Scruff

ScruffScruff is een dating app speciaal voor gay mannen. Het lijkt erg op bekende dating apps zoals Grindr en Tinder. De app is in 2018 nog vrij nieuw maar heeft wereldwijd toch al zo’n 12 miljoen gebruikers. Je kunt ermee naar een date in de buurt zoeken waarbij gebruik wordt gemaakt van de GPS op je smartphone. Je kunt dus ook als je in een andere stad of een ander land bent op zoek gaan naar een leuke date die zich bij jou in de buurt bevindt.

Hoewel Scruff wereldwijd miljoenen gebruikers heeft, zijn het grotendeels gebruikers uit de VS en UK die de app gebruiken. Voor een gay datingsite voor Nederlandse mannen is dit een betere optie:

Bekijken op Gaybuddy

Installeren en aanmelden bij Scruff

Scruff kun je niet gebruiken op een computer via de browser. Je moet hiervoor de app downloaden op een smartphone of tablet. Er is een app beschikbaar voor Android en iOS (Apple). Je kunt deze downloaden in de Google Playstore of de AppStore. Nadat je de app hebt geïnstalleerd kun je je eenvoudig aanmelden door het invoeren van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Het is aan te raden om niet onder je echte naam een account aan te maken.

Om je privacy te beschermen en identiteitsfraude te voorkomen is het verstandiger een nickname te kiezen waarmee je niet te traceren bent. Je voornaam in combinatie met je geboortejaar is niet aan te raden. Gebruik ook een profielfoto die anders is dan de profielfoto die je voor je accounts op sociale media gebruikt.

Op zoek naar een leuke date

scruff appNadat je bent aangemeld en ingelogd kun je gaan zoeken naar een leuke date. Je kunt een selectie maken en vervolgens door de resultaten van je zoekopdracht swipen om te zien of er mannen zijn waar je graag mee in contact wilt komen. Je kunt ze een like geven maar je kunt ook een bericht sturen. Er hoeft geen match te zijn zoals bij Tinder om een andere member een bericht te kunnen sturen. Als er wederzijds interesse is dan zal je vanzelf een reactie krijgen.

Een date scoren via Scruff

Als je gaat stappen en je wilt graag een date voor die avond dan kun je via Scruff met mannen in contact komen die bij je in de buurt wonen. Maar ook als je in een andere stad uitgaat kun je in die omgeving zoeken naar een leuke date. Jullie kunnen direct via de chatfunctie van Scruff een afspraak maken waar jullie elkaar zullen ontmoeten. Het is aan te raden om op een neutrale plaats af te spreken, zoals een bar of een restaurant. Spreek liever niet bij je thuis af met iemand die je nog nooit eerder hebt ontmoet.

Wees op je hoede als je een afspraak maakt

Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn met het maken van een afspraak met iemand die je nog niet verder kent dan alleen via de Scruff app. Het is een gratis app waar dus in principe “iedereen” zich laagdrempelig kan aanmelden. Dat betekent dat de kans bestaat dat je iemand treft met verkeerde bedoelingen. Helaas komt het voor dat mensen een account aanmaken op homo dating apps zoals Scruff om een afspraak met een man te maken om hem vervolgens met een groepje op te wachten.

Het is voorgekomen dat zo’n man nietsvermoedend naar een date ging en vervolgens door meerdere mannen op een verlaten parkeerplaats of in een bos werd opgewacht, mishandeld en beroofd. Om deze reden wordt aanbevolen om niet op een afgelegen plek af te spreken en daar ook niet naartoe te gaan als je date aangeeft graag met je alleen te willen zijn.

gay

Op zoek naar een serieuze relatie via Scruff

Je kunt Scruff niet alleen gebruiken voor het vinden van een date voor een leuke avond. Je kunt ook op zoek gaan naar een serieuze relatie. Als je graag meer vastigheid wilt en wel een beetje klaar bent met de onenightstands dan wordt het misschien tijd voor een vaste partner. Wanneer je op zoek bent naar een partner voor een langdurige relatie is het verstandig om dit in je profiel aan te geven zodat je een grotere kans hebt op serieuze reacties.

Omdat Scruff een wereldwijde app is, bestaat de kans dat je reacties krijgt uit het buitenland. Een relatie met een man die in het buitenland woont kan natuurlijk wel, maar heeft wel de nodige haken en ogen. In sommige landen is homoseksualiteit niet geaccepteerd. Je zult je vriend dan in zijn geboorteland niet in het openbaar kunnen ontmoeten. Ook heeft het nogal wat voeten in de aarde om je partner naar Nederland te halen. Immigratie is aan strenge regels gebonden.

Scruff is een gratis app

Het gebruik van Scruff is gratis. Je kunt niet alleen gratis een account aanmaken maar ook zijn er geen kosten verbonden aan het sturen en ontvangen van berichten. Voor bepaalde extra diensten moet wel worden betaald. Hiervoor kun je een betaalde upgrade van je account aanvragen. Maar in principe kun je de app gebruiken waarvoor deze bedoeld is zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

Omdat de app hierdoor vrij laagdrempelig is, worden er ook regelmatig fake accounts aangemaakt die bedoeld zijn om in contact te komen met andere members om te proberen deze mensen op te lichten. Wees ook hiervoor op je hoede als je contact met iemand legt.

Scruff is niet in het Nederlands beschikbaar

Een nadeel van de dating app Scruff is dat deze niet in het Nederlands beschikbaar is. Ook de algemene voorwaarden en de privacyregels zijn alleen in het Engels beschikbaar. Toch is het verstandig om ze te lezen zodat je weet waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Als je liever een Nederlandse datingsite zoekt dan ben je beter af bij één van deze datingsites:

Veilig daten met Scruff

Als je een beetje voorzichtig bent en geen onbezonnen stappen zet kun je veilig daten via Scruff. Geef niet zomaar je telefoonnummer via de chat en al helemaal niet je huisadres. Wees zuinig op je privacy zolang je omgaat met iemand die je nog niet zo goed kent. Jullie kunnen het ook leuk hebben samen zonder dat jullie alles van elkaar weten. Alleen als er een serieuzere relatie ontstaat kun je bepaalde informatie met je partner delen, zoals je dat ook zou doen wanneer je iemand in de kroeg, op je werk of via familie of vrienden zou leren kennen.