).

Anderen verklaren openlijk dat ze jouw profiel kunnen wijzigen, op gerelateerde sites kunnen plaatsen (waar jij jezelf dus nooit voor ingeschreven hebt) en zelfs jouw foto voor promotiedoeleinden kunnen gebruiken. Dan heb je thuis of op je werk toch echt wat uit te leggen als je ineens in een reclameblok voorbijkomt.

Bescherm jezelf

Even vooropgesteld dat er ook betrouwbare sites voor seksdating zijn en dat daar mensen, net als jij, echt alleen op een avontuurtje uit zijn. Toch is het altijd belangrijk dat je jezelf beschermt tegen mensen die op een of andere manier misbruik van je willen maken. Daarom zal iedere goede datingsite je aanraden om geen persoonlijk gegevens in je profiel te plaatsen, waardoor jouw telefoonnummer of adres te achterhalen zijn. Een aantal tips die je helpen om jezelf te beschermen:

 • Gebruik een nieuw e-mailadres voor de hook-up sites
 • Blijf zo lang mogelijk communiceren via het chatsysteem van de site
 • Geef niet snel je eigen mailadres af
 • Maak nooit geld over naar iemand die je nooit hebt ontmoet
 • Stuur geen sms’jes naar nummers die je van een onbekend contact krijgt
 • Laat ten minste één betrouwbare vriend(in) weten waar en met wie je afspreekt
 • Doe vooraf (online) onderzoek naar degene met wie je afspreekt

Pluspunten

 • Hoge mate van anonimiteit
 • Gericht op discretie
 • Gebruiksvriendelijke platforms

Minpunten

 • Prijzen liggen doorgaans vrij hoog
 • Niet allemaal als app beschikbaar

Wat je moet weten over seksdating

Seksdating is een vorm van daten die de laatste jaren steeds vaker wordt aangeboden. Het gaat bij seksdating om contacten die puur op het intieme en seksuele vlak zijn gericht. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen mensen die hun seksuele fantasieën ten uitvoer willen brengen en mensen die al een partner hebben, want die zijn er ook actief. Zij zijn er ook voornamelijk voor de spanning, voor iets wat zij thuis niet krijgen, of omdat ze – voor de afwisseling – een avontuurtje buitenshuis willen beleven.

De meeste sites voor seksdating bieden een platform voor beide types. Er wordt geen oordeel geveld. Iedereen mag er doen wat zij zelf willen. Maar er zijn ook vreemdgaan datingsites die uitsluitend bedoeld zijn voor mensen die al een relatie hebben – voor hen die af en toe een intiem contact ernaast willen hebben. Als dit meer bij je past, dan raden wij die datingsites aan.

Wat betreft de effectiviteit van seksdatingsites zijn de meningen verdeeld. Er heerst bovendien nog altijd een zekere vorm van scepsis dat met name is gericht op de echtheid van de profielen. Als je dit wantrouwen deelt, dan is dit het goede nieuws: het is echt. Althans, als je je begeeft op de juiste seksdatingsites. We hebben de populairste sites en apps uitgeprobeerd om de winnaars van de verliezers te onderscheiden en kunnen met recht zeggen dat er over niets wordt gelogen.