Meetic

meeticSingle en op zoek naar liefde? Er is een datingsite die meer dan genoeg ervaring heeft om je daarbij te helpen: Meetic. De datingsite en app wil je graag ondersteunen in de zoektocht naar liefde en biedt je alle functionaliteiten om dit voor elkaar te krijgen. Op de datingsite zijn elke dag duizenden singles actief die net als jij op zoek zijn naar iemand om het leven mee te delen.

De één is op zoek naar een vaste relatie, de ander wil een date en ziet wel hoe het verder loopt. Wat alle leden echter in gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar iets échts. Al met al kom je er alleen maar singles tegen die serieus op zoek zijn naar een liefdespartner.

Bekijk de singles op Meetic

De reviewscore van Meetic

Pluspunten

 • Beschikbaar als app
 • Handmatig gecontroleerde profielen
 • Voor Belgische singles

Minpunten

 • Full membership is niet gratis
 • Wereldwijd matchen niet mogelijk

Wij beoordelen Meetic

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Meetic?

Meetic is een Frans datingplatform voor singles die op zoek zijn naar liefdesverbindingen. Als datingsite en app is het vooral geschikt voor échte single mannen en vrouwen die klaar zijn voor een serieuze relatie. Als je ergens tussen casual dating en een serieuze relatie zoekt, dan is Meetic de moeite waard om het op zijn minst te bekijken. Als je iemand bent die zeker weet dat je een serieuze en toegewijde relatie wilt, dan is Meetic in ieder geval de perfecte keuze.

“Start Something Real.” – Meetic

Een vaste waarde

Als er zoiets als een leider van de online datingwereld zou bestaan, zou Meetic zeker bovenaan het lijstje staan in Europa. Als een van de grootste en meest populaire online datingsites ooit heeft Meetic een aantal grote stappen gemaakt om met de tijd mee te gaan. Want terwijl het oorspronkelijk enkel beschikbaar was als een datingsite – een profielensite – is Meetic nu ook een datingapp. Meetic is als app en als website altijd een sterke speler geweest op de online datingmarkt.

Doelgroep en gebruikers

De datingapp Meetic verwelkomt gebruikers van alle leeftijden, maar de grootste groep bevindt zich tussen de 25 en 35 jaar. Dit zijn jonge professionals die hun carrière serieus nemen, maar ook een partner willen vinden om hun succes mee te delen. Je vindt ook een aanzienlijk aantal gebruikers in de leeftijdscategorie van 35 tot 45 jaar, die vaak gescheiden zijn en op zoek zijn naar een tweede kans op liefde. Wat ze zoeken? Nou, alles eigenlijk. Van serieuze relaties tot casual flings, er is voor elk wat wils.

Sommige gebruikers willen gewoon nieuwe mensen ontmoeten om mee uit te gaan en leuke gesprekken te hebben, terwijl anderen op zoek zijn naar een levenspartner. De redenen om actief te zijn op de app variëren ook. Sommigen zijn net verhuisd naar een nieuwe stad en willen lokale singles ontmoeten, terwijl anderen moe zijn van de traditionele manieren van daten en de efficiëntie en toegankelijkheid van online daten waarderen. Wat hun intenties ook zijn, één ding is zeker: ze zijn allemaal dolenthousiast om de datingscene te verkennen en hun perfecte match te vinden.

Aanmelden

Inschrijven op de Meetic datingsite is zo gebeurd. Je geeft aan of je een man of vrouw bent, wat je precies zoekt en je geboortedatum. Dat is het enige wat Meetic in eerste instantie nodig heeft om je toe te laten tot de datingsite. Daarna mag je meteen beginnen met het invullen van je profiel. Als je je aangemeld hebt kun je je profiel verder invullen en foto’s toevoegen zodat andere leden weten met wie ze te maken hebben.

