Seksdating

Vrouw op bedSeksdating is een vorm van daten, die de laatste tijd steeds vaker aangeboden wordt. Het gaat bij seksdating om contacten puur op het intieme vlak. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen mensen die hun seksuele fantasieën ten uitvoer willen brengen en mensen die al een partner hebben, maar voor de spanning of de afwisseling een avontuurtje buitenshuis willen beleven. De meeste sites voor seksdating bieden een platform voor beide mogelijkheden. Maar er zijn ook datingsites die uitsluitend bedoeld zijn voor mensen die al een relatie hebben, maar er af en toe een intiem contact naast willen hebben.

Seksdating, wie durft?

Bijna iedereen die seksueel actief is, heeft weleens fantasieën over hoe het zou zijn met iemand anders. Of hoe het zou zijn om eens iets te doen, wat je nooit aan je eigen partner voor zou durven stellen. Voor die mensen zijn seksdating sites een uitkomst. Het is alleen de vraag wie (letterlijk) de daad bij het woord durft te voegen en ook echt actief op zoek gaat naar een seksdate. Anders dan wanneer je je als single inschrijft op een datingsite, heb je als gebonden persoon natuurlijk heel wat te verliezen. Daarom is het goed om wel even stil te staan bij de mogelijke gevolgen.

Vreemdgaan nog steeds in taboesfeer

Ingeschreven staan bij een datingsite is al lang niet meer iets om je voor te schamen. Online daten is een geweldige oplossing voor mensen die een druk bestaan hebben en liever gericht zoeken in tienduizenden profielen, dan een tiental mislukte afspraakjes maken met vage kennissen. Maar voor seksdating ligt dat natuurlijk wel een beetje anders. De mensen op deze site hebben vaak al een relatie maar missen een bepaalde spanning of willen de passie weer doen oplaaien door ook met anderen seks te hebben. Vreemdgaan is niet uitzonderlijk, maar er zo bewust naar op zoek gaan. Daar rust nog steeds een taboe op.

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

Anoniem en discreet

Omdat de mensen die zich inschrijven op een seksdating site, bewust de anonimiteit zoeken van een afgeschermde online omgeving, hebben de goede sites discretie hoog in het vaandel staan. Zo wordt het abonnementsgeld van je rekening afgeschreven via een niets onthullende naam en ook emails worden op discrete wijze verstuurd. Er zijn zelfs sites die een zogeheten panic button op hun pagina’s hebben staan. Mocht er plotseling iemand in de buurt van je computer komen, dan kun je met één druk op de knop het beeld op je scherm snel verwisselen voor een onschuldige website. Je foto’s kunnen eventueel vervaagd in beeld worden gebracht en pas met jouw toestemming aan geïnteresseerden worden getoond. Veel van deze seksdatingsites geven trouwens ook tips hoe je als gebruiker je anonimiteit kunt bewaken.

Niet voor iedereen, iedereen wel welkom

Seksdating is zeker niet voor iedereen. Je moet er goed over nadenken voor je eraan begint, want juist het stiekeme van zulk soort erotische avontuurtjes kan voor grote consequenties zorgen. Die continue spanning moet je aankunnen. Op seksdatingsites is wel iedereen welkom. Of je nu hetero of homo bent. Of je alleen door het leven gaat en het graag eens met een getrouwde man of vrouw zou doen. Of wanneer je zelf gebonden bent, maar een moment wil ontsnappen aan verveling en sleur. In principe zijn alle contacten vrijblijvend en blijft het in de praktijk ook vaak bij een eenmalige ontmoeting. Maar er zijn ook mensen die zo’n goede seksuele ervaring met elkaar hebben, dat ze elkaar voor langere tijd buiten hun eigen relatie om blijven zien.

Seksdating gevoeliger voor oplichting

Het gebeurt op iedere datingsite. Mensen schrijven zich niet in om een relatie te vinden, maar bewust om andere leden op te lichten. Ook zijn er helaas sites die er dubieuze werkwijzen op na houden. Waar willens en wetens nepprofielen worden aangemaakt om bezoekers te verleiden een duur abonnement te nemen of keer op keer extra credits te kopen. Bij websites voor seksdating gebeurt dat zelfs relatief veel. Dit heeft te maken met het feit dat mensen op deze platformen graag anoniem willen blijven. Een klacht indienen en het risico lopen dat niet de oplichters maar jij ‘ontmaskerd’ wordt, durven de meeste niet. Daarom is het verstandig om dit soort situaties te voorkomen door uitsluitend bij betrouwbare sites in te schrijven en altijd op je hoede te blijven.

Begin met de algemene voorwaarden

Voordat je je inschrijft bij een datingsite (ook als je in eerste instantie alleen een gratis account wilt aanmaken) moet je echt de algemene voorwaarden doorlezen. De meeste mensen slaan dit altijd over en vinken meteen een akkoord aan. Ze denken ‘het zal wel’ en gaan meteen verder. Maar je zult verbaasd staan, hoeveel informatie je uit die voorwaarden kunt halen. Bij sommige sites staat er namelijk letterlijk in dat ze nepprofielen gebruiken voor entertainment doeleinden (lees: om je geld af te troggelen). Anderen verklaren openlijk dat ze jouw profiel kunnen wijzigen, op gerelateerde sites kunnen plaatsen (waar jij jezelf dus nooit voor ingeschreven hebt) en zelfs jouw foto voor promotiedoeleinden kunnen gebruiken. Dan heb je thuis toch echt wat uit te leggen als je ineens in een reclameblok voorbijkomt!

Bescherm jezelf

Even vooropgesteld dat er ook betrouwbare sites voor seksdating zijn en dat daar mensen, net als jij, echt alleen op een avontuurtje uit zijn. Toch is het altijd belangrijk dat je jezelf beschermt tegen mensen die op een of andere manier misbruik van je willen maken. Daarom zal iedere goede datingsite je aanraden om geen persoonlijk gegevens in je profiel te plaatsen, waardoor jouw telefoonnummer of adres te achterhalen zijn. Blijf ook zo lang mogelijk communiceren via de versleutelde email van de site en geef niet snel je eigen mailadres af. Stuur geen sms’jes naar nummers die je van een onbekend contact gekregen hebt. En mocht je jouw gewenste sekspartner gevonden hebben, laat dan tenminste één betrouwbare vriend of vriendin weten waar je naartoe gaat. Dan hoef je de reden er niet eens bij te geven. Als je zo te werk gaat, kun je veilig van je seksdate genieten.