Pure

pure
Tijdens het daten loop je telkens tegen dezelfde problemen aan. Mensen delen jouw fantasieën niet of vinden ze zelfs raar. Juist in de datewereld moet je jezelf kunnen zijn, want hoe kun je anders iemand vinden waar jij je comfortabel bij voelt?

Op veel bekende datingapps kan het lastig zijn om iemand te vinden die jou en je seksuele wensen leuk vindt en accepteert. Ook kan het eng zijn om zo open te zijn over je ideeën en kinks, maar eigenlijk is een profielfoto altijd verplicht op de apps die jij hebt geprobeerd. Je durft daardoor minder jezelf te zijn, want stel je voor dat iemand je herkent.

“Pure is made for shameless dating.” – Pure

De oprichters van Pure zagen dat steeds meer mensen tegen zulke problemen aanlopen en wilden met een oplossing komen. Zo bedachten zij Pure, een app waar jij mensen kan ontmoeten die jouw fantasieën delen en wellicht zelfs met interessante nieuwe ideeën komen. Leer alles over deze nieuwe datingapp in deze review over Pure.

Zoek je een vaste liefdespartner? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een kijkje te nemen bij de andere datingapps die we aanraden, want Pure is toch echt bedoeld voor seksuele contacten. Bovendien heeft Pure op dit moment nog niet veel Nederlandse gebruikers. Daarom raden wij voorlopig deze andere app aan.

Bekijk deze dating app

De reviewscore van Pure

Pluspunten

  • Beschikbaar als app
  • Alleen voor casual dating
  • Gebruiksvriendelijk design

Minpunten

  • Niet helemaal gratis
  • Mannen in de meerderheid

Wij beoordelen Pure

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Vormgeving
  • Prestaties
  • Aanbod singles
  • Prijzen

Wat is Pure?

Bij Pure draait alles om eerlijk daten zonder schaamte. Het is een plek waar je jezelf kunt laten gaan en het echt kunt spelen, wie je ook wilt zijn. Dat is hoe de makers van Pure het voor zich zien. Het is een plek om je seksualiteit te verkennen – je zult misschien verrast zijn om te ontdekken wat je echt leuk vindt.

Connecties op Pure beginnen met persoonlijke advertenties. Plaats je advertentie gewoon met vermelding van de stemming waarin jij je op dat moment bevindt en zoek iemand die het moment met je wil delen. Volgens Pure komen mensen naar de app om te ontsnappen aan de dagelijkse routine, verveling en voorspelbaarheid. Heb je geen tijd of behoefte aan een gecompliceerde liefdesrelatie? Maar ben je wel in voor een intiem contact? Dan behoor jij tot de doelgroep van Pure.

pure app

Alleen voor volwassenen

In het openbaar wordt er misschien vreemd naar je gekeken als je kenbaar maakt dat je op zoek bent naar een sexting-contact. Bij Pure is er niemand die er raar van opkijkt. Het is wellicht juist de reden waarom mensen lid worden van deze datingapp. Deze app wil casual contact namelijk zo toegankelijk mogelijk maken.

Dankzij het seksuele karakter van de app is het wel alleen bedoeld voor meerderjarigen. Net als bij de meeste datingapps en websites het geval is, moet je voor Pure 18 jaar of ouder zijn om een account aan te kunnen maken. Verder is iedereen hier welkom; seksualiteit of geslacht maakt hier niet uit. Ben jij iemand die open staat voor nieuwe ideeën en zoekt naar manieren om daten spannender te maken? Dan is Pure een goede plek om te beginnen. Hier zijn mensen te vinden met verschillende kinks en fantasieën die je wellicht niet snel hedendaags zou tegenkomen.

Als jij je daarin herkent en op zoek bent naar casual dates, hook ups en geheel anonieme, seksuele gesprekken met andere gelijkgestemden, past Pure precies bij wat jij nodig hebt in een datingapp. Het is geen aanrader om deze app te gebruiken als je specifiek op zoek bent naar een vaste, serieuze relatie.

Hoe het werkt

In plaats van een profiel met foto en beschrijving van jezelf, maak je hier een advertentie aan. Deze is voor andere gebruikers 24 uur te zien, daarna verdwijnt het en kun je een nieuwe aanmaken. Als jouw advertentie eenmaal online is, kun je beginnen met zoeken naar advertenties van anderen die jou aanspreken.

Scroll door de verschillende gebruikers en wanneer je een leuk iemand hebt gevonden, geef je diegene een ‘like’. Zij krijgen een berichtje, dat iemand geïnteresseerd is en krijgen de optie om een berichtje te sturen of jouw like te negeren. Hetzelfde geldt voor jou, als iemand een gesprek met je wil beginnen. Je kan dus zelf kiezen met wie je een chat aangaat.

Jullie willen allebei elkaar leren kennen, wat nu? Om te zorgen dat Pure zo anoniem mogelijk kan zijn, worden de chats na één uur automatisch verwijderd. Het is dus van belang dat je telefoonnummers, e-mailadressen of iets dergelijks deelt, als jullie na dat ene uur nog contact willen houden. Tijdens het chatten kun je gesproken berichten sturen en met elkaar videobellen. Ook kun je foto’s sturen, dus er zijn genoeg verschillende manier om elkaar te leren kennen binnen dat uur.

Kortom, je maakt een advertentie aan die 24 uur lang zichtbaar is voor andere gebruikers. Stuur en ontvang likes, chat voor maximaal een uur en als je elkaar daarna interessant genoeg vindt, kun je contactgegevens uitwisselen.

pure advertentie

Hoe ziet een advertentie eruit

Het belangrijkste van jouw advertentie is een korte tekst, waardoor de interesse wekt van anderen en ze sneller verleid worden om met jou te willen praten. Hiermee laat je zien wie jij bent, dus probeer origineel te zijn. Een profielfoto kan worden toegevoegd, maar dat is niet verplicht, en daarnaast kunnen er nog twee extra foto’s worden laten zien. Naast deze algemene informatie is er als laatste nog te zien hoe lang jij gebruik maakt van Pure. Zo weten anderen in hoeverre de app nog nieuw voor je is.

pure advertentie

Pure prijzen

Zijn er functies waarvoor je moet betalen? Het antwoord op deze vraag is kort en duidelijk: nee. Bij Pure zijn er geen premium of vip-functies. Wat je ziet op de app, krijg je. Wel is er soms een abonnement nodig.

De app is voor iedereen gratis te downloaden. Voor vrouwen blijft het ook gratis te gebruiken, alleen heb je uiteindelijk een abonnement nodig als je een man bent. De eerste drie dagen kosten geen geld, dus je hebt de tijd om de app te leren kennen en erachter te komen of het iets voor jou is. Na die drie dagen zijn er verschillende abonnementen die je kan nemen.

De prijs gaat verder omlaag als je besluit een langer abonnement te nemen. Per week kost het ongeveer 15 euro, per maand zo’n 30 euro, per drie maanden rond de 60 euro en als je kiest voor een jaarabonnement, betaal je ongeveer 75 euro.

Pure app en website

Pure is begonnen als een app, maar heeft inmiddels ook een website. Als we het eerst over de site gaan hebben dan zien we dat deze vrij eenvoudig is, maar wel functioneel. Dan is er ook de smartphone-app voor zowel gebruikers van Android als iOS-toestellen. De applicatie werkt in principe net zo eenvoudig als de website en zal vooral geschikt zijn voor degenen die graag een app gebruiken.

google playapp store

Onze ervaring met Pure

Wij hebben de datingapp Pure enkele dagen getest. De eerste indruk van de app was meteen veelbelovend. We werden begroet met een strakke interface en een overzichtelijk design dat ons niet meteen overweldigde. Geen toeters en bellen, maar gewoon een eenvoudige en intuïtieve lay-out om ons op ons gemak te stellen.

Maar laten we het hebben over de gebruikers. Pure is absoluut gericht op degenen die op zoek zijn naar wat ondeugende avonturen. Het is alsof je met een magische toverstaf een geheime deur naar een wereld van spanning en sensatie opent. We kwamen gebruikers tegen van alle leeftijden en achtergronden, maar met één gemeenschappelijk doel: plezier hebben zonder gedoe. Het voelde als een exclusieve club waar je alleen toegang toe had als je avontuurlijk ingesteld was.