Bekijk hoe de aanmelding verloopt

Foto’s

Foto’s kunnen niet ontbreken op je datingprofiel. Het is wat anderen het eerst zien op je profiel. En als het ontbreekt, dan zullen ze je profiel snel overslaan. Om de kwaliteit van de afbeeldingen op de site te garanderen, kan het toezichtsteam foto’s weigeren. Dat doen ze aan de hand van een aantal richtlijnen die Meetic stelt aan de profielfoto:

 • De kwaliteit van de foto is niet goed genoeg.
 • De foto is niet duidelijk.
 • Vertrouwelijk gegevens mogen niet getoond worden.
 • De foto mag geen commerciële doeleinden hebben.
 • Geen foto’s waarop kinderen of politieke figuren te zien zijn.
 • Geen foto’s met een ongepast of gewelddadig karakter.

Match en chat

Doordat Meetic al zo lang bestaat weet het inmiddels als geen ander wat de online single wil. Het resultaat is een uitgebreide website en app met allerlei handige maar ook essentiële functionaliteiten die je kunt gebruiken om in contact te komen met andere leden. Zo is het mogelijk om geruisloos door de profielen te sluipen op zoek naar je favoriete single en als je beet hebt kun je hem of haar een bericht versturen. In een tijd waarin appen een dagelijkse bezigheid is kun je bij Meetic de Messenger gebruiken om te chatten met andere singles.

Natuurlijk zijn dit niet de enige functies die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook een ander lid een flirt sturen met behulp van de knipogende smiley of uitnodigen om een quiz in te vullen. Het is zelfs mogelijk om incognito alle profielen te bekijken zodat niemand doorheeft dat je gekeken hebt. Als vrouw is dit een handige optie om niet alle mannen te laten weten dat je hun profiel bezocht hebt. Met deze onzichtbare modus kun je nog altijd een ander lid een emailbericht versturen, aan je favorieten toevoegen of een flirt sturen.

De grafische elementen en visuele kwaliteit van Meetic zijn van hoge kwaliteit en dragen bij aan de algehele sfeer van de app. Het kleurenschema is aantrekkelijk en modern, met heldere kleuren die een positieve en energieke vibe geven. Het ontwerp is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om door de app te navigeren en alle functies te vinden. De animaties zorgen voor een leuke en speelse ervaring, waardoor gebruikers zich gretig voelen om de app te blijven gebruiken en nieuwe mensen te ontmoeten. Kortom, Meetic is niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk en plezierig om te gebruiken.

meetic app

Termen om te weten

 • Swipe: het naar links en rechts vegen van profielen.
 • Pass: het afwijzen van een profiel.
 • Like: het leuk vinden van een profiel.
 • Match: wanneer twee profielen elkaar leuk vinden.
 • Chat: het in realtime communiceren met een match.
 • Profiel: een persoonlijke pagina met interesses en foto’s.
 • Bericht: een geschreven boodschap naar een match sturen.
 • Bio: een korte beschrijving van jezelf op je profiel.
 • Geolocatie: het gebruik van GPS om matches in de buurt te vinden.
 • Voorkeuren: specifieke criteria die helpen bij het zoeken naar matches.
 • Abonnement: een betaald lidmaatschap waarmee je toegang hebt tot extra functies.

Meetic prijzen

Laten we eerlijk zijn: Meetic zou niet meer bestaan als het voor altijd gratis zou zijn geweest. Op een of andere manier dient een datingsite inkomsten te genereren om het voortbestaan te waarborgen. Bij Meetic is dat altijd een combinatie geweest van advertenties en een premium lidmaatschap dat het Full membership wordt genoemd.

Eerlijk gezegd is dit memberships ook echt nodig om écht gebruik te kunnen maken van de datingsite. Je wilt immers in staat zijn om contact op te nemen met een ander lid, met een gratis lidmaatschap kan dit niet. Met het membership kun je bijvoorbeeld contact opnemen met wie je maar wil en de Meetic Messenger gebruiken. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en betaalde lidmaatschap:

Functionaliteiten per lidmaatschap

OmschrijvingGratisFull
Profiel aanmaken
Matchprofiel samenstellen
Profielen bekijken
Onbeperkt zoeken
Flirts versturen
Favorieten toevoegen
Persoonlijke berichten versturen
Flirts bekijken
Surfen zonder reclame
Chatten
Videobellen

Premium

De optie Premium is beschikbaar als aanvulling op het normale lidmaatschap op de datingsite. Met deze optie krijg je de beschikking tot veel meer functies die de normale betaalde leden niet kunnen gebruiken. Met deze Premium optie kunnen leden die nog geen betaald lid zijn contact met je opnemen. Zo heb je meer kans om een bericht terug te krijgen, ook van leden die nog geen betaald lid zijn. Hiernaast word je met voorrang getoond aan de nieuwste singles van de datingsite.

videobellen meetic

Boost

Met de Boost kun je de zichtbaarheid van je profiel vergroten. Je geeft in feite een boost aan je profiel om zo het aantal contacten vermeerderen. Als de Boost wordt geactiveerd, wordt je profiel bovenaan de lijst met ‘populaire singles’ gezet. Anderen zien je bovenaan staan bij zoekopdrachten. Het effect van de Boost duurt tot enkele uren en je kunt het aantal berichten dat je ontvangt volgen op je profielpagina. Je kunt de Boosts los kopen of in een pakket – de prijs per stuk is lager bij een pakket.

Control

De optie Control geeft je de mogelijkheid om een leesbevestiging te vragen bij de berichten die je verstuurt. Je kunt dan zien of een bericht gelezen is of (nog) niet. Je kunt deze optie op ieder ogenblik aan je membership toevoegen.

Incognito

De Incognito-modus van Meetic zorgt ervoor dat je verborgen voor anderen hun profielen kunt bekijken. Terwijl je normaal gesproken een zichtbaar spoor – ze krijgen een interessebericht – achterlaat wanneer je profielen bekijkt, kun je met de Incognito-modus volledig anoniem profielen bekijken – zonder dat anderen het doorhebben.

Bekijken op Meetic

Meetic abonnement

Wil je profiteren van de voordelen die het Full membership te bieden heeft? Het betaalde lidmaatschap van Meetic is beschikbaar voor een periode van 1 en 6 maanden. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe minder je maandelijks betaalt voor het volledige lidmaatschap. Dit zijn de Meetic-tarieven:

 • € 29,99 voor 1 maand
 • € 59,94 voor 6 maanden (€ 9,99 p/m)

meetic

Meetic app en website

Meetic was ooit een van de eerste datingsites die op een mobiele telefoon beschikbaar was. Al in 2003, in een tijd waarin smartphones nog niet bestonden, had Meetic al een platform voor mobiele telefoons dat MeeticMobile werd genoemd. Inmiddels is Meetic geëvolueerd tot een modern platform waarin de laatste technieken zijn verwerkt zodat het je nog makkelijker gemaakt wordt. Zo heeft Meetic een handige datingapp waarmee je op ieder moment van de dag precies weet hoe het ervoor staat met je inbox. De app van Meetic is beschikbaar voor iOS-telefoons, maar ook voor alle Android smartphones.

google playapp store

Onze ervaring met Meetic

Wij stappen de virtuele wereld van Meetic binnen en worden overspoeld met een zee van profielen. Het zit vol met verschillende soorten mensen. Het valt op dat de gebruikers van Meetic serieus zijn over het vinden van de ware. Geen casual daters of spelletjesmakers hier, maar mensen die op zoek zijn naar een echte connectie. Het voelt goed om te weten dat we allemaal met hetzelfde doel voor ogen in dit avontuur staan.

De gebruiksvriendelijkheid van Meetic is opvallend, alsof we een persoonlijke assistent hebben die ons door het datingproces leidt. De navigatie is intuïtief, de symbolen zijn helder en de interface is overzichtelijk. We kunnen zonder problemen van het ene profiel naar het andere scrollen, alsof we door een catalogus bladeren op zoek naar onze droompartner.

De graphics en symbolen van Meetic zijn uitnodigend en verleidelijk. De kleuren zijn aantrekkelijk en de knoppen nodigen je uit om actie te ondernemen. Alsof we in een exclusieve nachtclub zijn waar je niet kan wachten om te dansen op het ritme van de liefde. Het is een visueel feest dat ons enthousiasme aanwakkert en ons eraan herinnert dat er goede tijden te wachten staan.

Het uiterlijk van Meetic is strak en trendy, alsof het de nieuwste modecollectie van een bekende designer is. Het is modern en up-to-date, waardoor we ons direct thuis voelen. De app heeft een chique uitstraling zonder arrogant te zijn. Het is als een comfortabel paar jeans dat perfect past bij onze stijl en persoonlijkheid.

In deze virtuele wereld hebben we gesprekken die ons laten lachen en nadenken. Meetic biedt ons een platform waarop we nieuwe mensen kunnen ontmoeten en onze liefdesverhalen kunnen laten ontvouwen. Het is als een spannende reis vol verrassingen en avontuur. We zijn blij dat we deze datingapp hebben ontdekt en kijken uit naar wat de toekomst ons zal brengen. Ook al zijn wij alleen actief om de app te testen, het is een leuke ervaring.

Ondanks dat we nog maar enkele dagen deel uitmaken van de Meetic-gemeenschap, voelen we ons al verbonden met sommige andere gebruikers. De vele opties en functionaliteiten van de app maken onze ervaring boeiend en dynamisch. We zijn verheugd om te zien waar het ons zal leiden en welke liefdesverhalen er nog in het verschiet liggen. Het is duidelijk dat Meetic een datingapp is die zijn beloftes waarmaakt.

Veiligheid en privacy

Van een datingsite met deze leeftijd en naam mag je verwachten dat er alles aan gedaan wordt om je veiligheid te waarborgen. Met verhalen van oplichters die mannen en vrouwen proberen te verleiden om geld over te maken is dit ook wel nodig. De systemen van Meetic houden ieder moment van de dag de profielen in de gaten en nemen maatregelen als er iets niet klopt. Zo geeft Meetic zelf aan dat de helft van de medewerkers non-stop bezig is met het controleren van de profielen. Dat hoor je niet snel gezegd worden door een andere datingsite.

Bekijken op Meetic

Wat je moet weten over Meetic

Meetic is in Nederland misschien niet zo bekend, maar in België wel. Het is de Belgische tegenhanger van het in Nederland bekende Lexa. Meetic is één van de oudste datingsites van het Europese continent. De datingsite bestaat namelijk al vanaf 2001 en in al die jaren heeft het continu gewerkt aan een betere dienstverlening. Nu, twintig jaar later, is Meetic Europees marktleider onder de serieuze datingsites. Als single die op zoek is naar iemand om het leven mee te delen is Meetic een handige schakel om dit voor elkaar te krijgen.

De sterke punten van Meetic zijn talrijk. Het gebruiksvriendelijke platform maakt het gemakkelijk om matches te vinden en te chatten. Met handige functies zoals het filteren op interesses en locatie, kun je precies vinden wat je zoekt. Bovendien gelooft Meetic sterk in de kracht van persoonlijkheid en chemie. Met hun geavanceerde matching-algoritme stellen ze voor elke gebruiker een uniek profiel op, gebaseerd op je voorkeuren en persoonlijkheid. Geen oppervlakkigheid, maar een diepere connectie met potentiële partners.

Laat Meetic je gids zijn in de wereld van online daten. Met hun jarenlange ervaring, succesvolle trackrecord en toegewijde gebruikers, zul je je snel thuis voelen op deze datingapp. Dus swipe, match en ontdek wat het leven voor jou in petto heeft. Met Meetic aan je zijde, ben je klaar voor een avontuur vol liefde en romantiek.

meetic