Second Love

second love
‘Flirten is niet alleen voor singles.’ Komt deze slogan je bekend voor? Het is al jaren de slogan van Second Love, de oer-Hollandse datingsite voor vreemdgaan. Hoewel vreemdgaan nog steeds taboe is in de meeste relaties, zoeken steeds meer mensen hun heil in een tweede relatie. Volgens onderzoek komt vreemdgaan voor in 25% van de relaties. Het is dus niet uniek: vreemdgaan is… eigenlijk heel normaal.

Soms ben je gelukkig in een relatie en heb je toch last van een dagelijkse sleur. Elke dag is hetzelfde, je doet exacte dezelfde dingen met steeds dezelfde persoon, elke dag weer. Die dagelijks sleur overkomt ons allemaal – je bent niet de enige. En hoe mooi is dan de ‘wetenschap’ dat flirten niet alleen voor singles is? Veel mensen, net als jij en ik, zijn opnieuw op zoek naar spanning of avontuur binnen een relatie. Of dat nu met je huidige partner is of met iemand anders.

Veilig op avontuur

Second Love is een datingsite voor mensen, mannen en vrouwen, die graag weer eens flirten en/of iets gewaagd willen doen. Dankzij Second Love kun je online flirten, intieme gesprekken delen of iemand vinden om jouw erotische fantasie te ontdekken. Het is een veilige en discrete manier om een virtueel avontuur aan te gaan. Of het een digitale ervaring blijft is vervolgens aan jou.

Bekijk wie aanwezig is op Second Love

De reviewscore van Second Love

Pluspunten

 • Veel Nederlandse leden
 • Handmatige controle profielen
 • Focus op anonimiteit

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Niet beschikbaar als app

Wij beoordelen Second Love

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Second Love?

Als er een datingsite is die in Nederland een beruchte naam heeft, dan is het Second Love wel. De naam, wat zich laat vertalen naar tweede liefde, zegt wat dat betreft al genoeg over het karakter van de datingsite. Second Love is een datingplatform voor mannen en vrouwen die iets zoeken voor erbij – naast hun vaste relatie. Of dat nu een seksueel getint gesprek is met een ander dan hun partner of een gepassioneerde affaire met fysieke afspraken in een hotel. Op Second Love is het mogelijk om die persoon te vinden. De datingsite maakt deze mensen voor elkaar beschikbaar door het podium te bieden waarop ze elkaar kunnen zoeken… en vinden.

Second Love als datingsite

De datingsite richt zich heel specifiek op een bepaalde doelgroep. Onder deze groep bevinden zich hoofdzakelijk vreemdgangers, maar ook singles en swingers die spanning zoeken. Vreemdgaan of een affaire beginnen is meestal niet het voornaamste doel van de meeste leden. In sommige gevallen willen de leden helemaal niet hun partner bedriegen, maar alleen de ‘wat als ik het zou doen’-spanning ervaren. Volgens Second Love zelf zijn het vaak mensen die niet eens weg willen bij hun partner of extreem ongelukkig zijn in hun relaties. Ze zijn vaker puur nieuwsgierig.

Volgens onderzoek gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen. Op datingsites voor vreemdgaan zijn de mannen dan ook in de meerderheid, terwijl de vrouwen dus vaker een grote keuze hebben. Bij Second Love is 58% van de leden man tegenover 42% vrouwen.

De doelen van de gebruikers kunnen nog al uiteen liggen, en daarom is het verstandig zo snel mogelijk duidelijk en helder aan te geven wat jouw reden is om aangemeld te zijn. Wil je je alleen gewild voelen? Een compliment krijgen over wie je bent? Of ben je daadwerkelijk op zoek naar een tweede liefde of onenightstand?

Wat Second Love onderscheidt van andere datingsites is de nadruk op discretie en anonimiteit. Het platform zorgt ervoor dat jouw persoonlijke gegevens veilig zijn en dat je zelf kunt bepalen hoeveel informatie je met anderen deelt. Dit maakt Second Love een ideale plek voor mensen die iets extra’s willen, maar ook waarde hechten aan hun privacy. Discretie, anonimiteit en veiligheid zijn het allerbelangrijkst op deze datingsite.

Kortom, Second Love biedt een platform waar je discreet kunt daten, chatten en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Het heeft een lange geschiedenis en heeft zich uitgebreid naar verschillende landen. Met geavanceerde zoekopties en chatmogelijkheden is het een plek voor mensen die op zoek zijn naar iets extra’s in hun leven. En met de nadruk op discretie en anonimiteit, is veiligheid gegarandeerd.

Aanmelden

Hoe geheim je ook wilt navigeren in de zoektocht naar een tweede liefde, je ontkomt er niet aan om een account aan te maken. Bij Second Love is de aanmelding echter een peulenschil, want de datingsite vraagt maar om een klein aantal gegevens. In eerste instantie vraagt de datingsite je om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres, maar daarna ook een aantal dingen over wie jij bent, waar je woont en wat je zoekt. Je kunt aan de hand van je geboortejaar aangeven hoe oud je bent en met de omschrijving (van jezelf) uitleggen wie je bent en wat je komt doen op Second Love.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Profielen

Heb je al de nodige ervaring met de werkwijze van de typische datingsite? Dan is het niet lastig om de methode van Second Love te begrijpen. Het platform bestaat uit profielen die elkaar kunnen zoeken en vinden met de zoekfunctie en recente aanmeldingen. Swipen van profiel naar profiel behoort niet tot de mogelijkheden bij Second Love. In plaats daarvan kun je zoeken, een profiel bekijken en op basis daarvan contact opnemen met die persoon… of niet.

Het is mogelijk om op jouw profiel voorkeuren in te vullen, op diverse vlakken, zo ook op het erotisch vlak. We raden het aan om dit zo volledig mogelijk in te vullen, dan weten anderen gelijk op welke golflengte je zit en wat de reden is dat je op Second Love aangemeld bent. Je kunt bijvoorbeeld aangeven wat je verwachtingen zijn. Wil je een beetje flirten en zie je het wel? Wil je in principe één keer een spannende ontmoeting? Of wil je behalve seks voor één ook de mogelijkheid openhouden dat je elkaar vaker ziet?

In aanvulling op de informatie over jezelf kun je ook laten welke hoe je ideale match eruit ziet en welk soort relatie je zoekt. Klikt het bijvoorbeeld als de ander een echte Don Juan is? Of als diegene goed met de handen is? Het leuk vindt om te experimenteren? In je profiel kun je aardig gedetailleerd uitleggen wat je nu precies komt doen op Second Love en hoe ver je wilt gaan.

profiel second love

Profielfoto’s

Onderdeel van je datingprofiel op Second Love zijn je foto’s. Niet iedereen kan deze bekijken, dat is alleen weggelegd voor de leden met een Premium lidmaatschap. Iedereen zich inschrijft ziet de foto’s met een blur waardoor je niet meteen te herkennen bent. Mocht je helemaal anoniem willen blijven, dan is het mogelijk om je foto in een privéalbum te plaatsen dat alleen voor je contacten toegankelijk is. Op deze manier voorkom je dat anderen zien wie jij bent, wat vooral belangrijk is als je wilt dat niemand weet dat je op het SL-platform actief bent.

“Profielen met foto’s krijgen 10 tot 15 keer meer reacties.” – Second Love

De datingsite geeft als advies om geen foto’s te gebruiken die je ook op social media hebt staan, en tevens geen foto’s waarop anderen te zien zijn. Je kan per foto kiezen of je deze openbaar wil zetten of enkel te zien is voor je vrienden. Wil je in het geheim navigeren en ontdekken op Second Love? Wees verstandig en upload alleen foto’s in je privéalbum.

Bekijken op Second Love

Omschrijving

Een van de belangrijkste onderdelen van je profiel is je omschrijving. Het is een klein stukje tekst wat nodig is om eruit te springen, maar o-zo moeilijk om te verzinnen. Wat je precies vertelt in je omschrijving is aan jezelf. Het kan een beschrijving zijn van je diepste fantasie die je wilt beleven of een gevoel dat je probeert te vinden. Zeg wie je bent terwijl je in algemene termen jezelf beschrijft zoals een ander dat zou doen. Dit zijn twee voorbeelden van actuele Second Love-gebruikers:

“Ik ga voor een echte second love, ik wil je geheime vriendinnetje zijn naast je huidige relatie. Geen maandelijkse bootycall dus, maar een beetje verliefdheid, veel lust en oprechte interesse in elkaar, lachen, positiviteit. Gezellige dingen doen als uit eten of sauna hoort daar ook bij! Ik geloof dat intimiteit beter is met net dat beetje meer.” – Anonieme gebruiker Second Love.

“Ik ben een gedreven, intelligente vrouw die houdt van spanning in haar leven. Ik ben 35 jaar, heb blauwe ogen en blond krullend haar. Ik heb nu geruime tijd een vaste relatie maar ik mis hierin de seksuele spanning en aandacht. Wie kan mij uitdagen en kan mij weer de kriebels geven van een beginnende liefde?” – Anonieme gebruiker Second Love.

zoeken Second Love

Zoek en chat

Wat betreft het contactgedeelte van Second Love is er niets bijzonders op te merken. Het is een klassieke datingsite met een intern berichtensysteem zonder de moderne mogelijkheden. Bij elk profiel dat je bezoekt kun je ervoor kiezen om een bericht te versturen, een knipoog (slechte resultaten) of om vrienden te worden. Door een persoonlijk bericht te versturen kom je in direct contact met degene die het profiel heeft gemaakt.

Zoeken

De basis van Second Love bestaat uit het bekende zoeken en gezocht worden. Met de zoekfunctie kun je in een straal om je heen zoeken, op leeftijd en/of binnen een specifieke provincie. Zoek je bijvoorbeeld een dame van begin twintig die maximaal 50km bij je vandaan is? Met de zoekfilters kun je instellen welke profielen aan je getoond worden. Wanneer je het Premium lidmaatschap hebt genomen, krijg je toegang tot betere filters die het zoeken makkelijker maken.

Uiterlijk en ontwerp

De grafische elementen en visuele kwaliteit van de Second Love app zijn van hoog niveau. De app maakt gebruik van aantrekkelijke kleuren die een intieme en mysterieuze sfeer creëren. Daarnaast is de app zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, met duidelijke iconen en navigatie. De pictogrammen voegen een speels element toe en maken de app nog aantrekkelijker om te gebruiken. Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijkheid ervoor dat je gemakkelijk kunt navigeren en contact kunt leggen met andere gebruikers.

Termen om te weten

 • Chat: Het versturen van berichten naar andere gebruikers.
 • Flirtmail: Een bericht sturen om interesse te tonen.
 • Favoriet: Profielen die je leuk vindt opslaan.
 • Online: Gebruikers die op dit moment online zijn.
 • Search: Het zoeken naar specifieke profielen.
 • Privacy: Het beschermen van persoonlijke informatie.

Second Love prijzen

Aanmelden is gratis net als bij de meeste datingsites. Met een gratis account kun je zien wie er recentelijk online was, een zoekfilter gebruiken en zien wie jouw profiel bekeken heeft. Je kunt (beperkt) de profielen van andere leden bekijken. Als gratis lid kun je berichten en knipogen ontvangen, maar niet zelf versturen. Op elk moment is het mogelijk jouw profiel en instellingen aan te passen. Veel functies die nodig zijn om iets aan je bezoek aan Second Love te hebben, zijn niet beschikbaar met een gratis lidmaatschap.

Met het Premium lidmaatschap krijg je toegang tot alle functies die het platform kent. Van het sturen en ontvangen van berichten tot dagelijkse overzichten van leden die het beste bij je passen: het is alleen mogelijk als je het Premium lidmaatschap hebt genomen. Met Premium zie je ook wie er in jou geïnteresseerd is en kun je alle foto’s bekijken van andere leden. Kortom, dit is het lidmaatschap die iedereen nodig heeft om daadwerkelijk een tweede liefde te vinden.

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisPremium
Gratis profiel aanmaken
Zoeken in regio
Profielen bekijken
Knipogen sturen
Foto’s plaatsen
Hoofdfoto’s bekijken
Persoonlijke berichten sturen
Foto’s alleen toegankelijk voor vrienden maken
Privealbums bekijken als je bent uitgenodigd
Boven in de zoekresultaten verschijnen
Extra foto’s bekijken
15 nieuwe contactverzoeken per dag
Chatten
Berichten lezen
Voorrangsbehandeling bij helpdesk

Second Love abonnement

Wil je chatten met die interessante dame? Of de klik onderzoeken met die geheimzinnige man? Het is eigenlijk alleen mogelijk als je een premium lidmaatschap neemt. En dit lidmaatschap is niet gratis – het gaat gepaard met een maandelijks abonnement die je voor een vaste periode afsluit. De kosten van VIP toegang bij Novamora zijn € 74,90 voor één maand, maar het is goedkoper als je een lidmaatschap van meerdere maanden neemt. Zo kun je het maandelijkse tarief met twee derde verminderen als je direct een 6 maanden lidmaatschap neemt.

