Nieuwe vrienden zoeken: waar kan dat?

Nieuwe vrienden zoeken: waar kan dat?

  • 24 apr 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Vrienden zoeken is met behulp van het internet en een aantal specifieke websites een peulenschil. Tenminste, als je ervoor open staat om andere mensen te ontmoeten en te leren kennen. Verschillende websites richten zich specifiek op het ontdekken en ontmoeten van anderen die net als jij op zoek zijn naar vriendschap of meer. Je hoeft er geen single voor te zijn om anderen via het internet te ontmoeten. Ook als je een relatie hebt en behoefte aan meer contacten dan kun je op zoek gaan naar vrienden. In Nederland zijn er bijna 550 duizend mensen die aangeven dat ze eenzaam zijn. Als percentage van de gehele Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder is dit maar liefst 4 procent. Door op tijd vrienden te zoeken kun je dit voorkomen. Wat de reden ook is dat je meer vrienden wilt maken, het is altijd mogelijk. Waar kun je nu terecht als je nieuwe vrienden wilt leren kennen?

Ontdekkingsnetwerken

Het bekendste ontdekkingsnetwerk, zo worden deze websites genoemd, is Badoo. De website wordt door sommigen gezien als datingsite maar dat is het van oorsprong niet. Personen met een relatie zijn er ook welkom en als je alleen op zoek bent naar vriendschap dan kun je het er ook vinden. In je profiel kun je duidelijk aangeven wat je er zoekt en wat niet. Je kunt de website hier bezoeken.

Voor wie is het?

VriendenEen nieuwe vriend zoeken is voor iedereen bedoeld maar sommige mensen hebben er meer behoefte aan dan anderen. Een groep mensen die er vaak baat bij heeft zijn de alleenstaanden. Als je alleenstaand bent dan wil je wel eens wat anders doen dan in je eentje Netflix bingewatchen of jezelf bezig houden met het huishouden. Er is meer in het leven dan alleen maar werken zodat je niet steeds alleen hoeft te zijn. Het is ook mogelijk dat je net single bent geworden en meer leuke dingen wil doen met anderen. Je vrienden hebben geen tijd door de kinderen en jij zit maar alleen thuis niets te doen. Dat is niet leuk en een nieuwe vriendschap zoeken kan dit oplossen.

Dat je je inschrijft op een website voor vriendschap betekent nog niet dat je meteen een nieuwe relatie begint. Als je single bent mag je ook genieten van het leven en dat is nu eenmaal leuker in gezelschap. Ook als je simpelweg niet eenzaam wilt zijn is het een uitkomst. Personen met een relatie kunnen ook terecht op de websites voor vriendschappen. Je ziet vaak dat de vrouw bij de man gaat wonen maar geen vrienden heeft in de woonomgeving. Door de verhuizing heeft ze haar eigen vrienden op afstand en kent nog niemand in de nieuwe omgeving. Zoals je je kunt voorstellen is het dan een perfecte oplossing om online op zoek te gaan naar leuke mensen om mee om te gaan.

Inschrijven

Schrijf je in bij één van de websites die contact mogelijk maken. Je kunt op deze manier op een ongedwongen wijze contact leggen met andere mensen die ook op zoek zijn naar iemand om iets leuks mee te doen of gesprekken te voeren. Samen een museum bezoeken, sporten, thuis iets doen of alleen contact per e-mail. Wat je precies wilt doen verschilt natuurlijk per persoon maar alles is mogelijk als je duidelijk aangeeft waar je naar op zoek bent. Als je ingeschreven bent dan kun je zelf contact opnemen met andere personen en een gesprek aanknopen. Je kunt een berichtje versturen of een chatgesprek beginnen.

De eenzaamheid tegengaan

Hoe ouder je bent, hoe groter de kans dat je je eenzaam gaat voelen. Verschillende onderzoeken van het CBS tonen dit aan. Naarmate mensen ouder worden gaan ze zich vaker eenzaam voelen terwijl dit voorkomen kan worden door meer contacten. Over het algemeen gezien zijn mensen eenzaam als er iets mist in de sociale contacten. Uit onderzoek van CBS blijkt dat er een verband is tussen eenzaamheid en de frequentie van sociale contacten. De mensen die zich eenzaam voelen hebben minder dagelijks contact en vaker wekelijks. Als je je eenzaam voelt dan kun je dit veranderen door meer activiteiten te doen en vaker andere mensen te spreken. De websites voor vriendschappen kunnen je hierbij helpen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven