MeetMe

MeetMeMeetMe: een app voor mensen die willen chatten en nieuwe vrienden willen maken. Het is geen échte dating app maar aan de andere kant ook geen écht sociaal netwerk. Het is wat dat betreft vergelijkbaar met Badoo; je zit er goed voor het zoeken van een date, vriendschap, een leuke chat of een relatie. Alles is er mogelijk. In Nederland heeft MeetMe nog niet de naam en het gebruikersaantal zoals dat in de Verenigde Staten het geval is. Waar het aan de overkant van de Atlantische oceaan de populairste app onder 18 tot 34-jarige is, komt het in Europa nog niet echt van de grond.

Mocht je een gratis dating app zoeken met veel Nederlandse gebruikers dan is de volgende dating app waarschijnlijk een betere optie.

Bekijk deze dating app

Snel aanmelden

Het aanmelden bij de app is zo gebeurt; door de Facebook connectie kun je binnen een minuut je profiel ingericht hebben. Als je liever geen koppeling met je Facebook account wilt dan kun je ook gewoon je email adres en andere persoonlijke gegevens gebruiken. Met een afgeronde registratie kun je meteen beginnen met je profiel door je beste foto’s toe te voegen. Houdt er rekening mee dat profielen met foto veel meer reacties krijgen. Als je de beste ervaring wilt dan voeg je de foto’s toe, maar het is niet verplicht.

MeetMe app

Meet sectie

De naam van de app is niet voor niets MeetMe. Er is een Meet sectie waar je mensen kunt vinden die je kunt aanspreken. Deze sectie gebruik je om van gebruiker naar gebruiker te navigeren. Druk op de foto van een gebruiker om het profiel te bekijken. Als je het leuk lijkt om met de persoon in contact te komen dan kun je meteen in real-time chatten. Tenminste, als de persoon je eerste bericht beantwoordt. Verder beschikt de app over nog veel meer features waaronder de Feed en Live Video functionaliteiten. Dat de app zich ook op de single richt is te merken aan bepaalde functionaliteiten van de app zoals de Blind Date en Admire features.

MeetMe app

Het voordeel van een app zoals MeetMe is dat het volledig gratis is. Het aanmelden is gratis maar berichten versturen ook. In tegenstelling tot de traditionele datingsites hoef je geen betaling te doen om te kunnen chatten. Als je niet van plan bent om te betalen dan is MeetMe een handige oplossing om te besparen. Een deel van de leden is actief op zoek naar een relatie, een deel naar een seks en een ander deel alleen om andere mensen te ontmoeten zonder een specifiek doel.

Voor jongeren en jong volwassenen

Als oudere single zit je er niet goed maar als je in je tienerjaren bent of in de twintig dan vind je hier veel leeftijdsgenoten. De dating app richt zich op de jongere doelgroep en deze groep is dan ook het meest actief op de dating app. Waar je bij de meeste dating apps minimaal 18 jaar oud moet zijn ben je bij MeetMe al vanaf 13 jaar welkom. MeetMe ligt een beetje tussen een datingsite en een sociaal netwerk in. Het wordt gebruikt door singles om andere singles te ontmoeten maar ook door gebonden mensen die op zoek zijn naar vriendschap of alleen een leuk gesprek.

Enorm veel gebruikers

Volgens de dating app zelf zijn er al meer dan 100 miljoen gebruikers die zich aangemeld hebben op de dating app. Waarschijnlijk zitten hier ook gebruikers bij die de app allang weer verwijderd hebben maar alsnog is het een enorm aantal gebruikers. De app is beschikbaar in 15 talen en nog veel meer landen met dagelijks een miljoen actieve gebruikers. Met dit aantal gebruikers kun je voorstellen dat het een populaire app is.

MeetMe is nog niet zo heel oud in de wereld van de dating apps. De app is in 2012 live gegaan en sindsdien heeft het een explosieve groei meegemaakt. De website achter de app bestaat langer, deze is al vanaf 2005 online. Deze was opgericht onder de naam myYearbook maar na verloop van tijd is de naam aangepast naar het duidelijke maar vooral doeltreffende MeetMe. De combinatie van de app en website maakt het eenvoudig om op ieder apparaat gebruik te maken van MeetMe.