Relatieplanet

relatieplanet

  • Relatieplanet is gestopt.
  • Vanaf juni 2021.
  • Niet meer bereikbaar

Bekijk het alternatief

Relatieplanet is een online dating website, die sinds 2006 actief is. Het doel van de site is om singles bij elkaar te brengen voor een serieuze relatie. Voor mensen die op zoek zijn naar een partner, maar het druk hebben met werk of opleiding is online daten een uitkomst. Achter je eigen computer kun je op een moment dat het jou uitkomt in contact komen met vrijgezellen, die een interessante match voor je zouden kunnen zijn. Door slimme filters en makkelijke zoekfuncties kun je een selectie maken van personen, die je aanspreken. Bij Relatieplanet staan duizenden singles ingeschreven, die op zoek zijn naar een leuke wederhelft. Iedereen kan zich inschrijven bij Relatieplanet, of je nu hetero, homo, jong (vanaf 18 jaar) of oud bent. Er wordt ook niet speciaal op opleidingsniveau gelet.

Inschrijven is gratis en vrijblijvend

Inschrijven bij Relatieplanet is gratis en vrijblijvend. Je kunt eenvoudig een account aanmaken en daarmee inloggen op de site. Hierdoor krijg je toegang tot het complete ledenbestand. Een gratis account heeft beperkte mogelijkheden. Je kunt er een profiel mee aanmaken en deze voorzien van maximaal 20 foto’s. Daarnaast kun je tot 5 keer per dag interesse tonen in singles, die jou aanspreken. Een bericht sturen kan niet, maar ontvangen wel. Als je op een ontvangen bericht wilt reageren, zal je daarvoor een abonnement af moeten sluiten. Je kunt dan ook meteen zien wie jouw profiel heeft bekeken en of iemand gratis lid is of ook een abonnement heeft.

Relatieplanet is gestopt per 1 juni 2021. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Bekijk het beste alternatief

Betrouwbare en hooggewaardeerde datingsite

Relatieplanet heeft een keurmerk voor datingsites van de Stichting Keurmerk Veilig Daten. Dat wil zeggen dat er duidelijke regels gelden op het gebied van kosten, voorwaarden, service en veiligheid. Zo worden de abonnementsprijzen duidelijk aangegeven en weet je precies waar je voor betaalt en welke voorwaarden er gelden. Daarnaast heeft Relatieplanet een goed bereikbare klantenservice en wordt er actief gewerkt aan het tegengaan van oplichting door zogenaamde scammers. Dat Relatieplanet dit beleid op een succesvolle manier uitvoert, blijkt wel uit de waardering die deze datingsite krijgt. Al sinds 2009 is Relatieplanet de populairste datingsite van Nederland en heeft het diverse andere prijzen gewonnen, waaronder de Thuiswinkel Award voor datingsites.

Serieuze ontmoetingsplek

Op dit moment zijn er meer dan 600 online datingsites in ons land. Dit betekent dat er voor iedere zoekende wel een passende website te vinden is. Relatieplanet profileert zich als een datingsite voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Uiteraard is het aan de leden of zij zich aan dit streven houden, maar in principe is deze site dus niet bedoeld voor vluchtige ontmoetingen als one night stands en sexdates. Je kunt zelf op zoek gaan naar een geschikte partner, maar ook aan de hand van de door jouw opgegeven criteria de computer een match laten maken. De meeste kans van slagen heb je wanneer je een eerlijk profiel van jezelf opstelt en ook realistische eisen stelt aan de ander.

Speciale activiteiten voor leden

Relatieplanet wil het aantal succesverhalen van haar leden helpen te vergroten door naast de online diensten ook nog speciale activiteiten te organiseren. Zo worden er events georganiseerd, waar singles elkaar in den lijve kunnen ontmoeten. Hierbij moet je denken aan feesten, wijnproeverijen, sportieve evenementen en singlesreizen. Aan deze events zijn meestal wel kosten verbonden, die in hoogteverschillen afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt. Om haar leden nog een extra duwtje in de rug te geven, heeft Relatieplanet ook een aantal nuttige datingtips opgesteld. Onder andere het advies om eerst wat berichten over en weer te sturen, eventueel dan te chatten en vervolgens pas te bellen. Uit het oogpunt van veiligheid wordt ook aangeraden om niet direct persoonlijke gegevens uit te wisselen en bij een ontmoeting op een neutrale, openbare plek af te spreken.

Relatieplanet is gestopt per 1 juni 2021. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Bekijk het beste alternatief

Geen gegarandeerd succes…

De succesverhalen op Relatieplanet zijn talrijk, maar dat online dating niet voor iedereen in een sprookje eindigt, is een feit. De vraag is alleen of Relatieplanet daar schuldig aan is. Naar eigen zeggen worden de profielen op echtheid gecontroleerd, maar dat is natuurlijk alleen maar in beperkte mate mogelijk. Je kunt misschien nagaan of een profiel actief is en of er een betrouwbare URL achter zit, maar de inhoud is nooit volledig te controleren. Als iemand zegt een leuke vrijgezelle man te zijn van 34 jaar met een goed inkomen, kan het natuurlijk ook een getrouwde vreemdganger zijn, die geen cent te makken heeft. Het blijft daarom altijd een kwestie van gezond verstand, intuïtie en een flinke portie geluk.

…maar wel goede kansen

Online daten via Relatieplanet is geen garantie voor levenslang geluk, maar het is een datingsite die wel degelijk goede kansen biedt. Wanneer je een profiel opstelt dat eerlijk weergeeft wie je bent en wat je van een relatie verwacht, vergroot dat je kansen om een gelijkgestemde tegen te komen. Relatieplanet geeft je de tools in handen om uit een heel groot ledenbestand een goede match te kiezen; door een duidelijke website met uitstekende selectiemogelijkheden en door activiteiten en evenementen waarbij je singles uit jouw doelgroep in een ontspannen setting ontmoet. Hoe het sprookje dan verder afloopt, is aan de singles zelf.