Rare en vreemde situaties tijdens het daten: wat ook jou kan overkomen

Rare en vreemde situaties tijdens het daten: wat ook jou kan overkomen

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Niet alle dates lopen via een leien dakje. Vooral bij de eerste date kunnen er veel vreemde situaties ontstaan. De eerste date is erg spannend waardoor niet alles volgens het boekje verloopt. Het is bij een eerste date niet erg dat je zenuwachtig bent. Het overkomt bijna iedereen. Je gaat een onbekende ontmoeten waarvan je hoopt het dat de persoon in het echt even leuk is als online. De meeste mensen zijn zenuwachtig voor de eerste date doordat ze bang zijn dat er rare situaties ontstaan tijdens de date. Er zijn een paar situaties die vaker voorkomen tijdens het daten. Deze staan hieronder vermeld met ook een manier hoe je ermee om kunt gaan.

Je date is te laat

Het wachten op je date kan voor zenuwen zorgen. Als je date je dan ook nog laat wachten dan worden de zenuwen nog erger. De afgesproken tijd is al voorbij en je date is er nog steeds niet. Wat nu? Laat je date je zitten? Je afvragen of je date je heeft laten zitten maakt het alleen maar erger. Het is daarom verstandig dat je van tevoren zegt tegen je date dat als hij of zij het niet kan halen dit je te laten weten.

Als je date niets laat weten en vervolgens meer dan een kwartier te laat komt dan mag je je afvragen hoe serieus je date is. Probeer zelf minimaal 10 minuten te vroeg te komen zodat je zeker weet dat je op tijd bent. Dit laat een goede indruk achter bij je date.

Je date ziet er heel anders uit

Het stigma dat online daten achtervolgt is dat leden van een datingsite zich voordoen als een ander. Er worden foto’s gebruikt van andere mensen zodat de kans op een date groter is. Dit is tegenwoordig niet vaak meer het geval. Mensen hebben door dat dit niet werkt. Het is toch voor veel mensen spannend om iemand voor het eerst in het echt te zien. Dat is ook waarom veel mensen zenuwachtig zijn voor een date.

Wees echter gerust; als je een date hebt en de persoon ziet er heel anders uit dan mag je direct vertrekken als je dat wilt. Er is niemand die je tegenhoudt. Het komt ook vaak voor dat iemand iets niet verteld wat niet zichtbaar is op foto’s. Dit kan bijvoorbeeld overgewicht zijn. Hetzelfde kan gelden voor iemand die kaal is maar op foto’s een petje draagt. Als je het verschil te groot vindt vergeleken met de foto’s dan is het niet nodig om de date volgens plan te volbrengen.

Je date zegt niets

Als het eindelijk tijd is om elkaar te ontmoeten dan merk je pas hoe de persoon in het echt is. Iemand die spraakzaam is via Whatsapp of berichten op de datingsite hoeft nog niet zo in het echt te zijn. De date kan bijvoorbeeld stil zijn en niets zeggen. Hoe ga je daarmee om?

Het kan heel moeilijk zijn om met deze situatie om te gaan. De ander kan zo zenuwachtig zijn dat er gewoon niets uitkomt. Probeer in deze situatie je date op het gemak te stellen. Zodra iemand zich beter op het gemak voelt is men al snel spraakzamer. Om te voorkomen dat je niet veel tijd met een stille date hoeft door te brengen is het verstandig om de eerste date niet te lang te laten duren.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer