Lexa

lexa

  • Gratis aanmelden
  • Voor serieuze singles
  • Via website en app bereikbaar

Bezoek Lexa

Voor de serieuze single die meer wil dan snelle contacten zonder inhoud is er Lexa. Als één van de populaire datingsites van Nederland is Lexa nog steeds een plek waar vele singles elkaar ontmoeten. Je vindt er duizenden singles die op zoek zijn naar een liefdesrelatie of een date om mee te beginnen. De gedetailleerde profielen, handige zoekfuncties en extra features zorgen ervoor dat niemand single blijft. Chat met singles verspreid door Nederland met de Lexa Messenger of ga op zoek naar de perfecte match bij je uit de buurt.

Hulp van Lara

Inschrijven bij Lexa is makkelijker dan ooit door de virtuele assistent genaamd Lara. De handige assistent maakt gebruikt van kunstmatige intelligentie en is er om je te helpen. Als je de website van Lexa bezoekt dan word je dan ook al snel geconfronteerd met Lara en word je gevraagd of je op zoek bent naar een man of vrouw. Beantwoord de vragen van Lara en voor je het weet heb je een account aangemaakt bij de populaire datingsite. De virtuele datingassistent helpt je eenvoudig door het proces van inschrijven zodat je op een leuke manier kennismaakt met de datingsite.

Bekijk hoe Lara dit doet

De website

Lara LexaDe website van Lexa ziet er kleurig en gebruiksvriendelijk uit. De homepage van het ledengedeelte is overzichtelijk en door middel van de uitgebreide zoekfuncties kun je op zoek naar een single bij jou in de buurt of ver van je vandaan. Alles is mogelijk. Je kunt zelfs selecteren op interessegebieden zodat je iemand kunt zoeken die dezelfde interesse heeft als jou. Zo zijn er vele opties die je kunt benutten om te filteren tussen alle leden die de datingsite rijk is. Je kunt leuke singles een bericht sturen of wachten tot jezelf benadert wordt. Als je een berichtje krijgt van een andere member dan ontvang je direct een emailmelding. Je bent zo altijd op de hoogte van nieuwe berichten. De website herbergt nog talrijke features die daten nog leuker maken zoals de Shuffle, Boost, Around Me en veel meer.

Gratis?

Zoals het voor iedere datingsite geldt is het inschrijven gratis. Zonder enige vorm van kosten te maken kun je je aanmelden, je profiel invullen en ook op zoek gaan naar iemand die bij je past en aan je wensen voldoet. Daar houdt het ongeveer op als het aankomt op het gratis lidmaatschap. Dit gratis lidmaatschap is ervoor bedoeld om de datingsite en app te ontdekken maar veel meer kun je er niet mee doen. Als gratis member bij Lexa kun je bijvoorbeeld geen berichten versturen naar andere leden maar alleen flirts versturen. Het versturen van persoonlijke berichten is alleen weggelegd voor leden met een Full membership.

Full Member

Als je van alle functies gebruikt wilt maken om nog gerichter en sneller je match te vinden dan biedt Lexa het Full Membership aan. Dit is een betaald lidmaatschap die je voor een periode van 1, 3 of 6 maanden kunt afsluiten. Met dit lidmaatschap open je de deuren tot vrijwel alle opties. Zo kun je met andere leden chatten, privéberichten versturen, favorieten kiezen, geavanceerde zoekopdrachten doen en surfen zonder reclame. Als extra heeft Lexa nog een aantal high-end features in de aanbieding die geschikt zijn voor de singles die er alles uit willen halen. Dit zijn de opties Control en Premium met elk een reeks aan voordelen die je boven de rest laten uitstijgen. Hiernaast is er ook nog de Boost functie die je datingervaring een oppepper geeft door de zichtbaarheid van je profiel enorm te verhogen.

Lexa events

Single events

Datingsite Lexa organiseert door het gehele land leuke borrels, etentjes en andere activiteiten voor haar leden. Als lid bij Lexa word je uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteiten bij jou in de omgeving. De evenementen worden door heel Nederland georganiseerd waardoor er altijd een gezellig maar vooral ongedwongen evenement bij je in de buurt is. Zo staat er op dit moment bijvoorbeeld een borrel bij Quignon in Utrecht gepland en een week later een gezellig aanschuifdiner vol met interessant gesprekken in Amstelveen. Misschien dat het je wat eng lijkt om er alleen naartoe te gaan maar dat hoef je niet te zijn. Iedereen die er komt is single en op zoek waardoor je niet de enige bent die deze gevoelens heeft. Bovendien worden veel events doordeweeks ingepland zodat je niet een zuurverdiende avond vrij in het weekend hoeft op te offeren. Het is voor elk lid spannend om een single event te ervaren. Ervaar het zelf; ooit moet het de eerste keer zijn.

