Scheiding achter de rug? Hoe je weer begint met daten

Scheiding achter de rug? Hoe je weer begint met daten

  • 21 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Als het stof neergedaald is na een langdurige relatie dan komen er gevoelens van eenzaamheid en het gemis van een partner. Dit maakt iedereen mee die single is geworden na een lange relatie. Het vinden van een nieuwe relatie begint met daten. Als het een tijdje geleden is dat je voor het laatst een date hebt gehad dan merk je dat het niet hetzelfde is als auto rijden. Terwijl je auto rijden niet verleert is dit wel het geval met daten. Met de volgende tips kun je weer een begin maken met daten.

Heb het niet over de scheiding

Hoe zwaar de scheiding van de ex-partner is geweest, tijdens het daten is het niet verstandig om het erover te hebben. Niets is minder aantrekkelijk dan een date die het constant over de vorige relatie heeft. Dit geldt vooral als je je gal wilt spuwen over de ex. Het onderwerp van de scheiding komt ongetwijfeld aan de orde. Als dit het geval is ga er dan niet te diep op in maar houdt het oppervlakkig.

Wees jezelf

Het klinkt cliché maar tijdens het daten is het belangrijk om jezelf te zijn. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent maar je mag wel het beste van jezelf laten zien. Het gaat er uiteindelijk om dat je de andere persoon leert kennen en via versa. Dat kan alleen als beiden zich niet beter voordoen dan de werkelijkheid.

Deel niet teveel

Een date is er niet bedoeld om alles op tafel te leggen zodat de andere persoon een keuze kan maken of je voldoet aan de eisen. Het is niet nodig om al je onzekerheden, slechte eigenschappen en ervaringen te vertellen. Iedereen heeft bagage maar dat wordt niet direct tijdens de dates met de ander gedeeld. Houdt deze informatie voor je tijdens de eerste dates en bewaar het voor een later moment.

Toon interesse

Een date is spannend maar als je een leuk gesprek wilt dan is het belangrijk om interesse in de ander te tonen. Leg je volledige aandacht op de date door vragen te stellen en aandachtig te luisteren naar de antwoorden. Zodra de ander doorheeft dat je echt interesse hebt dan loopt het gesprek vloeiender en er is nog een voordeel. Door vragen te stellen leer je de persoon beter kennen zodat je beter kunt beoordelen of een tweede date erin zit of niet.

Lage verwachtingen

Als je niet teleurgesteld wilt raken dan is het belangrijk om niet teveel van een date te verwachten. Ga zonder verwachtingen naar de date en probeer er een leuke avond van te maken. De meeste mensen hebben meerdere dates nodig voordat een potentiële partner gevonden wordt.

Kussen of niet?

Hoe je de date eindigt is aan jezelf. Het is niet nodig om te kussen aan het einde van de date als het een leuke date was. Dit is voor iedereen anders maar het mag uiteraard wel. Doe wat goed voor je voelt. Haastige spoed is zelden goed. Als je liever de persoon nog een keer ontmoet omdat je niet zo zeker bent dan is dat geen probleem. Daar is een tweede date voor bedoeld.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven