5 Subtiele lichaamstaal tekenen waar je op moet letten

5 Subtiele lichaamstaal tekenen waar je op moet letten

  • 28 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

voeten kussen

Mocht je het nog niet weten, je lichaamstaal kan veel onthullen tijdens een date. De manier waarop je je gedraagt en beweegt kan zelfs laten zien dat je je aangetrokken voelt tot de ander. Terwijl je het niet door hebt stuur je onbewust signalen naar de ander dat je hem of haar leuk vindt. Deze subtiele tekenen zijn niet alleen zichtbaar bij jezelf maar ook bij je date. Als je meer over de lichaamstaal leert en er vaker aandacht aan besteed krijg je een goed idee of iemand zich tot je aangetrokken voelt of niet. Je eigen lichaamstaal kun je naar wens aanpassen zodat je het beeld verstuurt dat je wilt dat de ander ziet.

Hoe staan de voeten?

De richting waar de voeten naartoe wijzen vertellen je veel over hoe iemand over je denkt. Heb je een date met iemand en staan de voeten naar je gericht terwijl degene bijna niet met je durft te praten? Dan kan de richting van de voeten je meer vertellen dan de verlegenheid van je date. Natuurlijk gaat dit niet altijd op. De voeten kunnen ook iets meer naar binnen wijzen zodat er een meer toegankelijke houding is.

Wat gebeurt er met de handen?

Is je date niet zenuwachtig maar wel met allemaal dingen in de hand aan het spelen? Dan is er een redelijke kans dat je date zich tot je aangetrokken voelt. Het kan echter ook door de zenuwen komen waardoor het geen duidelijk teken is. Waar je nog meer op kunt letten is de houding van de handen. Een gebaar met de handpalm naar boven is bijvoorbeeld een teken van openheid. Dit doe je niet snel bij iemand waar je je niet op je gemak voelt. Hetzelfde geldt voor het tonen van de pols. Dit is van nature een gevoelige plek voor veel mensen waardoor dit vaak afgeschermd wordt bij mensen bij wie je niet op je gemak bent1.

Wat oogcontact je vertelt

oogcontactZonder oogcontact is er geen aantrekkingskracht. Heb je wel eens iemand leuk gevonden terwijl je nooit het oogcontact gezocht hebt? Het komt bijna niet voor. Een snelle blik van een paar seconden dat gematcht wordt door je date is een teken van aantrekking. Vooral als dit vaker dan één keer gebeurt. Vrouwen sturen op deze manier een signaal naar de man dat het veilig is om de vrouw aan te spreken. In de praktijk missen mannen deze signalen geregeld. Gemiddeld moet een vrouw drie keer dit signaal sturen voor een man het opmerkt. Een lach met oogcontact is één van de sterkste signalen die je kunt versturen om aan te geven dat je open staat voor een gesprek.

De kracht van aanraking en contact

Iemand die je niet mag wil je niet aanraken, dat is vreemd en ongemakkelijk. Dit is anders als je iemand leuk vindt. Dan wil je de persoon zo vaak mogelijk aanraken, ook onbewust. Je bent steeds dichter in de omgeving van de ander en je raakt elkaar sneller aan. Een lichte aanraking van de schouders, een hand in de rug tijdens het praten; het zijn tekenen dat iemand je leuk vindt. Als je met elkaar aan een tafel praat dan is het contact niet mogelijk maar als er interesse is dan is de afstand tussen twee personen kleiner dan wanneer er geen interesse is. Let er maar eens op als je met iemand aan tafel zit. Iemand die de afstand groot houdt heeft geen of weinig interesse, iemand die naar je toe leunt wel.

Kopieergedrag

Als je interesse hebt in iemand dan is de kans groot dat je je houding en gebaren op deze persoon aanpast. Wat vaak gebeurt is dat je het gedrag kopieert. Dit hoeft niet elke beweging en gebaar te zijn maar vaker zijn het kleine kopieerbewegingen. Dit merk je bijvoorbeeld als iemand tijdens de date naar je toe leunt waarna je het zelf ook wat meer doet. Onbewust kopieer je mensen als je interesse hebt.

Mannen vs vrouwen

In het beoordelen van de lichaamstaal van anderen zijn het de vrouwen die een voordeel hebben. Met behulp van een MRI scan is te zien dat vrouwen meer hersengedeeltes actief zijn als het gedrag van andere personen beoordeeld wordt. Bij vrouwen zijn dit 14 tot 16 actieve hersengedeeltes waar mannen maar 4 tot 6 gedeeltes actief zijn2.

Je eigen lichaamstaal

De lichaamstaal van een ander kan je veel vertellen over hoe de persoon zich voelt en wat de persoon van jou vindt. Andersom is dit ook het geval. Je eigen lichaamstaal zegt net zoveel als dat van de ander. Om te voorkomen dat je eigen lichaamstaal je de das omdoet is zijn dit een aantal dingen waar je op moet letten. Deze aspecten worden gezien als aantrekkelijk, beleefd en eerlijk:

  • Je armen onder de kin houden
  • Geregeld glimlachen
  • Je armen niet kruizen
  • Je handen niet in de zakken
  • De uitdrukking van je gezicht veranderen
  • Naar de ander toe leunen
  • Met je hoofd knikken tijdens het luisteren
  • Oogcontact en het gezicht bekijken
  • Lichtjes het gedrag van de ander kopieren

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven