Paiq

PaiqPaiq is van oorsprong een wat mysterieuze datingsite met enkele unieke kenmerken. Als je het al eens geprobeerd hebt dan is de kans groot dat je via via van de datingsite gehoord hebt, niet via een online advertentie, op de radio of televisie. De virale kracht van de interessante benadering van Paiq heeft de datingsite voor jaren nieuwe leden opgeleverd. Wat Paiq anders maakt is dat er geen lijst met profielen is en de zoekfunctie is niet aanwezig. In plaats daarvoor wordt je gekoppeld aan je matches waarna je eerst moet chatten voor je erachter bent hoe de ander eruit ziet.

Mocht je een datingsite met zoekfunctie prefereren, dan is de volgende app een betere optie. Dit is traditioneel één van de bekende en beste dating apps van Nederland:

Bekijk deze dating app

De computer bepaalt

matchingPaiq is een datingsite dat je koppelt aan andere leden behulp van een zelf-ontwikkeld algoritme. Dit algoritme is de basis van de website en bepaalt met wie jij in contact komt. Als je eens wat anders wilt proberen dan een avondje swipen, matches die je negeren en oppervlakkige gesprekken dan is Paiq een ontdekking die je niet snel vergeet. Laat het algoritme het werk voor je doen zodat je zelf achterover kunt zitten tot je een match hebt. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe match is; dan is het alleen nog maar even wachten tot jullie beide tegelijk online zijn voor een leuk chatgesprek.

Matching op eigenschappen

Op het gebied van matching op basis van een uitgebreide vragenlijst is Paiq niet helemaal alleen. Concurrenten als Lexamore, Elitedating en Parship werken ook met matching op basis van persoonlijkheidskenmerken. Of dit in de realiteit voor veel betere matches zorgt valt te betwijfelen maar het is in ieder geval een interessante benadering van het koppelen van singles. Deze matching is niet het enige punt waarmee Paiq zich onderscheid van het gros van de andere datingsites.

Van blurry tot duidelijke foto’s

onthulling fotosHet punt waar Paiq uniek in is gaat over de gesprekken die je hebt met je matches. Zo zie je niet direct met wie je te maken hebt. Het enige dat je ziet is een wazige foto. Het is wat vreemd in het begin maar als je het een paar keer gedaan hebt snap je hoe het werkt. De foto wordt namelijk steeds duidelijker naarmate je chat met je match. Met andere woorden, je leert elkaar eerst kennen op basis van het gesprek en pas later zie je hoe de ander eruit ziet. Als je genoeg met elkaar hebt gechat worden de foto’s getoond en begint de echte keuring.

Deze zeldzame aanpak heeft Paiq vanaf de start in 2008 viraal laten gaan onder Nederlandse singles. De datingsite is gratis te gebruiken en daarom heeft Paiq ook geen marketingbudget zoals Lexa. Als je van Paiq gehoord hebt dan is het waarschijnlijk door mond-op-mond reclame geweest. De opmerkelijke combinatie van matching met de wazige foto’s die duidelijker worden naarmate je chat zorgen voor een interessante tijd om de datingsite waarbij je meer spontane gesprekken hebt dan waar dan ook.

Prijzen

In de basis is Paiq een klassieke gratis datingsite maar zoals je waarschijnlijk al verwacht kun je ook bij Paiq extra functies bijkopen. Dit doe je bij Paiq met behulp van een abonnement. Er zijn drie vormen van dit lidmaatschap variëren van 5 tot 20 euro per maand. Afhankelijk van het type abonnement krijg je meer matches en meer mogelijkheden. Als gratis gebruiker krijg je maar één match per week, als betalend lid meerdere matches per week. Zo zijn er veel voordelen voor de leden die kiezen voor een betaald lidmaatschap. Geen zin om te wachten tot de foto duidelijk is? Met een betaald lidmaatschap is dat niet nodig. Je kunt als je dat wil de foto’s direct bekijken. Hoewel dit een deel van spel overslaat is het een manier om tijd te besparen. Met het duurste abonnement krijg je bovendien 1000 gratis credits per maand en kun je optimaal gebruik maken van de Boost functie.

Over Paiq

De Paiq datingsite wordt onderhouden in het Twentse Enschede, waar ook de eigenaren van de datingsite vandaan komen. De datingsite is geen lid van het Veilig Daten Keurmerk maar dat is een bewuste keuze geweest. Vooralsnog kun je ervan uitgaan dat Paiq veilig te gebruiken is. Zo heeft de datingsite een SSL encryptie en hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens onderschept worden tijdens het verzenden.