OKcupid

okcupid
Ben je op zoek naar een leuke match? Wil je bij online daten niet alleen oordelen op iemands foto’s, maar ook op karaktereigenschappen en persoonlijkheid? Dan kan OKcupid misschien wel de app voor jou zijn. OKcupid is namelijk een dating app die waarde hecht aan jouw persoonlijke verhaal, je hobby’s, interesses en passies. Bij OKcupid wordt je aan elkaar gematcht op basis van persoonlijkheden. Op deze manier worden er waardevolle connecties tot stand gebracht. Benieuwd geworden naar deze app, de functionaliteiten, hoe het werkt en voor wie het bedoeld is? Hieronder vertellen we je er meer over.

Omdat OKcupid zich voornamelijk richt op de internationale markt, zijn er niet veel Nederlandse leden. Ben je op zoek naar een betrouwbare dating app met meer Nederlandse leden? Dan raden we deze dating app aan:

Bekijk deze dating app

Voor wie is OKcupid bedoeld?

OKcupid is een datingsite voor vrijgezelle mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wekelijks ontstaan er via deze datingsite- en app enorm veel dates en op jaar basis leren maar liefst miljoenen mensen elkaar kennen. Op de site staat zelfs vermeld dat er meer dan 91 miljoen connecties worden gemaakt jaarlijks en dat er wekelijks maar liefst 50.000 dates ontstaan via OKcupid. De site en app zijn het dus zeker waard om eens te proberen. Bij OKcupid kun je je altijd aanmelden, welke seksuele oriëntatie je ook hebt. Het maakt niet uit wie je bent en in wie je geïnteresseerd bent, bij OKcupid kun je op zoek gaan naar de ware liefde.

Aanmelden bij OKcupid

Bij OKcupid kun je je volledig gratis aanmelden. Je kunt je aanmelden met een e-mailadres of met je Facebook account. Je hoeft slechts een aantal vragen te beantwoorden en daarna kan het matchen beginnen. Door het beantwoorden van deze vragen kan OKcupid de perfecte match voor jou vinden. Het is daarom ook zo dat hoe meer vragen je beantwoordt, hoe beter de matches zullen zijn die aan je worden voorgesteld. De vragen gaan over van alles; van ethische standpunten tot hobby’s en van muziekvoorkeuren tot persoonlijke eigenschappen.

Bij OKcupid ligt de nadruk op het maken van een uniek en persoonlijk profiel. Je kunt je profiel helemaal zelf samenstellen en de focus leggen op dingen die jij belangrijk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld vragen beantwoorden om dates te vinden waar je compatibel mee bent. Ook kun je dating voorkeuren instellen; of je nu hetero, homo, lesbisch of iets er tussen in bent, alles is mogelijk.

okcupid app

Hoe werkt OKcupid: de functionaliteiten van de app

Op veel vlakken komt OKcupid overeen met tal van andere beroemde datingwebsites en apps. Toch zijn er een aantal punten en functionaliteiten die ervoor zorgen dat deze app zich onderscheidt van de rest. OKCupid legt namelijk de focus op je persoonlijkheid. Zo kun je door middel van unieke vragen de compatibiliteit met je mogelijke match testen.

Na het inschrijven kom je op je dashboard terecht waar je een overzicht ziet van alle vrijgezellen bij jou in de buurt. Hier zie je ook direct een percentage staan voor een match. Deze percentages zijn gebaseerd op de vragen die je hebt ingevuld. Zo heb je bij de eerste vragen bijvoorbeeld geantwoord dat je een ochtendmens bent, je humor heel belangrijk vindt en wat je politieke standpunten zijn. Op basis van deze antwoorden berekent het match-systeem van OKcupid in hoe verre jullie wél of niet matchen.

Dankzij deze methode wordt het gemakkelijker om te zien of jullie bij elkaar passen of dat je geen moeite hoef te steken in het starten van een gesprek. Daarnaast zijn het sowieso leuke vragen om in te vullen, wat het daten minder saai en een stuk interessanter maakt.

Is OKcupid betrouwbaar om te gebruiken?

OKcupid is een enorm grote datingsite met miljoenen matches per jaar. In de appstore zijn ook veelal positieve recensies te lezen en vooral het matchingsysteem wordt geprezen. OKcupid lijkt zich niet schuldig te maken aan het op grote schaal plaatsen van neppe profielen, alhoewel je natuurlijk met vrijwel elke datingsite dit risico loopt. Let dus altijd goed op met wie je contact hebt en verbreek het contact als je het niet vertrouwt. Helaas kun je niet zien wanneer een profiel is geplaatst, dus kan het zomaar gebeuren dat je een profiel tegenkomt van jaren geleden en dat je dus nooit reactie zult krijgen.

Website en app

OKcupid is origineel ontstaan als een website, maar heeft inmiddels ook alweer 8 jaar een populaire dating app. Deze app is te downloaden voor zowel iOS als Android en is helemaal gratis. Wel is het mogelijk om een betaald lidmaatschap af te sluiten en bijvoorbeeld een ‘boost’ te kopen om ervoor te zorgen dat je profiel meer onder de aandacht valt bij andere singles.

Als je een betaald lidmaatschap afsluit dan kun je gebruik maken van een aantal extra functionaliteiten. Zo is het dan bijvoorbeeld mogelijk om te zien wie jou leuk vindt en kun je op zoek gaan naar singles met behulp van geavanceerde filter opties. Ook krijg je met een betaald abonnement geen advertenties meer te zien in de app.

google playapp store

De geschiedenis van de app

In 2004 is OKcupid ontstaan. Vier vrienden van Harvard maakten deze datingsite en na 8 jaar kwam er in 2012 ook een app bij. Het was tegen die tijd al een van de grootste spelers op de online datingmarkt. In 2012 was het enorm uniek dat een datingsite ook een app had, waardoor het voor leden nog gemakkelijker werd om een goede match te vinden. In 2014 werd OKcupid de eerste dating app die maar liefst 22 gender en 13 seksuele oriëntatie opties gaf. Dit werd revolutionair genoemd en tegenwoordig is OKcupid de enige dating-app die door middel van duizenden vragen ervoor zorgt dat je matches vormt met mensen die echt bij je passen.