Raya

raya
Daten in de wereld van nu kan best een opgave zijn. Je kunt hele avonden swipen, maar nog steeds ben je niemand tegengekomen die echt bij jou past. Wat je wil? Iets meer dan alleen een korte flirt of een oppervlakkige date. Is intelligentie, ambitie en goede manieren te veel gevraagd? Gelukkig is daar Raya, een datingsite voor creatievelingen met uitzonderlijke kwaliteiten.

Een super exclusieve dating app die speciaal ontworpen is voor mensen uit allerlei diverse creatieve industrieën. Ontmoet andere leden van de ‘rich and famous’, want dat is toch wel doelgroep van Raya. Niet alleen voor daten, maar ook om te netwerken. Op deze app heb je ook een grote kans om celebrities en influencers tegen te komen.

Demi Lovato en Patrick Schwarzenegger gingen je al voor en laten we ook Monica Geuze niet vergeten. Naast beroemdheden en BN’ers vind je er ook CEO’s, topmanagers en atleten. Het enige nadeel? Je wordt niet zomaar toegelaten. Raya laat namelijk maar 8 procent van de kandidaten toe op het platform. Wat wil zeggen dat 92 procent van de aanmeldingen wordt afgekeurd.

Wordt je profiel niet goedgekeurd op Raya? En ben je daardoor op zoek naar een alternatief? Dan is een andere dating app op dit moment meer geschikt, welke meer Nederlandse leden heeft:

Bekijk deze dating app

Een exclusieve doelgroep

Raya is bedoeld voor mensen uit de creatieve industrie. Hier wordt veel onder verstaan. Je vindt hier namelijk ook celebs, CEO’s van bekende bedrijven en professionele atleten. Over het algemeen zijn de leden van Raya van hogere komaf, ze verdienen veel geld of hebben bijvoorbeeld veel bekende vrienden of volgers. De leden van Raya zijn intelligent, ambitieus, sociaal en hebben een goede carrière.

Het is voor iedereen die op zoek is naar een diepere connectie, een relatie, een date, een vriendschap of een netwerkoptie. Raya kan door alle genders met elke seksuele voorkeur gebruikt worden. Verder is de app niet bedoeld voor korte erotische avontuurtjes, maar zijn de leden echt op zoek naar een diepere serieuze verbinding.

raya app

Hoe werkt het?

Raya is een exclusieve dating app, dus daar kom je natuurlijk niet zomaar binnen. Een anonieme commissie bepaalt of jij wordt toegelaten. Het gaat hierbij vooral om het aantal Instagram volgers. Het minimum is 5.000 volgers, maar de commissie prefereert een aantal volgers van rond de 250.000 volgers. Bij het registreren van een account moet je dus ook je Instagram account opgeven, zo kan de commissie dit gaan checken.

Daarnaast heb je ook een verwijzing nodig van een bestaand lid van Raya om binnen te komen in deze exclusieve dating app. Heb je geen verwijzing? Dan kun je alsnog een aanvraag indienen. Raya heeft door deze exclusieve toelating een wachtlijst. Je kan dus tot een paar maanden moeten wachten op je acceptatie of afwijzing.

Bekijk deze dating app

Aanmelding

Het kwalificeren voor Raya lijkt misschien een hele opgave, maar de aanmelding is verder heel eenvoudig. Je voert eerst je basisgegevens in en je geeft je Instagram gebruikersnaam op. Daarna beschrijf je je beroep of carrière gebied. Vervolgens moet je ook je telefoonnummer doorgeven om je account te verifiëren via een sms. Als laatste kun je ervoor kiezen om een huidig Raya-lid uit je contactenlijst te selecteren, die je kunt gebruiken als verwijzing. Daarna is het een kwestie van wachten op de acceptatie.

Profielen

Ben je eenmaal binnen, dan kun je gaan daten. Een Raya profiel bestaat uit een diavoorstelling van diverse foto’s van je Instagram-account. Deze profielen ga je langs. Mocht je geïnteresseerd zijn in iemand, klik dan op het vinkje. Zo niet, tik dan het kruisje aan. Hebben beide personen op het vinkje geklikt, dan heb je een match en kun je beginnen elkaar berichtjes te sturen: het is net als Tinder.

Je kunt profielen van gebruikers van over de hele wereld zien. Wil je alleen mensen ontmoeten uit je nabije omgeving, klik dan de sociale modus aan. Deze optie geeft ook een kaart weer waarop je leden kunt zien die rondhangen in restaurants, clubs of andere hotspots bij jou in de buurt. Dit is altijd handig als je zin hebt om direct met een match een drankje te gaan doen in de buurt.

Prijzen

Je zou misschien verwachten dat de app behoorlijk hoge kosten hanteert vanwege de exclusiviteit en het type leden, maar dat is gelukkig niet waar. Voor lidmaatschap bij Raya betaal je:

  • € 7,99 voor 1 maand
  • € 23,99 voor 3 maanden
  • € 29,99 voor 6 maanden

App en website

Raya heeft geen desktopversie die je kunt gebruiken. Je kunt dus alleen gebruik maken van Raya door de app te downloaden op je smartphone. De app is bovendien alleen beschikbaar voor iOS en niet voor Android-apparaten. Ga naar de Apple App Store om de app te downloaden.

app store

Voordelen en nadelen

De voordelen die veel voorbij komen van gebruikers is het feit dat er door de kwalificatie van leden vrijwel alleen maar interessante gebruikers van hoge kwaliteit op de app te vinden zijn. Dit maakt het daten een stuk gemakkelijker als je niet eerst langs alle nepprofielen, oplichters en mensen die alleen op zoek zijn naar een snelle hook-up hoeft. Daarnaast is een veelgehoord voordeel dat Raya vrij goedkoop is in vergelijking met andere exclusieve dating apps. De app is door bekende leden erg gefocust op veiligheid en privacy. Is discretie belangrijk voor je? Dan kun je je bij Raya op je gemak voelen.

Het nadeel van Raya is dat er door de strenge kwalificatie niet veel mensen doorkomen. De pool van gebruikers zal dus niet zo groot zijn als bij andere dating apps. Daarnaast wordt de acceptatie van Raya grotendeels bepaald door je Instagram volgers. Of dit echt bepaald hoe kwalitatief en date-baar jij als persoon bent, kun je je natuurlijk afvragen. Daarom raden wij het alternatief aan:

Bekijk deze dating app

Privacy

Raya prioriteert de privacy van de leden. Vanwege de exclusiviteit van de leden heeft Raya een duidelijke regel. Maak je een screenshot van een profiel van een andere gebruiker, dan ontvang je een waarschuwing dat je uit Raya verwijderd zal worden als die screenshot ergens online verschijnt. Daarnaast heeft Raya een veilige SSL-verbinding. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw gegevens veilig worden beschermd en er bijna geen kans is dat hackers de site binnen kunnen treden.

Raya: a private global community.

Over de dating app zelf

Raya werd in 2015 opgericht door Daniel Gendelman. De app begon als puur een dating app, maar heeft zich inmiddels uitgebreid tot een professionele netwerk app voor mensen uit de entertainmentindustrie.

Inmiddels kennen we natuurlijk veel datingsites voor hoger opgeleiden, maar Raya tilt dit tot nog een hoger level. De leden hebben over het algemeen veel geld, intelligentie, een goede carrière, aanzien of zijn populair bij andere beroemdheden. Raya is een van meest exclusieve datingsites van het moment.