Bezoek Lexa

Keurmerk en veiligheid

keurmerk veilig datenLexa is één van de oprichters van het keurmerk voor datingsites van de Stichting Keurmerk Veilig Daten. Deze stichting houdt voor een select aantal datingsites in de gaten of alles volgens de regels en richtlijnen van het keurmerk verloopt. Het is voor singles een signaal dat een datingsite te vertrouwen is. De richtlijnen van het keurmerk zijn stevig waarbij niet alleen de kosten onder de loep genomen worden maar ook de algemene voorwaarden, klantvriendelijkheid, veiligheid en privacy maar vooral ook of het voor singles duidelijk is. Met andere woorden, het gaat erom dat je krijgt wat je ziet en waar je voor betaalt. De klantenservice van Lexa staat iedere dag voor je klaar om vragen te beantwoorden, mocht je deze hebben. Je kunt er terecht voor vragen of het gebruik van de website, het lidmaatschap maar ook als je iemand wilt rapporteren. Lexa moedigt de gebruikers aan om alle ongewenste activiteiten te melden zodat de medewerkers snel actie kunnen ondernemen. Dit is voor Lexa een belangrijk punt zodat er geen enkele vorm van oplichting plaatsvindt op de datingsite. Elk profiel wordt nauwkeurig gecheckt of het goed is ingevuld. Nepprofielen kom je dan ook niet snel tegen bij Lexa. Lexa probeert de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden zodat online daten betrouwbaar en veiling is.

Privacy en betrouwbaarheid

Wat betreft de privacy zit het ook goed bij deze datingsite. Alleen leden kunnen je profiel zien wat betekent dat je niet in een zoekmachine te vinden bent. Als aanvulling kun je zelf bepalen welke informatie andere leden kunnen inzien; of je vult bepaalde gegevens niet in of je kiest de optie “dit is alleen voor mij”. Er zijn nog meer functies die je kunnen helpen om je profiel af te schermen. Je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat andere leden niet kunnen zien dat je online bent. Kortom, bij Lexa zit je goed als je waarde hecht aan je veiligheid en privacy. De datingsite is immers niet voor niets al vier keer uitgeroepen tot meest betrouwbare datingsite van Nederland. In 2013 is Lexa daarnaast ook uitgeroepen tot Website van het jaar 2013 in de categorie dating door het Nederlandse publiek.

Bezoek Lexa

Op je mobiel, tablet of laptop

Tegenwoordig gebruiken we allen meerdere apparaten om op de hoogte te blijven. Gedurende de dag blijf je op de hoogte met je smartphone, controleer je je berichten op de computer op je werk en als je thuis bent plof je neer op de bank met je tablet of tablet. Lexa speelt hier handig op in door beschikbaar te zijn op al deze apparaten. Je kunt de website bezoeken als je het liefst op de laptop of computer chat met andere leden maar als je liever chat op je smartphone of tablet dan kan dit ook. De dating app van Lexa is voor elk besturingssysteem beschikbaar; niet alleen voor Android en Apple smartphones maar voor Windows Phone. Met je lidmaatschap heb je toegang op elk apparaat en zo ben je op elk moment slecht een klik verwijderd van je nieuwste berichten.

Onderdeel van Meetic

Het Nederlandse Lexa is eigenlijk niet helemaal Nederlands. De eigenaar van de datingsite is namelijk het Franse Meetic Group. Dit bedrijf is Europees marktleider en is actief in 15 landen met beschikbaarheid in 13 talen. In al deze landen organiseert het bedrijf events voor singles waarbij in totaal nu al meer dan 370.000 singles aan deelgenomen hebben. In België treedt het bedrijf onder de eigen naam Meetic naar buiten maar in andere landen bespeelt het de datingmarkt met titels zoals LoveScout24, Neu en Secret. Wat bijna niemand weet is dat de Meetic Group weer onderdeel is van de Match group. Dit is de wereldleider als het aankomt op datingsites en aantallen leden die lid zijn op al deze datingsites. Match Group is op haar beurt weer eigenaar van Twoo, Match, OKCupid en de uiterst populaire dating app Tinder. Zo lijkt het een klein wereldje en is er een duidelijk verband tussen Lexa en Tinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *