Lovoo

lovooLovoo is een datingsite die van oorsprong is opgezet in Duitsland. In het eigen land is Lovoo één van de datingapps met de meeste leden en dat probeert de datingsite uit te breiden naar andere landen, waaronder Nederland. Hoewel Tinder nog altijd de onbetwiste nummer één van Nederland krijgen apps als Lovoo steeds meer voet aan de grond.

Gezien de mogelijkheden heeft de app veel weg van de bekende Nederlandse dating apps, alleen dan met minder Nederlanders. Als je de volgende dating app nog niet eerder geprobeerd hebt, dan heeft dit de voorkeur boven de Lovoo app. Meer singles, meer Nederlanders en meer kansen.

Bekijk deze dating app

Gratis registreren

Je kunt je bij Lovoo gratis registreren. Dit kan ook met je Facebook account. Er worden dan bepaalde basis gegevens uit je Facebook profiel gehaald die voor je account bij Lovoo worden gebruikt.  Dit is bijvoorbeeld je naam en je woonplaats. Deze gegevens gebruikt de app om een profiel voor je aan te maken. Lovoo is hier niet uniek in, ook bij apps zoals Tinder en Happn maak je het profiel aan met een Facebook koppeling. Voordat je je registreert kun je niet in de database kijken, je kunt dus niet vooraf beoordelen of er eventueel leuke mensen lid zijn bij Lovoo waarmee je in contact zou willen komen.

Berichten versturen is gratis bij Lovoo maar dit kan jammer genoeg niet onbeperkt. Je kunt iedere dag maar een aantal berichten versturen. Voor de rest kun je de app blijven gebruiken om te controleren op nieuwe matches en leden in de buurt.

Betaald lidmaatschap

Met een gratis account kun je niet alles maar met een betaald lidmaatschap wel. Voor veel functies in de datingapp moet worden betaald met credits of door middel van het aangaan van een VIP abonnement.  De credits kun je los kopen maar het lidmaatschap is een abonnement. Dan betaal je een vast bedrag per maand en kun je van alle functionaliteiten gebruik maken. Losse credits werken echter prima en afhankelijk van wat voor voordelen je precies wilt is dit waarschijnlijk een betere optie als je niet veel wilt betalen.

Lovoo app

De app

Met de Lovoo app heb je de kans om iemand uit je buurt te ontmoeten maar je kunt ook verder weg zoeken naar een geschikte partner. Het draait bij de app om de Radar functie. Dit is een gedeelte van de app waar je met behulp van een radar kunt zoeken naar singles bij je in de buurt. Hoe dichter bij het centrum van de cirkel, hoe dichter de persoon bij je in de buurt is. Dit is een handige feature waarmee je snel kunt zien wie er bij je in de buurt woont of verblijft. Je kunt ook gewoon in een lijst zoeken via de omgevingslijst. Een ander onderdeel van de app is de Match functie. Dit werkt op dezelfde manier als de Tinder app, waarbij je naar links en rechts veegt om matches te scoren.

Weinig positieve reacties van gebruikers

Als je op zoek gaat naar ervaringen met Lovoo dan kom je nogal wat negatieve reacties tegen. Vooral het feit dat het merendeel van de accounts uit fake profielen bestaat schiet bij mensen in het verkeerde keelgat. Een enkeling heeft wel een positieve ervaring en heeft er een relatie aan over gehouden. Maar voor de meeste mensen die een review geven is de ervaring negatief en zij raden het dan ook af om geld uit te geven aan een account op Lovoo. Uiteraard staat het je vrij om de datingapp te proberen. Als je niet wilt betalen, dan doe je het niet. Zo simpel is het. Als het je niet bevalt bij Lovoo dan kun je snel weer een andere datingapp kiezen; er is keuze genoeg.

Pluspunten van Lovoo.com

  • Je kunt je gratis aanmelden
  • Er zijn veel verschillende opties voor credits en abonnementen
  • Lovoo heeft behalve een online versie ook een app voor je smartphone

Minpunten van Lovoo.com

  • Voor veel diensten moet worden betaald
  • Kleinere database leden dan andere apps
  • De algemene voorwaarden zijn niet in het Nederlands beschikbaar

Over Lovoo

Als je de statistieken van Lovoo bekijkt dan kom je erachter dat de app wereldwijd veel gebruikers heeft. Op dit moment staat de teller als op 60 miljoen. Dat is vier keer zoveel leden als inwoners in Nederland. Al deze leden zijn maandelijks goed voor meer dan 420 miljoen berichten. Zoals je kunt lezen is Lovoo geen kleine speler en mogelijk wordt de app ook in Nederland steeds groter.

De algemene voorwaarden zijn jammer genoeg niet in het Nederlands beschikbaar maar uitsluitend in het Engels. Dat maakt het wat lastiger om deze te lezen en te begrijpen. Nu kijkt over het algemeen bijna niemand in de algemene voorwaarden maar het is wel handig als dit in het Nederlands te lezen is. Al met al is Lovoo een datingsite dat je uit kunt proberen.