Muzmatch

muzmatch
Halal, free, and fun. Zo profileert Muzmatch zich en waarschijnlijk zullen de meeste mensen inmiddels wel weten wat halal volgens de Koran leer betekent: rein. Daarmee is de toon meteen gezet, want deze aanbieder richt zijn op islamitische vrijgezellen die op het internet op zoek willen naar een nieuwe, eveneens, islamitische partner.

Of het daarmee allemaal niet wat streng en oubollig wordt? Alles behalve. Het daten mag namelijk gebeuren op een app die er toch wel heel erg hip en modern uitziet, want we vinden het allemaal wel erg aantrekkelijk om te zien. We vertellen je er dan ook graag meer over.

Gaat je voorkeur liever uit naar een wat traditionele datingsite met vertaalfunctie? Bij Muslima kun je zelf op zoek naar moslim singles met behulp van geavanceerde zoekfilters.

Bezoek Muslima

Voor wie is het?

De islamitische cultuur is een vrij unieke cultuur, dat weten we inmiddels allemaal wel. Moslims zijn nogal eigenzinnig over hoe ze hun leven leiden en dat zien we ook terug in het daten. Voor veel moslims is het dan ook belangrijk dat ze een partner ontmoeten die hetzelfde geloof als zij aanhangt en juist daarom zijn dating apps als Muzmatch zo enorm populair aan het worden. Op een app als deze weet je als single namelijk meteen waar je aan toe bent.

MuzMatch is gelanceerd in 2015 en is een exclusieve online dating mobiele app die claimt de beste oplossing te zijn voor moslim- en Arabische singles over de hele wereld. Aan het design van de app zal het in ieder geval niet liggen, die ziet er uitstekend uit.

Voor serieuze moslims

De meeste leden op MuzMatch nemen dating erg serieus en dat betekent dat de app nou niet bepaald bedoeld is voor mensen die kortstondige avontuurtjes zoeken. Veel leden zijn dan ook praktiserende moslims en het belang van het geloof zien we op verschillende manieren terug op de website. Zo wordt er voortdurend ingehaakt op het vinden van een partner om mee te trouwen en bestaat er zelfs de Vader-verificatie, waarbij de vader via een videoverbinding goedkeuring verleent aan zijn dochter of zoon om online te daten.

Ook kun je voorkeuren instellen voor bepaalde kledij zoals de nikab, een variant op de boerka, waarbij de ogen niet afgedekt zijn, maar de rest van het lichaam wel. De insteek wijkt daarmee dus volledig af van de gemiddelde dating app en juist dat maakt Muzmatch zo uniek. We kunnen niet anders zeggen dat ze erg handig weten in te spelen op een wel erg bijzondere niche.

muzmatch

Hoe werkt het?

De serieuze insteek van Muzmatch leidt er in ieder geval toe dat de profielen op de app goed worden gecontroleerd. MuzMatch heeft bijvoorbeeld een selfie-verificatieproces waarbij je om veiligheidsredenen een selfie moet maken. Je ingezonden selfie wordt vervolgens geanalyseerd om te zien of deze overeenkomt met de profielfoto die je hebt geüpload.

Het aanmeldingsproces is verder wel vrij eenvoudig. Meld je aan met een geldig e-mailadres samen met je naam, geboortedatum en geslacht. Ook kun je jouw account koppelen aan je Facebook-account. Hiermee lijkt het allemaal best veel op het concept van Tinder. Dat geldt ook voor het gebruik zelf. Bij MuzMatch moet je echter niet naar links of rechts vegen, maar mag je op het vinkje of het X-icoontje klikken om je stem uit te brengen. Ook is er bij Muzmatch meer ruimte om mensen te ontmoeten die internationaal actief zijn. Gebruikers hoeven dan ook niet perse bij jouw in de buurt te zijn om er een match mee te maken.

Meer plek voor discretie

Let wel dat op sommige profielen foto’s pas te zien als je een match hebt met de andere gebruiker. Dit is om veiligheidsredenen, omdat er leden zijn die er bewust voor kiezen hun uiterlijk niet te onthullen totdat ze aan iemand zijn gekoppeld. Dat lijkt misschien wat gek in de westerse wereld, maar in de islamitische maatschappij is het niet altijd vanzelfsprekend dat mensen vrijuit kunnen daten. Vandaar dat er via dit soort opties meer ruimte is tot discretie.

Dat merk je ook door het feit dat er veel met bijnamen wordt gewerkt in plaats van echte namen. Om de echte naam van iemand te ontdekken, zul je eveneens eerst een match moeten maken. Hoewel dat voor een deel gebeurt met het oog op de privacy kunnen we niet ontkennen dat het ook een zekere mate van mysterie en geheimzinnigheid met zich meebrengt. En dat maakt het online daten allemaal net wat spannender dan gebruikelijk.

Gratis vs. betaald

Door je te abonneren op een premium account, ontvang je extra boosts voor je contactmogelijkheden, zoals onbeperkte swipes (die zijn beperkt bij standaard accounts), en meer zoekfilter categorieën. Het premium-account heeft een gratis proefperiode van 7 dagen en bij het aanmelden krijg je 100 gratis swipes. Ook kun je met een Gold account met één iemand per dag chatten zonder dat je een match met hem of haar hebt.

Dat kan vooral uitkomst bieden als je toch met iemand wil communiceren met wie je anders volledig afhankelijk bent van een match. En je zou maar net de bruid van je leven mislopen omdat de ander jouw profiel per ongeluk heeft weggeklikt. Via de chat-optie schiet je dus met scherp.

google playapp store

App/website

De MuzMatch dating mobiele app heeft een super strak ontwerp en is tegelijkertijd ook heel erg functioneel. Het is een gebruiksvriendelijke app die gratis kan worden gedownload in zowel Google Play als de App Store. De app heeft goede recensies in beide virtuele winkels en het design past bij de doelgroep, namelijk die van jonge moslim volwassenen. Natuurlijk heeft de app zich laten inspireren door dating apps als Tinder, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat ze het op een wel erg originele manier hebben afgekeken bij de concurrent.

Over Muzmatch

Muzmatch heeft inmiddels duizenden Arabische en islamitische singles wereldwijd geholpen met het vinden van de liefde van hun leven. Dat zijn de teksten die van Muzmatch zelf komen en daarmee wordt ook de strekking van deze app meteen duidelijk: hoe hip en modern de app ook mag lijken, het is allemaal wel erop gericht om een levenspartner te vinden.

Er zijn tal van andere apps om uit te kiezen, maar wat muzmatch zo uniek maakt, is de exclusieve focus op het helpen van moslims die online willen zoeken naar een bruid of bruidegom, terwijl ze zich daarbij wel weer houden aan hun islamitische waarden en overtuigingen. Bij Muzmatch geven ze aan het belang te begrijpen van het vinden van een partner die jouw culturele of religieuze achtergrond deelt.

Tot nu toe hebben we meer dan 2 miljoen islamitische singles uit Azië, het Midden-Oosten, Pakistan, India, Bangladesh, Turkije, maar ook Europa en de VS de app al gebruikt en dat aantal is elke dag groeiende.