Raya

raya
Daten in de wereld van nu kan best een opgave zijn. Je kunt hele avonden swipen, maar nog steeds ben je niemand tegengekomen die echt bij jou past. Wat je wil? Iets meer dan alleen een korte flirt of een oppervlakkige date. Is intelligentie, ambitie en goede manieren te veel gevraagd? Gelukkig is daar Raya, een datingsite voor creatievelingen met uitzonderlijke kwaliteiten.

Een super exclusieve dating app die speciaal ontworpen is voor mensen uit allerlei diverse creatieve industrieën. Ontmoet andere leden van de ‘rich and famous’, want dat is toch wel doelgroep van Raya. Niet alleen voor daten, maar ook om te netwerken. Op deze app heb je ook een grote kans om celebrities en influencers tegen te komen.

Demi Lovato en Patrick Schwarzenegger gingen je al voor en laten we ook Monica Geuze niet vergeten. Naast beroemdheden en BN’ers vind je er ook CEO’s, topmanagers en atleten. Het enige nadeel? Je wordt niet zomaar toegelaten. Raya laat namelijk maar 8 procent van de kandidaten toe op het platform. Wat wil zeggen dat 92 procent van de aanmeldingen wordt afgekeurd.

Wordt je profiel niet goedgekeurd op Raya? En ben je daardoor op zoek naar een alternatief? Dan is een andere dating app op dit moment meer geschikt, welke meer Nederlandse leden heeft:

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Raya

Pluspunten

 • Beschikbaar als app
 • Hoge kwaliteit singles
 • Gebruiksvriendelijk design

Minpunten

 • Geen Android-app
 • Niet iedereen wordt toegelaten

Wij beoordelen Raya

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Raya?

Raya is niet zomaar een datingplatform, het is een exclusieve, ultra-coole datingapp die de crème de la crème van de samenleving bij elkaar brengt. Denk aan beroemdheden, influencers, creatievelingen en andere VIP’s. Het is een VIP-club voor daten, zeg maar.

Raya werd in 2015 gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid tot een cultfavoriet onder de glitterati. Het was oorspronkelijk bedoeld om alleen te worden gebruikt door mensen uit de entertainmentindustrie, maar tegenwoordig is het opengesteld voor mensen met invloed in verschillende branches. Het is dus niet zomaar een datingapp – het is een club waar je alleen binnenkomt als je een beetje swag hebt.

Wat Raya onderscheidt van andere datingapps is het exclusieve karakter. Je moet een uitnodiging krijgen om lid te worden en het goedkeuringsproces is kieskeurig. Ze willen alleen de coolste mensen toestaan om deel uit te maken van hun community. De app zelf heeft een strak, minimalistisch ontwerp dat echt past bij de esthetische waarde van hun exclusieve gebruikers.

Op Raya kun je niet alleen swipen om te daten, maar het is ook een platform waar je kunt chatten met gelijkgestemde mensen. Het is een plek waar creativiteit en connectie samenkomen. Dus als je wilt daten, contact wilt maken met gelijkgestemden of gewoon nieuwsgierig bent naar de levensstijl van de rich and famous, dan is Raya de place to be. Maar onthoud dat het niet voor iedereen is weggelegd – alleen de uitverkorenen krijgen toegang tot deze exclusieve datingwereld.

Doelgroep en gebruikers

Raya is bedoeld voor mensen uit de creatieve industrie. Hier wordt veel onder verstaan. Je vindt hier namelijk ook celebs, CEO’s van bekende bedrijven en professionele atleten. Over het algemeen zijn de leden van Raya van hogere komaf, ze verdienen veel geld of hebben bijvoorbeeld veel bekende vrienden of volgers. De leden van Raya zijn intelligent, ambitieus, sociaal en hebben een goede carrière.

Het is voor iedereen die op zoek is naar een diepere connectie, een relatie, een date, een vriendschap of een netwerkoptie. Raya kan door alle genders met elke seksuele voorkeur gebruikt worden. Verder is de app niet bedoeld voor korte erotische avontuurtjes, maar zijn de leden echt op zoek naar een diepere serieuze verbinding.

Met een doelgroep van voornamelijk 18-35 jarigen, trekt Raya een jong en trendy publiek aan die op zoek is naar iets speciaals. Deze gebruikers zijn niet geïnteresseerd in oppervlakkige ontmoetingen; ze zijn op zoek naar een diepere connectie. Dat is wat Raya onderscheidt van andere datingapps: de nadruk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze singles zijn creatief, ambitieus en hebben vaak een carrière in de entertainment- of mode-industrie. Ze willen mensen ontmoeten die net zo gepassioneerd zijn als zij, en ze zijn niet bang om de eerste stap te zetten.

De intentie van Raya-gebruikers is duidelijk: ze willen hun liefdesleven naar een hoger niveau tillen en zijn klaar voor serieuze relaties. Ze weten wat ze willen en ze zijn vastbesloten om het te krijgen. Op Raya vind je geen oppervlakkige chatgesprekken die nergens toe leiden; deze gebruikers zijn op zoek naar iets echt en zijn bereid om moeite te doen om het te vinden.

raya app

Hoe werkt Raya?

Raya is een exclusieve dating app, dus daar kom je natuurlijk niet zomaar binnen. Een anonieme commissie bepaalt of jij wordt toegelaten. Het gaat hierbij vooral om het aantal Instagram volgers. Het minimum is 5.000 volgers, maar de commissie prefereert een aantal volgers van rond de 250.000. Bij het registreren van een account moet je dus ook je Instagram account opgeven, zo kan de commissie dit gaan checken.

Daarnaast heb je ook een verwijzing nodig van een bestaand lid van Raya om binnen te komen in deze exclusieve dating app. Heb je geen verwijzing? Dan kun je alsnog een aanvraag indienen. Raya heeft door deze exclusieve toelating een wachtlijst. Je kan dus tot een paar maanden moeten wachten op je acceptatie of afwijzing.

Bekijk deze dating app

Aanmelding

Het kwalificeren voor Raya lijkt misschien een hele opgave, maar de aanmelding is verder heel eenvoudig. Je voert eerst je basisgegevens in en je geeft je Instagram gebruikersnaam op. Daarna beschrijf je je beroep of carrière gebied. Vervolgens moet je ook je telefoonnummer doorgeven om je account te verifiëren via een sms. Als laatste kun je ervoor kiezen om een huidig Raya-lid uit je contactenlijst te selecteren, die je kunt gebruiken als verwijzing. Daarna is het een kwestie van wachten op de acceptatie.

Profielen

Ben je eenmaal binnen, dan kun je gaan daten. Een Raya profiel bestaat uit een diavoorstelling van diverse foto’s van je Instagram-account. Deze profielen ga je langs. Mocht je geïnteresseerd zijn in iemand, klik dan op het vinkje. Zo niet, tik dan het kruisje aan. Hebben beide personen op het vinkje geklikt, dan heb je een match en kun je beginnen elkaar berichtjes te sturen: het is net als Tinder.

Je kunt profielen van gebruikers van over de hele wereld zien. Wil je alleen mensen ontmoeten uit je nabije omgeving, klik dan de sociale modus aan. Deze optie geeft ook een kaart weer waarop je leden kunt zien die rondhangen in restaurants, clubs of andere hotspots bij jou in de buurt. Dit is altijd handig als je zin hebt om direct met een match een drankje te gaan doen in de buurt.

Raya heeft een prachtige en intuïtieve gebruikersinterface. De app is ontworpen met een strakke en moderne uitstraling, met veel witruimte en een minimalistisch ontwerp. De kleuren zijn zacht en esthetisch aantrekkelijk, wat bijdraagt aan de algehele sfeer van de app. De navigatie is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om door verschillende functies en profielen te bladeren. Bovendien zijn er leuke animaties en overgangen die de app een speels en dynamisch gevoel geven.

Termen om te weten

 • Swipe: Profielen met een veegbeweging naar links of rechts beoordelen.
 • Pass: Een profiel afwijzen zonder verdere actie te ondernemen.
 • Match: Een wederzijdse interesse tussen twee profielen.
 • Invite: Een uitnodiging om lid te worden van Raya.
 • Favorites: Profielen die gebruikers hebben gemarkeerd als favoriet.
 • Discover: Een functie waarmee gebruikers nieuwe profielen kunnen ontdekken buiten hun huidige netwerk.
 • Chat: Een functie waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren na een match.
 • Connection: Een succesvolle match tussen twee profielen.
 • Profile verification: Het proces waarbij de identiteit van een gebruiker wordt gecontroleerd en bevestigd.
 • Membership: Het lidmaatschap van Raya waarmee toegang wordt verkregen tot extra functies en privileges.

Raya prijzen

Het goede nieuws is dat de app gratis te downloaden is. Maar gratis betekent niet altijd dat je toegang hebt tot alle functies. Zo is het bekijken en liken van profielen, het chatten met andere leden en het ontvangen van berichten allemaal gratis. Maar als je wat extra’s wilt, dan moet je ervoor betalen.

Raya biedt in-app aankopen en abonnementen aan. Met in-app aankopen kun je extra functies ontgrendelen die niet gratis beschikbaar zijn. Deze aankopen variëren in prijs, afhankelijk van de functie die je wilt gebruiken. Dus, als je bijvoorbeeld meer matches wilt ontvangen, dan kun je wat extra geld uitgeven om je kansen te vergroten.

Maar als je echt serieus bent over het vinden van de perfecte match, dan is een abonnement het overwegen waard. Je zou misschien verwachten dat de app behoorlijk hoge kosten hanteert vanwege de exclusiviteit en het type leden, maar dat is gelukkig niet waar. Voor lidmaatschap bij Raya betaal je:

 • € 7,99 voor 1 maand
 • € 23,99 voor 3 maanden
 • € 29,99 voor 6 maanden

App en website

Raya heeft geen desktopversie die je kunt gebruiken. Je kunt dus alleen gebruik maken van Raya door de app te downloaden op je smartphone. De app is bovendien alleen beschikbaar voor iOS en niet voor Android-apparaten. Ga naar de Apple App Store om de app te downloaden.

app store

Onze ervaring met Raya

We hebben de hype gehoord over de exclusieve datingapp genaamd Raya en we konden het niet laten om het zelf uit te proberen. Onze nieuwsgierigheid werd meteen geprikkeld toen we de aanmeldingsprocedure begonnen. Het voelde alsof we een geheim genootschap binnenstapten, waar alleen de crème de la crème van de datingwereld werd toegelaten. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou geen deel uitmaken van die eliteclub? Gelukkig kwamen we erdoor met één profiel.

Laten we het hebben over de gebruikers van Raya. We waren aangenaam verrast door de diversiteit die we tegenkwamen. Van muzikanten tot succesvolle ondernemers en influencers, het voelde alsof we in een parallelle wereld van glitter en glamour werden getrokken. De meesten kenden wij echter niet. Pas na het opzoeken van namen kwamen we de sociale media van deze mensen tegen. Je zou denken dat dit tot een soort van arrogantie zou leiden, maar verrassend genoeg waren de meeste gebruikers verrassend down-to-earth en open-minded.

Nu willen we het hebben over de gebruiksvriendelijkheid van de app. Het is een simpele datingapp. Naarmate we meer gebruik maakten van de app, raakten we steeds meer vertrouwd met de lay-out en navigatie. Het vergt nauwelijks tijd om alles onder de knie te krijgen. De foto’s van sommige gebruikers waren prachtig. We konden er geen genoeg van krijgen. Het is duidelijk dat sommigen veel aandacht hebben besteed aan het creëren van een visueel aantrekkelijke en meeslepend datingprofiel.

Al met al was onze ervaring met Raya een avontuur op zich. Het was alsof we een onontdekte wereld van schoonheid en luxe binnenwandelden. Hoewel we ons soms als vissen buiten het water voelden met alle elite singles, wisten we dat we iets speciaals waren tegengekomen. Als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan, is Raya zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een datingappervaring die net even anders is dan de rest. Dus gooi die rode loper uit en stap in de wereld van Raya. Je weet maar nooit wie je daar zou kunnen tegenkomen.

Voordelen en nadelen

De voordelen die veel voorbij komen van gebruikers is het feit dat er door de kwalificatie van leden vrijwel alleen maar interessante gebruikers van hoge kwaliteit op de app te vinden zijn. Dit maakt het daten een stuk gemakkelijker als je niet eerst langs alle nepprofielen, oplichters en mensen die alleen op zoek zijn naar een snelle hook-up hoeft. Daarnaast is een veelgehoord voordeel dat Raya vrij goedkoop is in vergelijking met andere exclusieve dating apps. De app is door bekende leden erg gefocust op veiligheid en privacy. Is discretie belangrijk voor je? Dan kun je je bij Raya op je gemak voelen.

Het nadeel van Raya is dat er door de strenge kwalificatie niet veel mensen doorkomen. De pool van gebruikers zal dus niet zo groot zijn als bij andere dating apps. Daarnaast wordt de acceptatie van Raya grotendeels bepaald door je Instagram volgers. Of dit echt bepaald hoe kwalitatief en date-baar jij als persoon bent, kun je je natuurlijk afvragen. Daarom raden wij het alternatief aan:

Bekijk deze dating app

Privacy en betrouwbaarheid

Als het op privacy aankomt, speelt Raya het spel op een hoger niveau. Met een militaire precisie worden jouw persoonlijke gegevens beschermd als een geheime missie. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw informatie in verkeerde handen valt, want Raya houdt alles veilig en beveiligd. Althans, daar zetten zij zich voor in.

De app heeft state-of-the-art veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens privé blijven, net als de inhoud van je chatgesprekken. Ze hebben een team van topexperts in cyberbeveiliging ingehuurd om ervoor te zorgen dat jouw gegevens niet in handen vallen van kwaadwillenden.

Raya neemt ook serieuze stappen om nepprofielen te weren. Ze hebben een strikt beoordelingssysteem dat ervoor zorgt dat alleen de meest authentieke en geverifieerde mensen toegang hebben tot de app. Dus laat die zorgen over catfishers of bots maar varen. Wat betreft anonimiteit, Raya begrijpt als geen ander het belang van privacy tijdens het daten. Ze zorgen ervoor dat jouw informatie alleen wordt gedeeld met mensen die jij zelf hebt gekozen. Dus geen ongewenste nieuwsgierigen die in jouw privéleven snuffelen.

Raya prioriteert de privacy van de leden. Vanwege de exclusiviteit van de leden heeft Raya een duidelijke regel. Maak je een screenshot van een profiel van een andere gebruiker, dan ontvang je een waarschuwing dat je uit Raya verwijderd zal worden als die screenshot ergens online verschijnt. Daarnaast heeft Raya een veilige SSL-verbinding. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw gegevens veilig worden beschermd en er bijna geen kans is dat hackers de site binnen kunnen treden.

Raya: a private global community.

Wat je moet weten over Raya

Raya werd in 2015 opgericht door Daniel Gendelman. De app begon als puur een dating app, maar heeft zich inmiddels uitgebreid tot een professionele netwerk app voor mensen uit de entertainmentindustrie.

Inmiddels kennen we natuurlijk veel datingsites voor hoger opgeleiden, maar Raya tilt dit tot nog een hoger level. De leden hebben over het algemeen veel geld, intelligentie, een goede carrière, aanzien of zijn populair bij andere beroemdheden. Raya is een van meest exclusieve datingsites van het moment.

In het beging werd de app gelanceerd als een antwoord op de vele datingapps die de markt overspoelden. Maar dit was geen app voor de gewone sterveling – nee, dit was exclusief voor de crème de la crème. Het was als een privéfeestje waar je alleen binnenkwam als je op de lijst stond, en die lijst was zo geheim dat zelfs Edward Snowden hem niet had kunnen ontcijferen.

En het succes? Nou, dat kan je wel stellen. Raya heeft in de loop der jaren een gevestigde reputatie opgebouwd als dé plek waar je bekende gezichten kunt tegenkomen. Van acteurs en modellen tot muzikanten en influencers, je vindt ze allemaal op Raya. Dus, als je altijd al een model hebt willen daten of een praatje wilt maken met een Grammy-winnaar, dan is Raya de plek voor jou.

Wat Raya onderscheidt van andere datingapps? Dat is de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Ze hebben een zeer streng toelatingsbeleid, zodat alleen de allerbeste gebruikers worden toegelaten. Dus verwacht geen eindeloze lijst met potentiële matches waar je doorheen moet scrollen. In plaats daarvan krijg je een selectie van hoogwaardige profielen voorgeschoteld, zodat je kunt focussen op degenen die echt de moeite waard zijn.

Als je genoeg hebt van het swipen naar links en naar rechts op andere apps, dan zou Raya wel eens de perfecte oplossing voor je kunnen zijn. Dus zet je volgers in, zorg dat je een killer profiel hebt en wie weet loop je binnenkort wel tegen je celebrity crush aan op deze exclusieve datingapp. A match made in Raya-heaven.