Wat ons echt opviel aan Pure was de gebruiksvriendelijkheid. Het was zo gemakkelijk om door de app te navigeren en matches te vinden. We hoefden niet door eindeloze profielen te scrollen of uitgebreide persoonlijkheidstests in te vullen. In plaats daarvan hebben we snel en discreet gesprekken kunnen beginnen met mensen die dezelfde interesses hadden als wij. Geen gedoe, gewoon directe actie.

En laten we het hebben over de graphics en symbolen. Pure maakt gebruik van simpele en duidelijke symbolen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Het is als een spelletje waar je meteen de regels van snapt. Geen mysterieuze icoontjes waar je een handleiding voor nodig hebt. Het was verfrissend om een app te gebruiken die ons niet in de war bracht, maar juist ondersteunde in onze zoektocht naar avontuur.

En dan het uiterlijk. Pure heeft een minimalistisch ontwerp dat ons meteen aansprak. Geen overdaad aan kleuren en afleiding, maar juist een clean en strak design dat ons de ruimte gaf om onszelf te uiten. Het was als een leeg canvas waarop we onze eigen avonturen konden schilderen. We voelden ons meteen verbonden met de app en het gaf ons het vertrouwen om alle remmen los te laten.

Pure is zonder twijfel een datingapp die ons aangenaam heeft verrast. Het heeft een geweldige gebruikerservaring, een levendige gemeenschap en een strak design dat ons meteen aantrok. Als je op zoek bent naar wat ondeugend plezier zonder gedoe, dan is Pure absoluut de app voor jou. Dus gooi die terughoudendheid overboord en waag je in de wereld van avontuur met Pure.

Beste Pure alternatieven

Gecontroleerd en bevestigd: geen fictieve profielen bij deze seksdating websites.

Veiligheid en privacy

Als je je zorgen maakt over privacy en veiligheid bij het online daten, dan zit je bij Pure helemaal goed. Deze datingapp heeft strengere veiligheidsmaatregelen dan een top secret spionagebasis. Een beetje overdreven natuurlijk, maar ze nemen je privacy serieus en doen er alles aan om jouw gegevens te beschermen, als een mama-arend die haar jongen beschermt.

Voor het registreren moet je inloggen met een Google Account of Apple ID. Deze gegevens worden nergens opgeslagen, maar zijn puur om te kunnen zorgen dat er geen neppe accounts worden gemaakt. Ook je naam, e-mailadres en locatie worden niet opgeslagen. Zoals ze zelf zeggen, weet Pure jouw e-mailadres niet eens.

Na de 24 uur wordt alles van je advertentie geheel verwijderd en is niets terug te vinden. Jouw anonimiteit is bij Pure de hoogste prioriteit en ze doen alles om te zorgen dat het zo blijft. Pure is dus zeker te vertrouwen. Als je toch vragen hebt, kun je gemakkelijk en snel terecht bij hun klantenservice.

Wat je moet weten over Pure

In 2012 kwamen Roman Sidorenko and Alexander Kukhtenko op het idee dat uiteindelijk Pure is geworden. De Oekraïners zagen dat er een leegte was voor zo’n app in de datingwereld en wilden die vullen. Na meerdere honderdduizenden euro’s aan investeringen binnen gehaald te hebben, konden ze aan de slag. Eind 2013 werd de seks app gelanceerd in de Verenigde Staten en een paar maanden later konden ook mensen in Rusland de app downloaden.

Na deze periode bleef Pure groeien en in 2015 won het de Lisbon Challenge, een programma dat startups uitdagingen geeft om zich zo te bewijzen. De burgemeester van Lissabon was zo onder de indruk van Pure, dat hij ze een kantoorpand schonk, een aanbod dat het team met veel liefde heeft geaccepteerd. Tegenwoordig is het bedrijf nog steeds gevestigd Lissabon, is de app overal ter wereld te downloaden en is sinds 2020 Olga Petrunina de nieuwe CEO.