Parship

parshipParship loopt al een tijdje rond in de online datingwereld en dat komt omdat het niet zomaar een datingapp is. Het is de zelfverklaarde ‘nr. 1 in serieuze relaties’ met een lange historie in het matchen van liefdeszoekende singles. Ze richten zich op kwaliteitsmatches – niet op de kwantiteit, maar op de kwaliteit.

Hoe Parship dat doet? Met de meest uitgebreide persoonlijkheidstest die je ooit zult maken op een datingapp. Aan de hand van deze zeer gedetailleerde vragenlijst probeert het algoritme precies te bepalen wat voor soort persoon jij zoekt. En omdat anderen de persoonlijkheidstest ook voltooien, kan Parship jou en anderen partnervoorstellen doen op basis van de resultaten. Iedereen die op zoek is naar een relatie maakt kans op een date via Parship.

Bekijk de singles op Parship

De reviewscore van Parship

Pluspunten

 • Beschikbaar op smartphones
 • Hoog succespercentage
 • Actieve en serieuze singles

Minpunten

 • Inschrijven kost veel tijd
 • Premium-lidmaatschap is prijzig

Wij beoordelen Parship

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Parship?

Parship is een van de grootste en meest bekende datingsites van ons land. Het is ooit begonnen met een simpele website, maar inmiddels heeft alles – van het design tot de werkwijze – een update gehad. De vragenlijst is versimpeld, de stappen zijn bijgeschaafd en de tijdsinvestering is verkleind: alles om het de moderne zo makkelijk mogelijk te maken.

De Nederlandse Parship-versie is onderdeel van een groter bedrijf dat z’n roots heeft in Duitsland. Al vanaf de beginjaren van het internet is dit bedrijf actief op het internet met de matchmakingsite, dat toen alleen nog uit een datingsite bestond. Parship, dat een afkorting is van ‘partnership’, is nu ook beschikbaar als iOS- en Android-app. De apps zijn te downloaden in de appstores van Apple en Google.

parship profiel

Waarom Parship

Met het grote aanbod van datingsites is het voor iedere datingsite een vereiste om zich te onderscheiden van de rest. Waarom moet je kiezen voor Parship? Parship richt zich op een specifieke groep singles die je minder vaak tegenkomt op datingapps als Tinder en Badoo. Dit zijn hoger opgeleide singles die ouder dan 30 jaar zijn en serieus op zoek zijn naar een relatie. Met een unieke matchingsmethode en persoonlijkheidstest helpt Parship je om sneller een geschikte partner te vinden.

Eén op de drie singles vindt een relatie op de datingsite, 38% om precies te zijn. Dit percentage is hoger dan bij veel andere datingsites hoewel veel anderen dit niet bekendmaken. Uit gegevens afkomstig van Parship blijkt dat 76% van de leden ouder dan 30 jaar is. Het grootste deel van de leden heeft een leeftijd tussen de 30 en 55 jaar. Het ledenbestand van Parship is hiernaast goed verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Aanmelden

Parship heeft twee manieren om je aan te melden: via je Facebook-account of met je e-mailadres. Als je ervoor kiest om lid te worden met behulp van je Facebook-account, vraagt Parship om toegang tot de benodigde gegevens op Facebook. Door de koppeling kan Parship essentiële gegevens uit je profiel kan migreren naar je Parship-account. Als je ervoor kiest om lid te worden met je e-mailadres, moet je deze gegevens zelf invullen, zoals een profielfoto uploaden en je e-mailadres verifiëren.
Met deze eerste stap achter de rug vraagt Parship je om de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst in te vullen. Dat noemen ze het Parship-principe: een vragenlijst waarmee ze de persoonlijkheidskenmerken die belangrijk zijn in een relatie evalueren en analyseren.

Parship’s persoonlijkheidstest stelt 32 eigenschappen vast die relevant zijn voor een stabiele relatie.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Ga er goed voor zitten, want het invullen van de vragenlijst is een tijdrovende taak. Naar schatting kost het je ongeveer 20 minuten om de vragenlijst op je gemak in te vullen. Geeft bovendien eerlijk antwoord op de vragen – er is geen goed of fout. In de lijst komen vragen voor als:

 • Waar zou jij met jouw toekomstige partner willen wonen?
  Is het in een klein en gezellig dorp, ergens op een rustige plek of in een grote stad?
 • Wat zijn, afgezien van liefde en genegenheid, voor jou de belangrijkste redenen om een relatie te willen?
  Wil je regelmatig seks hebben, niet alleen oud worden of meer zekerheid?
 • Waarvoor zou je bij een partner het meeste interesse hebben?
  Heb je interesse in een hartelijkheid en warmte, het uiterlijk of gezondheid en vitaliteit?

Om het algoritme van de datingapp te helpen kun je elke vraag en de antwoorden beter aandachtig doorlezen en dan pas beantwoorden. Neem er de tijd voor, want of je nu snel gaat of niet – het kost sowieso meer tijd dan gemiddeld. Het voltooien van de Parship-test kan wat tijd en moeite vergen, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om alle vragen zorgvuldig door te nemen en eerlijke antwoorden te geven.

aanmelding parship

Profielen

Omdat je bij de aanmelding al zoveel hebt gedeeld met de app, weet Parship al genoeg om je profiel in te richten. Met de aanmelding vul je in principe dus ook je profiel in, hoewel je deze zelf altijd later en naar wens kunt aanpassen. Heb je wat betere foto’s van jezelf gevonden? Wil je iets benadrukken in je profieltekst? Of heb je een van je kenmerken verkeerd ingevuld? Het is op elk ogenblik mogelijk om je profiel aan te passen.

Bij Parship kun je niet swipen of zoeken. Je mag het gehele proces van online daten aan de datingapp overlaten, want je krijgt gewoon partnervoorstellen waarop je kunt reageren. Met deze voorstellen worden profielen aan je getoond die een match voor je zouden kunnen zijn.

Als je even rondkijkt op Parship, dan zie je al snel dat het voornamelijk om profielen gaat. Bij elk partnervoorstel wordt een foto getoond, de leeftijd, naam en locatie van de persoon. Andersom zien al deze mensen dat ook van jou, wat de noodzaak van een aantrekkelijk profiel benadrukt. Elk datingprofiel op Parship bestaat uit drie onderdelen: je profielinfo, foto’s en testresultaten.

Profielinfo

Heb je een persoonlijke citaat die iets over jou of je levenswaarden vertelt? In je profiel kun je deze delen met de bezoekers van je profiel. Een deel is overigens al ingevuld op basis van de aanmeldingsgegevens, maar je kunt het te allen tijde aanpassen en eventueel kenmerken toevoegen om de lifestyle-gegevens aan te vullen.

Een zorgvuldig ingevuld profiel is wat andere singles uitnodigt om contact met je op te nemen. Het is wat de interesse van andere singles wekt. Daardoor geldt ook dat hoe meer je over jezelf vertelt, naast de basisgegevens, hoe meer kans er is dat een single van je stijl houdt. In principe kun je je fantasie de vrije loop laten als je je profiel invult, maar er zijn wel enkele dingen waar je aan moet denken. Want niet alles is toegelaten in het profiel, zoals dit:

 • Contactgegevens, zoals telefoonnummer of e-mailadres.
 • Informatie over je lidmaatschap bij Parship.
 • Reclame of commerciële uitingen.
 • Beledigingen, racistische of seksistische opmerkingen.

Parship controleert alle teksten die je zelf kunt invullen. Het heeft dus geen nut om iets in je profieltekst te zetten wat niet mag. Het wordt er meteen uitgefilterd door de automatische controle en anders wel door een medewerker.

parship profiel

Foto

Het hoofdonderdeel van profiel is je profielfoto. Hoewel het niet verplicht is om een foto te uploaden, geeft Parship aan dat je tot 4x meer contactaanvragen krijgt als je wel een foto plaatst. Dat zou al genoeg reden moeten zijn om het toch wel te doen. Voor de foto geldt een maximale bestandsgrootte van 10 MB en het moet een actuele portretfoto zijn.

Vanzelfsprekend heb je zelf volledig in de hand welke foto’s je publiceert. Of het nu vakantiekiekjes zijn, grappige selfies of foto’s gemaakt tijdens een tandemsprong uit een vliegtuig. Als de foto jou maar toont zoals je bent en het voldoet aan de overige voorwaarden die gesteld worden. Dit zijn fototypes die niet worden toegestaan:

 • Foto’s waarop jij zelf niet wordt getoond.
 • Foto’s waarop kinderen zichtbaar zijn.
 • Foto’s waarop andere mensen duidelijk herkenbaar zijn.
 • Foto’s met seksueel getinte inhoud.
 • Foto’s waar auteursrecht op rust.
 • Foto’s die beledigend kunnen zijn.
 • Foto’s met commerciële inhoud.
 • Foto’s die contactgegevens bevatten.

Bekijken op Parship

Testresultaten

Elk profiel bestaat bovendien uit de testresultaten. Omdat je de vragenlijst hebt afgerond, kon het algoritme je partnerschapspersoonlijkheid berekenen. Hoe communiceer ik? Wat onderscheidt mij? Wat zijn mijn drijfveren? En hoe geef ik mijn leven dagelijks vorm? In de testresultaten zie je in één oogopslag wie jij bent. Andersom zie jij dat ook bij je partnervoorstellen.

In de testresultaten kun je bijvoorbeeld bekijken of jij je het meest laat leiden door je gevoel (hart), verstand (hoofd) of intuïtie (buik). Ook zie je vanuit jezelf wat je in een relatie werkelijk belangrijk vindt en hoe je omgaat met meningsverschillen. De resultaten geven je ook meer inzicht over je eigen persoonlijkheidskenmerken.

parship voorstel

Partnervoorstellen en chat

Swipen, matchen, chatten en daten: het is al jaren de populairste manier van daten. Maar omdat het zo verslavend is, en meer weg heeft van een spel, is het niet de meest effectieve manier om liefde te vinden. Sterker nog: er zitten nauwelijks singles op die op zoek zijn naar een relatie of liefde. Meer singles op deze apps zijn er actief voor amusement, nieuwsgierigheid en sociale contacten, zo blijkt uit onderzoek. Swipe-apps zijn meer voor recreatie, apps als Parship voor het vinden van een relatie.

Dat gezegd hebbende, de werkwijze van Parship is dan ook compleet anders. Het vraagt om een grotere investering van tijd om je aan te melden, swipen is niet mogelijk en een wederzijdse like is ook niet vereist. Bij Parship ontvang je partnervoorstellen die voldoen aan de criteria die je hebt opgegeven.

Partnervoorstellen

De basis van Parship bestaat uit het voorstellen van partners. Op je eigen lijst met partnervoorstellen worden alleen de potentiële partners getoond die aan je persoonlijke zoekinstellingen voldoen. Met behulp van de zoekinstellingen kun je filteren tussen de getoonde voorstellen en met sorteren kun je de lijst rangschikken op bepaalde criteria. Het ‘Partnervoorstellen’-overzicht geeft je hiermee een geactualiseerde lijst van singles die bij jou zouden kunnen passen.

Houd er rekening mee dat het Parship-systeem de criteria leeftijd, kinderen, rokers en opleiding heel serieus neemt. Dat wil zeggen: als je bijvoorbeeld bij kinderen aangeeft dat je dat liever niet ziet in een partner, dat je alleen wordt voorgesteld aan leden die geen kinderen hebben, ongeacht of de kinderen al uit huis zijn of volwassen.

Termen om te weten

 • Match: wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.
 • Profiel: de persoonlijke pagina van een gebruiker waarop informatie zoals foto’s, interesses en levensstijl worden weergegeven.
 • Messaging: het versturen en ontvangen van berichten tussen gebruikers.
 • Compatibiliteitstest: een psychologische test die wordt gebruikt om de compatibiliteit tussen twee gebruikers te bepalen.
 • Interesses: de activiteiten en onderwerpen waar een gebruiker in geïnteresseerd is.
 • Communicatie: het uitwisselen van berichten en het voeren van gesprekken tussen gebruikers.
 • Abonnement: een betaald lidmaatschap dat toegang geeft tot extra functies en voordelen op de datingapp.
 • Privacyinstellingen: de instellingen die bepalen welke informatie van een gebruiker zichtbaar is voor andere gebruikers.
 • Swipe: profielen naar links en rechts vegen om ze te accepteren of af te wijzen.
 • Voorkeuren: de criteria en eigenschappen die een gebruiker zoekt in een potentiële partner.

Matchingpunten

Bij elk profiel dat wordt voorgesteld als een potentiële partner, zie je hoeveel jij en ander op elkaar lijken. Passen jullie goed bij elkaar of juist helemaal niet? Je ziet:

 • Hoe jullie communiceren
 • Wat jullie onderscheidt
 • Hoe jullie je dagelijks leven vormgeven
 • Wat jullie drijfveren zijn

Op basis van de gelijkenissen tussen de resultaten van jou en die van een ander bepaalt Parship welke score jullie krijgen. Het wordt weergegeven in een cijfer: het aantal matchingpunten. De score toont aan hoe goed je – op basis van het Parship-principe – met het overeenkomt met de ander. Een score van 60 tot 140 punten is mogelijk, waarbij geldt dat een hogere score beter is voor een gebalanceerde mix van gemeenschappelijkheden en tegenstellingen.

 • Een score vanaf 100 punten staat voor een goede gemiddelde score.
 • Vanaf 110 punten is het matchingresultaat tussen jou en het andere lid uitstekend.

Ongeacht de score kan het natuurlijk ook klikken wanneer de match-score lager is. Welke score je hebt als match is op elk profiel te bekijken. Je ziet dan ook op welke punten jullie overeenkomen en op welke niet.

chat contact

Chatten

Heb je een potentiële partner gevonden? Iemand met dezelfde lifestyle als jij? En zou je graag meer willen weten van deze persoon? Bij Parship heb je verschillende mogelijkheden om contact te leggen. Sommigen zijn alleen beschikbaar voor premium leden, sommige zijn ook te gebruiken als gratis lid.

Nieuw bericht

De gangbare methode om een eerste bericht te versturen is met de ‘Nieuw bericht’-functie. Op elk profiel wordt dit duidelijk aangegeven als de manier om een persoonlijk bericht te versturen, maar alleen premium leden kunnen daadwerkelijk het bericht versturen. Als gratis lid kun je eenmalig antwoorden op een ontvangen bericht, wanneer het premium lid het contact is aangegaan.

Glimlach versturen

Parship noemt de glimlach een ‘mooi begin voor een contact’. Het is een manier om te laten merken dat je iemand leuk vindt, zoals een glimlach dat normaal ook doet. In feite is het een indirecte – en misschien ook wel laffe – manier om contact te leggen. Want eigenlijk geef je daarmee aan dat je openstaat voor contact, maar niet zelf die eerste stap wilt zetten.

IJsbreker versturen

Een interessante manier om laagdrempelig het contact te beginnen is de ijsbreker. Bij deze vorm van contact kies jij je favoriete afbeelding uit die wordt getoond in vijf paren van twee afbeeldingen. Daarna is de ander aan de beurt en zien jullie beiden de resultaten. Het leuke van de ijsbreker is dat het een gespreksopener is.

Like versturen

Verschillende onderdelen van het profiel zijn voorzien van een ‘duim omhoog’-icoon. Tik op het icoon en je laat daarmee je goedkeuring blijken, zoals je op social media ook een hartje geeft aan de dinge die je leuk vindt. Het is een simpele vorm van interesse tonen, meer niet.

Video Date starten

Heb je al wat berichten uitgewisseld en wil je nu wel wat meer zien van je match? Het kan nu met de Video Date-functie van Parship. Zie het als een virtuele eerste date waarin je de ander voor het eerst ziet op bewegend beeld. Let wel: het is geen goede contactoptie als je elkaar nog niet hebt gesproken in de chat.

parship chat

Parship prijzen

Daten bij Parship begint met het invullen van de persoonlijkheidstest en het aanmaken van een gratis profiel. Het kost niets, zodat je gratis Parship kunt beoordelen of het wat voor je is. Met het gratis lidmaatschap kun je rondkijken of het je bevalt. Van de app tot de matchingsprocedure en beschikbare singles: het is bedoeld om je over te halen om een premium lidmaatschap te nemen.

Als gratis lid van Parship kun je profielen bekijken, berichten ontvangen en beantwoorden (er is wel een limiet), ijsbrekers en glimlachen versturen en ook ontvang je een beknopte samenvatting van de persoonlijkheidstest. Met een betaald lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten waaronder de lokale zoekfunctie, is er een contactgarantie en ontvang je een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Dit zijn de verschillen tussen een gratis en premium lidmaatschap:

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisPremium
Gratis profiel aanmaken
Persoonlijkheidstest maken
Profielen bekijken
Likes versturen
Glimlach versturen
IJsbreker versturen
Foto’s plaatsen
Partnervoorstellen ontvangen
Hoofdfoto’s bekijken
Persoonlijke berichten sturen
Bezoekerslijst bekijken
Onbeperkt berichten lezen
Onbeperkt berichten versturen
Laatste bezoekers bekijken
Video Date gebruiken

Parship abonnement

Parship is geen goedkope datingsite. Het is nauwelijks gratis te gebruiken en wanneer je toegang wilt tot alle functies, rekent Parship vrij hoge tarieven. In vergelijking met andere datingplatforms – met uitzondering van relatiebemiddeling – is Parship wellicht de partij die de hoogste tarieven in rekening brengt voor de volledige toegang.

De abonnementen van Parship zijn verkrijgbaar met een looptijd van 6, 12 en 24 maanden. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe minder je maandelijks betaalt. Het 24-maanden abonnement is per maand bijvoorbeeld meer dan de helft goedkoper dan het 6-maanden abonnement. Daar staat wel tegenover dat je er dan langer aan vast zit en in totaal meer betaalt. Dit zijn de Parship-tarieven:

 • € 479,40 euro per 6 maanden (€ 79,90 p/m)
 • € 598,80 euro voor 12 maanden (€ 49,90 p/m)
 • € 813,60 euro voor 24 maanden (€ 33,90 p/m)

Bekijken op Parship

Parship app en website

Het webplatform van Parship is ontworpen in een gebruiksvriendelijke en duidelijke lay-out. Ondanks dat de datingsite zelf al 20 jaar bestaat, zou je dat niet zeggen bij een eerste blik op het ontwerp. Parship heeft de datingsite en de technologie erachter verschillende keren een grote update gegeven in de afgelopen jaren. Hoewel er dus veel veranderd is, geldt dat niet voor de bediening en functies die nodig zijn om moeiteloos te kunnen daten.

De website biedt de nodige tools en functies die nodig zijn om voorstellen te vinden en te communiceren met diezelfde voorstellen. En al die voorstellen komen (deels) overeen met je voorkeuren. Parship is daarom niet de meest uitgebreide datingsite met tientallen losse functies die je kunt bijkopen – zoals een hogere plaatsing, spotlights of vergelijkbare features. Alle leden krijgen bij Parship dezelfde kansen op het gebruiksvriendelijke platform

google playapp store

Op smartphone, tablet en pc

Parship is een datingplatform dat op alle mobiele apparaten te gebruiken is, of dat nu een smartphone is of tablet. Net als de webversie heeft Parship de Android- en iOS-apps ontworpen met een ongecompliceerde interface. De navigatie en het bladeren door de voorstellen gaat intuïtief en als nieuwe gebruiker heb je het snel onder de knie.

Onze ervaring met Parship

Wij hebben de afgelopen dagen de datingapp Parship uitvoerig getest en dat was heel interessant. Bij het openen van de app werden we meteen begroet door een lange vragenlijst. Eén voor één gingen we de vragen af en dat duurde toch wel even. Toen dat eenmaal achter de rug was, een persoonlijkheidstest om ons te matchen aan anderen, werden we verrast door een scherm vol met aantrekkelijke gezichten. De gebruikers van Parship zijn duidelijk serieus op zoek naar een partner, en dat was een verademing. Geen tijdverspilling aan oppervlakkige gesprekken of ghosting, maar echt de optie om iemand te vinden die net zo serieus is als wij.

De gebruiksvriendelijkheid van Parship was ook geweldig. De app is zo intuïtief dat zelfs onze grootmoeder het zou kunnen gebruiken (en dat zegt veel!). De graphics en symbolen zijn strak en modern, zonder te overdrijven. En het uiterlijk van de app is gewoon prachtig – het voelt als een perfecte mix van elegantie en speelsheid. We voelden ons meteen thuis.

Maar het leukste deel van Parship waren absoluut de functies. Ze bieden allerlei handige tools om je te helpen bij het vinden van de juiste match. Van persoonlijkheidsquizzen tot matchsuggesties op basis van een slimme algoritme, Parship heeft het allemaal. En laten we het niet vergeten, er is zelfs een “ijsbreker” -functie waarmee je een grappig bericht kunt sturen om het gesprek op gang te brengen. We hebben nog nooit zoveel gelachen.

En als kers op de taart is Parship ook erg veilig en betrouwbaar. We hoefden ons geen zorgen te maken over nep-accounts of opdringerige gebruikers. De app neemt serieus de veiligheid van zijn gebruikers en dat merk je direct. We voelden ons comfortabel en beschermd tijdens het gebruik van Parship – een essentieel element als je op zoek bent naar liefde in de digitale wereld.

Dus, al met al was onze ervaring met Parship gewoonweg fantastisch. De gebruikers waren serieus, de app was gebruiksvriendelijk en de functies waren leuk en effectief. Als je serieus op zoek bent naar liefde en niet wilt blijven hangen in oppervlakkige gesprekken, is Parship echt de app voor jou. Dus waar wacht je nog op? Duik in deze digitale liefdespool en vind je perfecte match op Parship.

Veiligheid en privacy

Een datingsite die zich niet richt op veiligheid? Die is snel verleden tijd. In het geval van Parship is te melden dat ze al meer dan twintig jaar actief zijn en nog nooit te maken hebben gehad met een datalek, hack of iets vergelijkbaars. Nu zijn resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst, maar het zegt wel degelijk iets over de stand van zaken wat betreft de beveiliging.

Terwijl bijna alle grote datingplatform al eens in het nieuws zijn geweest omtrent de beveiliging van de profielen en gegevens van gebruikers, geldt dat niet voor Parship. Het feit dat niemand erin geslaagd is om de beveiliging van zowel de app als de website te omzeilen, zegt in ieder geval dat de veiligheid van gebruikers hoog in het vaandel staat bij Parship.

“Wij houden ons er 24 uur per dag, 7 dagen per week mee bezig een betrouwbaar en veilig platform aan te bieden, zodat u met een gerust hart op zoek kunt gaan naar een partner.” – Parship

Als we inzoomen op de verschillende soorten beveiliging, dan zien we ten eerste dat alle gegevens met een beveiligde verbinding verstuurd worden. Of het nu om de betaling van een premium lidmaatschap gaat, het uitwisselen van een tekstbericht of een ijsbreker: alle data die je – door middel van een actie – verzendt, wordt met een encryptie verwerkt. Dit wordt gedaan met het betrouwbare CloudFlare SSL-certificaat. Parship is ook voorzien van de Thuiswinkel.org waarborg en kan dit aantonen met een certificaat.

Het weren van ‘zwarte schapen’

Parship doet er alles aan om zwarte schapen – ja, zo zeggen ze dat zelf – van het datingplatform te weren. Omdat ze al zo lang meedraaien, zijn de medewerkers op de hoogte van werkwijze die oplichters gebruiken. En die kennis en expertise gebruiken ze om deze digitale criminelen altijd een stap voor te zijn. Uit de laatste checklist van de Privacymeter in 2021 bleek Parship goed te scoren.

De eerste vorm van verdediging tegen iedereen die kwaad in de zin heeft is de automatische controle van elke Parship-registratie. Elke aanmelding wordt automatisch gecheckt of het in potentie om een nepprofiel kan gaan. Hoe ze dat doen? Parship zegt dat ze gegevens uit de registratie automatisch vergelijken met een database die erop kan wijzen dat het om zo’n zogenaamd nepprofiel gaat. Als er een opvallend detail naar voren komt, kijkt een medewerker ernaar. Deze kijkt bijvoorbeeld naar mogelijke afwijkingen in velden met vrije tekst of in de opgeslagen profielfoto’s.

Mocht het iemand toch lukken om door de strenge controles te komen, dan kan Parship het profiel nog elke dag ontdekken met de doorlopende controle. Een gespecialiseerd veiligheidsteam checkt iedere dag de profielen die opvallen. Met behulp van de leden worden dergelijke profielen gespot om ze vervolgens te verbannen van het platform. Tot slot zegt Parship dat ze in nauw contact staan met de bevoegde rechtshandhavingsinstanties en preventiediensten.

Wat je moet weten over Parship

Toen de hele wereld met spanning uitkeek naar de millenniumbug, waren de oprichters van Parship tijdens de eeuwwisseling met iets heel anders bezig: hun idee om een datingsite te ontwikkelen dat mensen koppelde op basis van hun persoonlijkheid. Wat begon als een baanbrekend inzicht, groeide uit tot een professionele datingsite die in 2000 werd opgericht.

De makers van Parship hebben in samenwerking met de Duitse psycholoog Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg een vragenlijst samengesteld dat nu nog steeds aan de basis staat van het matchingsprincipe. Met het doel om gelijkgestemden bij elkaar te brengen creëerden ze samen met de psycholoog een algoritme dat de beste matches uitzoekt, een ingewikkeld systeem dat zowel is gebaseerd op gedragspatronen als op psychoanalytische persoonlijkheidstheorieën. Het inventieve datingidee ging live op 14 februari 2001, niet zonder ‘toevallig’ op de universele dag van de liefde.

Omdat de oprichters van Parship al snel merkten dat ze goud in handen hadden, besloten ze het concept te testen buiten de eigen Duitse landsgrenzen. In 2002, een jaar na de introductie, breidde Parship zich uit naar meer landen. In 2003 volgde de Nederlandse versie van de datingsite. Tegenwoordig is Parship actief in meer dan 15 landen en is het onderdeel van ParshipMeet Group. Het moederbedrijf werd in 2020 opgericht om zowel Parship als The Meet Group te beheren. Verwacht wordt dat dit bedrijf zich aan de beurs zal laten noteren.

parship