Ourtime

ourtime

  • Gratis aanmelden
  • Voor een serieuze relatie
  • Via laptop en smartphone bereikbaar

Bezoek Ourtime

Als je geen hippe twintiger meer bent dan is Tinder niet voor je weggelegd maar wat dan wel? Ourtime is een datingsite dat bij iedereen van een wat oudere leeftijd past. Iedereen met een leeftijd van 50 plus mag lid worden op deze datingsite. Het maakt niet uit hoe oud je bent; het kan altijd gebeuren dat je alleen komt te staan in het leven. Of je krijgt na jarenlang alleen te zijn geweest toch weer de behoefte krijgt aan een vaste partner.

Snel aanmelden

Ourtime is een datingsite speciaal voor 50-plussers. Je kunt je er alleen inschrijven als je 50 jaar of ouder bent. De website let daar ook op, want als je bij het registreren een geboortedatum invult waaruit blijkt dat je nog geen 50 bent word je automatisch doorgestuurd naar Lexa, een andere datingsite van moederbedrijf van Ourtime. Als je een geboortedatum invoert waaruit blijkt dat je tot de doelgroep behoort kun je in het volgende scherm een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om je aan te melden bij Ourtime.

Gratis inschrijven

Je kunt je bij Ourtime gratis inschrijven. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie of een mooie vriendschap dan is Ourtime iets voor jou. Dat wil zeggen als je op zoek bent naar iemand die net als jij 50+ is. Jonge mensen tref je niet aan op deze dating community, om de simpele reden dat je je niet kunt inschrijven als je te jong bent. Bij veel websites die leeftijdsrestricties zeggen te hebben kun je je gewoon aanmelden als je daar buiten valt. Ourtime heeft dit aspect echter wel goed geregeld en laat alleen mensen toe die daadwerkelijk ouder dan 50 jaar zijn.

Bezoek Ourtime

Een profiel aanmaken

ourtime aanmeldenZodra je je hebt ingeschreven ontvang je per e-mail een bevestiging. Daarna kun je beginnen met het invullen van je profiel. Hier kun je informatie over jezelf invullen zodat eventueel geïnteresseerden je gemakkelijk kunnen vinden als ze zoeken op bepaalde kenmerken. Je kunt in een vrije tekst op je profiel meer over jezelf vertellen en ook aangeven waar je naar op zoek bent. Daarnaast kun je bij je profiel een foto plaatsen. Het is de bedoeling dat je een foto plaatst waar je zelf op staat, zonder andere personen erbij. Zo kunnen andere bezoekers van Ourtime een idee krijgen van wat voor persoon je bent.

Daten op Ourtime

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met andere members van Ourtime. Je kunt iemand een bericht sturen om te laten weten dat je geïnteresseerd bent. Je kunt ook zogenaamde “sweethearts” versturen, een soort knipoog waarmee je laat weten dat je iemand leuk vindt. En dan is er nog de optie van de galerij. Je krijgt dan een pagina te zien met profielfoto’s waarvan je kunt aangeven of de persoon op de foto je interesse heeft of niet. Dit lijkt dus een beetje op het swipen wat je bij datingapps zoals Tinder ook kunt doen. Als er een match is, dat wil zeggen als jij een foto als leuk hebt gemarkeerd en de ander vindt ook jou interessant, dan krijgen jullie hier een melding van en kunnen jullie via de chat met elkaar in contact komen.

ouderen 60+

Online daten wordt steeds populairder bij senioren

Aan het begin van de 21e eeuw was online daten nog echt iets voor jongere mensen. Tieners en jonge twintigers deden het ook niet, want die gingen uit en daar vonden ze vaak een leuke vriend of vriendin. Maar dertigers en veertigers waagden zich toen al wel op datingsites om op deze manier een partner te vinden. Senioren zag je niet veel op datingsites, om de simpele reden dat deze groep mensen vaak nog geen computer gebruikte. Tegenwoordig is dat wel anders. Skypen met de kleinkinderen en de activiteiten op sociale media; het internet is nu van alle leeftijden.

Het is dan ook logisch dat de oudere singles online op zoek gaan naar een partner als ze alleen komen te staan of het alleen zijn na vele jaren moe zijn geworden. Ourtime speelt hier op in door een datingplatform speciaal voor senioren aan te bieden. Het grote voordeel hiervan is dat je er geen mensen vindt die een stuk jonger zijn dan jij en waar je wellicht helemaal niet naar op zoek bent.

Ook is Ourtime overzichtelijker dan grote bekende datingsites die voor alle leeftijden open staan. Je wordt niet overweldigd door een enorme hoeveelheid profielen als je zoekt op bepaalde kenmerken. Een prettige gedachte, zeker voor mensen die niet dagelijks op internet zitten en er dus niet zo heel goed in thuis zijn.

Bezoek Ourtime

Leer elkaar goed kennen voordat jullie elkaar ontmoeten

Het is belangrijk bij online dating dat je niet te hard van stapel loopt. Je komt immers in contact met iemand die je niet face to face ontmoet. Maak gebruik van de mogelijkheden van de dating app en leer elkaar eerst wat beter kennen via de chatfunctie. Zo kun je voor jezelf ontdekken of er genoeg overeenkomsten zijn voor een eerste ontmoeting. Als tijdens het chatten al blijkt dat iemand een karaktereigenschap heeft waar je niet mee kunt leven dan kun je je de moeite van het maken van een afspraak besparen.

Activiteiten georganiseerd door Ourtime

Je kunt als je lid bent van Ourtime ook deelnemen aan activiteiten die door de mensen achter de website worden georganiseerd. Het gaat dan uiteraard om activiteiten die door 50-plussers worden gewaardeerd, dus een uitstapje naar een pretpark zal zeker niet op de agenda staan. Je kunt voor een aantrekkelijk tarief aan een activiteit deelnemen en op deze manier nieuwe mensen leren kennen. Dit hoeft niet de liefde van je leven te zijn, je kunt natuurlijk ook gewoon op zoek gaan naar leuke vrienden of vriendinnen.

Gebruik maken van alle mogelijkheden

Het aanmaken van een profiel is gratis en je kunt ook gratis in de profielen zoeken als je eenmaal bent ingelogd. Maar als je gebruik wilt maken van alle mogelijkheden van Ourtime dan zal je een betaald membership moeten afsluiten. Let op: dit wordt automatisch verlengd als je niet tijdig opzegt.

Je bent het goedkoopst uit als je een lidmaatschap voor een half jaar aangaat, je betaalt dan omgerekend 9,95 per maand. Je kunt ook een lidmaatschap voor een maand afsluiten voor 24,95 of een membership voor 3 maanden wat € 50,97 kost. Dit abonnement is maar 9 euro goedkoper dan een lidmaatschap voor een half jaar en dus eigenlijk niet echt een optie.

Je kunt je lidmaatschap altijd opschorten als je bijvoorbeeld iemand hebt ontmoet met wie je aan het daten bent. Mocht het toch niet klikken dan kun je je profiel gewoon weer activeren en verder gaan met je zoektocht naar de ware liefde of een mooie vriendschap.