Plenty of Fish

plenty of fish
In de moderne wereld die zich steeds meer online afspeelt, is de kans een heel stuk kleiner geworden dat je de liefde van je leven zomaar tegen het lijf loopt. Het is daarom ook logisch dat een hoop singles zijn overgestapt op online dating. Het is een makkelijke, laagdrempelige manier om vrijgezellen bij jou in de buurt te ontmoeten.

Maar als je nieuw bent met online daten, dan kan het nog vrij lastig zijn om te achterhalen welke datingsites de moeite waard zijn, en welke niet. Er zijn er tegenwoordig namelijk zo veel, dat je als vrijgezel door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom helpen we je hier een handje door meer informatie te geven over een van deze datingsites en apps: Plenty of Fish.

Ben je deze dating app tegengekomen en ben je benieuwd of deze misschien iets voor jou kan zijn? Lees dan vooral verder met meer informatie over Plenty of Fish.

Omdat Plenty of Fish zich voornamelijk richt op de internationale markt, zijn er niet veel Nederlandse leden. Ben je op zoek naar een populaire dating app met meer Nederlandse leden? Dan raden we deze dating app aan:

Bekijk deze dating app

De doelgroep van Plenty Of Fish

Datingwebsites hebben vaak een bepaalde doelgroep waar ze zich op richten. Waar sommige datingsites een hele specifieke groep benaderen, zoals 50-plussers, mensen met een bepaald geloof of singles met interessante interesses, zijn er ook sites die juist een hele brede doelgroep hebben. Plenty Of Fish is hierin eigenlijk een vrij standaard dating app. De website en app richten zich op zowel jongvolwassen als oudere mensen en is voor iedereen die op zoek is naar een leuke date, een nieuwe liefde of een kortstondige romance.

Plenty Of Fish in Nederland: heeft het meerwaarde?

Toch is het maar de vraag of deze dating app een aanwinst is in de Nederlandse datingmarkt. Het is namelijk van oorsprong een Canadese datingsite met leden van over de hele wereld. Op de website staat vermeld dat er elke dag zich maar liefst 50.000 singles zich aanmelden bij Plenty Of Fish, maar de vraag is nog maar of daar ook veel Nederlandse vrijgezellen bij zitten. Het is te zien dat het overgrote deel van de leden zich in Amerika en Canada bevindt en niet uit Nederland of omliggende landen komen.

Toch begint de app in Nederland ook populairder te worden en is de dating app zelfs vertaald naar het Nederlands. Er zijn dus zeker ook wat Nederlandse profielen te vinden en op het eerste gezicht lijkt het niet te gaan om nepprofielen, wat natuurlijk altijd positief is. Echter zijn er ook veel recensies te lezen in de Play Store waarin staat vermeld dat er veel nepprofielen.

POF app

Hoe werkt het?

Aanmelden bij Plenty Of Fish duurt wel even. Je dient vrij veel vragen in te vullen met kenmerken van jezelf en je ideale partner, voordat je kunt beginnen met daten via de website of de app. Een nadeel hieraan is ook dat vrijwel al deze velden verplicht zijn en je dus zeker een aantal minuten bezig bent voordat je je hebt aangemeld.

Het voordeel hieraan is wel dat de kans een stukje groter is dat er serieuze leden zich aanmelden, aangezien zo’n lange aanmeldprocedure veel mensen afschrikt. Nadat je je hebt aangemeld kun je beginnen met daten en gebruik maken van de verschillende functionaliteiten van Plenty Of Fish.

De verschillende functionaliteiten van Plenty Of Fish

De app van Plenty Of Fish heeft zeker wat kenmerken die vergelijkbaar zijn met apps als Tinder. Zo kun je mensen ‘liken’ als je geïnteresseerd bent en de profielen overslaan als dit niet het geval is. Daarnaast is er ook een functie waarbij je mensen bij jou in de buurt kunt bekijken. Op deze pagina in de app is dan een overzicht te zien van leden die op dit moment actief zijn bij jou in de buurt. Zo kun je snel en gemakkelijk contact leggen en weet je zeker dat je een berichtje stuurt naar een actieve gebruiker.

Ook is er een pagina waar je je ‘bezoekers’ kunt zien. Dit zijn mensen die jou profiel hebben bekeken. Zo kun je er achter komen wie er interesse in jou heeft. Een andere functie van Plenty of Fish is ‘Top Match’. Hier komen de profielen te staan met de hoogste compatibiliteit met jou profiel. Je kunt deze matches ook nog zelf verfijnen door filters en wensen in te vullen. Op deze manier wordt de zoektocht naar jouw ideale match nog gemakkelijker.

Al met al is de app dus redelijk uitgebreid en overzichtelijk. Je kunt je profiel bekijken en aanpassen, je berichten openen, de bezoekers van je profiel bekijken, zien wie er bij jou in de buurt actief is en gebruik maken van een zoekfunctie. Ook heeft de app de mogelijkheid om verbinding te maken met anderen via een spraakoproep, zodat je gezellig kunt kletsen met een van je matches. Een redelijk complete dating app dus.

App of website

Plenty Of Fish heeft zowel een website als een mobiele app. Tegenwoordig gebruiken een hoop singles gebruik van hun smartphone om te daten, maar het is dus ook mogelijk om gebruik te maken van de website, die veelal dezelfde functies heeft. Zo is hier bijvoorbeeld ook de functie ‘zoeken’ terug te vinden en kun je je matches bekijken. Bij de zoekfunctie kun je een groot aantal criteria invullen zoals het opleidingsniveau, etniciteit en bepaalde interesses.

google playapp store

Van Canadese oorsprong

Plenty Of Fish is van oorsprong een Canadees datingplatform en is in 2003 opgericht. In 2010 kwam, naast de website die al bestond, ook een mobiele app op de markt. In deze tijden was dat nog vrij nieuw en daarmee was het ook een van de eerste datingwebsites met een app. In 2015 is Plenty Of Fish overgenomen door de Match groep, die ook bijvoorbeeld OKcupid en Tinder beheren.

Is deze app betrouwbaar?

Helaas zijn er in de Play Store veel negatieve reacties te lezen over Plenty Of Fish. Zo wordt er bijvoorbeeld geschreven dat er veel robots en nepprofielen zijn om de app en dat je hierbij ook moet oppassen voor fraude. Daarnaast zijn er ook mensen die ervaringen delen over dat ze benaderd zijn door prostituees in de app. Echter zijn er ook zeker positieve reacties te lezen van mensen die veel plezier van Plenty Of Fish beleven, maar in de huidige Nederlandse datingmarkt zijn er waarschijnlijk betere en betrouwbaardere apps om gebruik van te maken.