 • € 74,90 euro per 1 maand
 • € 74,90 euro voor 2 maanden (€ 37,45 p/m)
 • € 94,95 euro voor 3 maanden (€ 31,65 p/m)
 • € 154,95 euro voor 6 maanden (€ 25,83 p/m)

Bekijken op Second Love

Second Love app en website

Second Love is een datingsite waar de doelgroep zich thuis voelt. Er is echter geen app beschikbaar die te downloaden is in de appstores. Omdat de meeste gebruikers van Second Love gemiddeld wat ouder zijn dan op de datingapps, zullen ze niet snel klagen dat Second Love geen app heeft. Maar de jonge generatie waarschijnlijk wel. Over de website valt overigens weinig te klagen, want het doet wat het moet doen: het is overzichtelijk, simpel en niet moeilijk te begrijpen.

Doordat het makkelijk is om alles te vinden, is Second Love een gebruiksvriendelijke datingsite. Het dashboard is overzichtelijk met de profielen die recent online waren en door middel van de zoekfuncties kun je iemand zoeken die aan je wensen voldoet. Alle acties en handelingen op de datingsite worden ondersteund door het snelle berichtensysteem. En mocht je toch je smartphone of tablet willen gebruiken, dan is dat mogelijk. Hoewel er geen app is kun je Second Love altijd via de browser van je mobiele apparaat gebruiken.

google playapp store

Onze ervaring met Second Love

Eerlijk gezegd, waren we een beetje huiverig om Second Love uit te proberen. Het idee van een datingapp speciaal ontworpen voor mensen die “iets extra’s” zoeken buiten hun huidige relatie leek ons ongemakkelijk. Maar we hadden vaak gelezen dat dit de plek was waar onze “ondeugende” kant zich vrij kon uitleven, dus we waagden de sprong.

En ja, waren we verbaasd. De diversiteit van gebruikers op deze app is echt verbazingwekkend. Van nieuwsgierige stellen die op zoek zijn naar een avontuurlijke derde persoon, tot individuen die simpelweg willen genieten van wat vrijblijvend plezier naast hun relatie, er is voor elk wat wils. We zagen mensen van alle leeftijden, achtergronden en interesses, wat de hele ervaring ongelooflijk spannend en verrassend maakte.

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van de app, we moeten zeggen dat het echt moeiteloos was om te navigeren. Het registratieproces was eenvoudig en snel, en het vinden van andere gebruikers en het starten van gesprekken was een fluitje van een cent. We waren vooral onder de indruk van de intuïtieve interface en de handige zoek- en filterfuncties, waardoor het veel gemakkelijker werd om onze perfecte match te vinden.

Maar laten we het ook hebben over de graphics en symbolen op Second Love. Als testers van deze app werden we meteen aangetrokken tot de aantrekkelijke en stijlvolle look van de app. De kleuren waren verfrissend en de symbolen waren duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. En de kwaliteit van de profielfoto’s? Laten we zeggen dat er veel tijd en aandacht aan besteed is om een beetje anoniem te blijven.

Last but not least, het uiterlijk en de uitstraling van Second Love. We moeten zeggen dat we onder de indruk waren van de professionele uitstraling van de app. Het voelde niet goedkoop of platvloers aan, maar eerder als een plek waar serieuze mensen naar op zoek waren naar opwinding en avontuur. Het voelde discreet en veilig, wat ons geruststelde tijdens onze escapades op de app.

Het was misschien niet de app die we in eerste instantie hadden verwacht, maar het heeft ons aangenaam verrast. Als je op zoek bent naar iets pikants en spannends buiten je huidige relatie, is Second Love zeker een datingapp die het proberen waard is. Maar onthoud altijd: speel veilig en eerlijk.

Veiligheid en privacy

Als het op privacy aankomt, neemt Second Love het serieus. Ze willen dat jij je veilig voelt terwijl je de app gebruikt. Daarom hebben ze verschillende veiligheidsmaatregelen en beveiligingssystemen ingesteld om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Ze zorgen ervoor dat al je gegevens veilig zijn en niet toegankelijk zijn voor anderen.

Door de aard van Second Love zijn kwaadwillen geïnteresseerd in de beveiliging van de datingsite. Omdat de mensen die actief zijn op Second Love niet bekend willen worden bij het grote publiek, is het voor de makers van Second Love nog belangrijker om hun privacy te beschermen. De datingsite is erop gericht om de bescherming van je gegevens te garanderen en daar gebruikt Second Love verschillende methodes voor.

Wat betreft anonimiteit maakt Second Love het gemakkelijk voor jou om jezelf te beschermen. Je kunt zelf kiezen welke informatie je met andere gebruikers wilt delen. Je kunt ervoor kiezen om je foto’s en naam niet direct zichtbaar te maken, waardoor je volledig anoniem kunt blijven totdat je er klaar voor bent om meer over jezelf prijs te geven.

Zoals verwacht mag worden in deze tijd kun je bij Second Love veilig berichten versturen, foto’s delen en gesprekken voeren via een beveiligde SSL-verbinding. Het is vandaag de dag een essentiële maatregel waar SL gelukkig aan voldoet. Wat in het voordeel spreekt van Second Love is dat het een Responsible Disclosure Program heeft waarmee ethische hackers worden beloond als zij gaten in de beveiliging vinden. Dit nodigt hen uit om samen de beveiliging van het platform te verbeteren.

Wat betreft de profielen is Second Love nog een van de weinig datingsites die alle profielen handmatig controleert op echtheid. Dat doen lang niet alle datingapps meer, maar een mens kan vaak – in samenwerking met automatisering – toch wat beter inschatten of een profiel echt of nep is. Met andere woorden: het komt de veiligheid van gebruikers ten goede als de profielen ook nog eens handmatig worden gecheckt.

second love profiel

Wat je moet weten over Second Love

Je bent nooit zo’n fan geweest van grenzen. Of je ze nu tegenkomt op een landkaart of in de liefde, je bent altijd op zoek naar manieren om ze te verleggen. En dat is waar Second Love om de hoek komt kijken. Deze datingapp biedt je de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te treden, om de tintelende opwinding te ervaren van een geheime affaire. Het is als het ontdekken van een verborgen schat, een wereld vol verboden verlangens en stiekeme ontmoetingen. Second Love is de sleutel tot een verleidelijk universum waar verleiding en avontuur hand in hand gaan.

Al vanaf de eerste jaren na de oprichting was Second Love het onderwerp van gesprek aan de koffieautomaat. De uitdagende, pikante televisiereclames werden niet door iedereen gewaardeerd. Hoewel de houding van Nederlanders tegenover vreemdgaan wat toleranter is geworden, is het niet netjes om een partner te bedriegen. Sommige mensen voelden zich dan ook beledigd toen de eerste spotjes op televisie verschenen, anderen maakt zich kwaad over het lef dat ze hadden en weer anderen vonden de ethische discussie heerlijk om te bespreken.

De discussie werd niet alleen gevoerd over de televisiereclames. Ook de billboards en reclamezuilen met Second Love-advertenties lagen onder een vergrootglas. Was het verantwoord om dergelijke teksten te tonen aan kinderen die voorbij lopen? Volgens de SGP was het te gek voor woorden dat het mocht. Terwijl de advertenties in sommige dorpen onder druk van de reformatorische politieke partij werden verwijderd, vond de partij ook dat dergelijke datingsites een bijsluiter zouden moeten krijgen met de tekst ‘Let op. Vreemdgaan dupeert kinderen.’ Maar dat werd niet verplicht gesteld. De politieke partij bereikte overigens niet het gewenste doel, want door de media-aandacht werd Second Love alleen maar groter.

Hoe Second Love werd opgericht

Het idee van Second Love als een toneel voor vreemdgangers ontstond aan het einde van de vorige eeuw. Internet was vrij nieuw in die tijd en de eerste chatsites gaven mensen een plek om te ventileren. Het was in die tijd dat de oprichter van Second Love zag dat mensen behoefte hadden aan vreemdgaan – zowel in de kroeg als online. En dan niet zozeer gericht op de werkelijke daad, maar meer de spanning eromheen. Het flirten, of je nog goed in de markt ligt, de aandacht die je thuis niet krijgt. Het was voor de oprichter reden om een eigen datingsite te beginnen om die drang naar contact, bevestiging en spanning te beantwoorden.

“Op Secondlove.nl heb ik eindelijk iemand gevonden die naar mij luistert.” – reclame Second Love.

Van alle aanmeldingen op Second Love is meer dan de helft man. Met een kleine meerderheid van 58% tegenover 42% zijn er meer mannen die zich inschrijven op de datingsite, een vrij normale verdeling die we op bijna alle datingsites terugzien. De belangrijkste reden voor om zich aan te melden is – zo stelt Second Love zelf – een gebrek aan aandacht of complimenten thuis. Veel van de gebruikers van Second Love houden het bij ‘virtueel flirten’. De meesten melden zich aan uit nieuwsgierigheid, hebben contact met wat mannen of vrouwen en houden het dan weer voor gezien. Maar niet allemaal, want sommigen gaan daadwerkelijk voor die tweede liefde.

second love