Online daten vrij van vooroordelen: de redenen waarom dit zo is

Online daten vrij van vooroordelen: de redenen waarom dit zo is

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

selfie date

Online daten heeft een lange weg doorlopen vol met vooroordelen en een slecht imago. Zo’n 15 jaar geleden werd online daten nog als taboe beschouwd. De vooroordelen die men toen had over online daten zijn langzaam weggevaagd. Wie date er nu immers niet online? Het is volledig ingeburgerd in de Nederlandse samenleving en niemand kijkt er meer van op dat iemand de partner op Tinder ontmoet heeft. Het is niet meer voor personen die in het echt leven niet in staat zijn om iemand te ontmoeten. Het is niet meer iets dat in het geheim gedaan wordt. Iedereen kan er tegenwoordig open over zijn zonder raar te worden aangekeken. Dat is een groot verschil met 15 jaar geleden. Dit zijn de redenen dat online daten steeds meer ingeburgerd is geraakt.

Je kunt veel singles ontmoeten

Je kunt ieder weekend uitgaan maar hoeveel singles loop je dan daadwerkelijk tegen het lijf? Als je geluk hebt dan ontmoet je er hooguit een handvol. Vergelijk dit met online daten waar je binnen enkele minuten lange lijsten met singles kunt doorlopen. Het gemak van online daten gekoppeld met de grote aantallen beschikbare singles heeft ervoor gezorgd dat vooroordelen snel naar de achtergrond verdwenen zijn.

Je bent veilig

In de beginjaren van online daten hoorde je veel verhalen over singles die opgelicht werden. Na vele jaren ervaring zijn de datingsites uitstekend in staat om nepprofielen te weren inclusief personen die kwade bedoelingen hebben. Niet alleen zijn de datingsites zelf beter beveiligd maar ook is er veel meer aandacht voor de veiligheid van de singles die lid zijn.

Je bent niet meer “zielig”

Online daten was ooit alleen bedoeld voor de personen die in het echte leven niemand konden vinden. Tenminste, zo werd erover gedacht. Nadat steeds meer mensen de datingsites gingen bezoeken veranderde dit. Je bent niet meer “zielig” als je een datingsite gebruikt om liefde te vinden. Dit stigma is gelukkig verdwenen zodat je niet meer aan het oude stereotype single voldoet als je het probeert.

Je kunt gematcht worden door de datingsites

De datingsites kunnen geautomatiseerd matches maken. Dit wordt gedaan door algoritmes die men heeft ontwikkeld om leden met elkaar te koppelen. De leden krijgen allen een vragenlijst die ze moeten invullen. Alleen dan kunnen ze gekoppeld worden met de matches die de datingsite voorstelt. De gegevens die zijn ingevuld worden met elkaar vergeleken. Het is een leuk idee is om singles te matchen en in de praktijk zien we terug dat dit vaak tot goede matches leidt. Natuurlijk werkt het niet altijd, maar in veel gevallen laat het zien dat de match op eigenschappen werkt.

Je kunt het gratis proberen

Er zijn verschillende datingsites waar je gratis lid van kunt worden. Dit maakt het makkelijk om het eens te proberen. Het kost immers niets dus dan is het sneller het proberen waard. Je kunt de datingsite uitproberen en lid blijven als het leuk is maar ook de account verwijderen als je ermee wil stoppen. Doordat je het vrijblijvend kunt proberen zonder jezelf op hoge kosten te jagen hebben veel singles het al eens geprobeerd.

Je kunt zoeken op gedeelde interesses

Via datingsites wordt er meer op de persoonlijke kenmerken en eigenschappen van een persoon gelet. Men kijkt bijvoorbeeld meer naar gedeelde interesses. Hierdoor is de band vanaf het begin al beter. Door te letten op de persoonlijke eigenschappen ben je beter in staat om iemand te vinden die echt bij je past. Als je iemand niet via online daten ontmoet dan is het maar de vraag hoe de persoon is.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven