Lexa

lexaLexa, wie kent de naam niet? Als een van de oudere datingsites van Nederland is Lexa een bekende naam in de datingscene. Opgericht in 2002 is het platform nu nog steeds een populair datingplatform voor serieuze singles. Nee, Lexa is niet voor snelle contacten en one-night stands: het is de plek om ‘iets echts te beginnen’. Althans, dat is de slogan waarmee Lexa nieuwe leden verwelkomt.

Dankzij Lexa vonden meer dan 324.000 singles de liefde en iedere maand worden er ruim 5,5 miljoen berichten uitgewisseld. Dat gigantische aantal matches en berichten zou de datingapp niet hebben bereikt als ze hun zaakjes niet op orde hadden. Want als er een app is die al vele jaren in de top aanwezig is, dan is het Lexa wel. Chat en match met singles verspreid door Nederland of ga op zoek naar de perfecte kandidaat bij jou in de buurt.

Bekijk de singles op Lexa

De reviewscore van Lexa

Pluspunten

 • Beschikbaar als website en app
 • Veel Nederlandse singles
 • Veel expertise in huis

Minpunten

 • Premiumfuncties zijn niet gratis
 • Wereldwijd matchen niet mogelijk

Wij beoordelen Lexa

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Prestaties
 • Aanbod singles
 • Prijzen

Wat is Lexa?

Lexa is een Nederlands datingplatform en onderdeel van het Franse Meetic. Als datingsite is het een van de oudste websites die ons land kent. Het is in 2002 opgericht door twee Nederlandse ondernemers die in die tijd zelf vrijgezel waren. Ze zochten op het internet naar een vriendin, alleen waren ze niet te spreken over de kwaliteit van de datingsites. Ze dachten: “Dat kan beter”, en daarom bedachten ze een betere.

Tegenwoordig is Lexa niet meer dezelfde datingsite als vroeger. Het is meegegaan met de tijd, heeft zich aangepast aan de wensen en behoeften van de singles van nu en richt zich meer dan ooit op duurzame, vaste relaties tussen gebruikers. De nieuwe slogan is: Start Something Real, oftewel, ‘Begin iets echts’.

Aanmelden

Inschrijven bij Lexa is een simpel proces omdat je aan de hand wordt genomen door een virtuele assistent. De behulpzame assistent maakt gebruikt van kunstmatige intelligentie en is er om je te helpen. Als je de website van Lexa bezoekt, dan word je dan ook al snel geconfronteerd met de assistent. De virtuele assistent vraagt je of je op zoek bent naar een man of vrouw, wat je voorkeur is en wie je zoekt. Beantwoord de vragen en voor je het weet heb je een account aangemaakt bij de populaire datingapp.

Bekijk hoe dit werkt

De virtuele datingassistent helpt je eenvoudig door het proces van inschrijven zodat je op een leuke, interessante manier kennismaakt met de datingsite. De registratie neemt maximaal enkele minuten tijd in beslag en wat je invult tijdens het aanmelden hoef je later niet meer in te vullen in je profiel. De gegevens uit je aanmeldingen worden overgenomen in je profiel, zoals je leeftijd en voorkeuren. Doorloop de stappen en je hebt al snel toegang tot het datingplatform. Vergeet overigens niet om je e-mailadres te verifiëren.

Profielen

Geen enkele datingapp kan zonder profielen, omdat er een plek nodig is waar anderen je kunnen bekijken of vinden. Bij Lexa ontkom je er dus ook niet aan om een profiel in te vullen. Een deel van het profiel wordt automatisch ingevuld aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld tijdens de aanmelding, het andere deel dien je zelf in te vullen. Denk daar niet te licht over, want je profiel is datgene wat andere singles moet overtuigen dat jij die perfecte match bent. Je profiel bij Lexa bestaat uit:

Basisgegevens en persoonlijke kenmerken

Zoals gezegd, wordt een deel van je gegevens al overgenomen uit de registratie. Maar een groot deel ook niet. Terwijl Lexa je locatie en leeftijd bijvoorbeeld kan overnemen, geldt dat niet voor de andere informatie zoals je kinderwens, lengte, religie, opleidingsniveau en meer. De gebruikers van Lexa vullen meestal de meeste of alle kenmerken in, zodat jij en anderen makkelijker een match kunnen vinden. Het is namelijk mogelijk om specifiek op deze kenmerken te filteren, wat op veel andere apps – zoals Tinder – niet mogelijk is.

Dankzij het invullen van de kenmerken kan Lexa ook gemeenschappelijke punten zoeken tussen jou en anderen. In het Shuffle-gedeelte, waarover we verderop in deze review meer vertellen, toont Lexa bijvoorbeeld op hoeveel punten jij en de ander overeenkomen. Heb jij je Bachelor gehaald en de ander ook? Dan is dat in ieder geval één gemeenschappelijk punt. Met deze methode kan Lexa je helpen om singles te vinden die beter bij je passen.

Profielfoto’s

Welke datingapp je ook kiest en welke partner je ook zoekt: je foto’s zijn het belangrijkste onderdeel van je profiel – en dan vooral de hoofdfoto. Maar niet alle foto’s zijn geschikt als hoofdfoto. Alleen headshots worden namelijk toegelaten, oftewel, foto’s waarop je gezicht heel goed zichtbaar is. Het moderatieteam van Lexa bepaalt uiteindelijk welke foto’s worden toegestaan als hoofdfoto, maar in de regel geldt dat alleen deze foto’s gebruikt mogen worden als hoofdfoto:

 • Een foto waarop jij (zelf) zichtbaar bent.
 • Een foto waarop je gezicht duidelijk te zien is.
 • Een foto waarop je jezelf van je beste kant laat zien.

Om de kwaliteit van de profielafbeeldingen op het datingplatform te garanderen, kan het toezichtsteam van Lexa foto’s weigeren als deze niet aan de voorwaarden voldoen. Dit zijn de belangrijkste redenen voor weigering:

 • De foto is niet duidelijk genoeg.
 • De kwaliteit van de foto is te laag.
 • Op de foto zijn persoonlijke gegevens zichtbaar.
 • De foto heeft een commerciële insteek.
 • Op de foto zijn kinderen zichtbaar.
 • Op de foto zijn politieke figuren te zien.
 • De foto is ongepast of heeft een gewelddadig karakter.

De perfecte hoofdfoto? Dat is de foto waarop je jezelf ziet stralen, op een manier zoals alleen jij dat kunt. Want uiteindelijk wil iedereen iemand vinden die zichzelf is. Dus geen scan van je rijbewijsfoto en geen geposeerde foto die op je werk wordt gebruikt: dat is niet wat de singles op een datingapp willen zien. Ze willen zien dat jij leuk gezelschap bent en het waard om te leren kennen.

Upgrade met video

Omdat iedereen tegenwoordig een smartphone met geavanceerde camera heeft, is het niet zo moeilijk om een video van jezelf te maken. De kans is groot dat je al meerdere video’s op je smartphone hebt staan waarop je te zien bent. Waarom voeg je deze niet toe aan je datingprofiel? Een video uploaden is een optie waar nog niet zoveel mensen gebruik van maken, en dat betekent een kans om op te vallen. Voel jij je thuis voor de camera? Benut je camerakunsten om te laten zien hoe veelzijdig je bent.

Profieltekst

Het onderdeel van een datingprofiel dat vaak als een ‘moetje’ wordt gezien is de profieltekst. Wat moet je daar nu in schrijven? Je bent niet de eerste of enige die het lastig vindt om de profieltekst te verzinnen. Wordt het een opsomming van je voorkeuren en interesses? Een do’s vs don’ts? Of vertel je een verhaal over wie jij bent en wat je zoekt? Waar de laatste optie het meest succesvol is, is iets altijd beter dan niets.

Een ingevulde profieltekst betekent bovendien dat je de tijd hebt genomen om iets te verzinnen – iets wat sommige singles nalaten. Wees natuurlijk, spontaan en een beetje humor mag ook niet ontbreken. Want als je tientallen profielteksten leest, dan moet het wel leuk blijven. Het geheim? Vertel over de unieke dingen die jou jou maken. Bekijk je profiel vanuit het perspectief van je perfecte match. Zou jij jezelf een bericht versturen na het lezen van je profieltekst? Natuurlijk, je uiterlijke vertoning is van belang. Maar het is je profieltekst waarmee jij je kunt onderscheiden.

Bekijken op Lexa

Lexa Badge

Wil je weten wie serieus is op lexa? De Lexa Badge is het insigne dat alleen respectvolle mannen opgespeld krijgen. Het zijn de mannen die graag hun beste beentje voor zetten om de vrouwen op Lexa te overtuigen van hun hoffelijkheid. Dankzij de Lexa Badge weten vrouwen meteen of de man te vertrouwen is, hoewel dat uiteraard nooit helemaal zeker is. Daarentegen is de Badge wel een handige manier voor vrouwen om de échte gentlemen eruit te pikken. Hoe je de badge krijgt als man zijnde?

 • Vul je profiel voor 70% of meer in en geef je criteria op.
 • Voeg je foto’s toe.
 • Bekijk de tutorials van Lexa.
 • Teken het Lexa Badge Certificaat.

Met het behalen van de Lexa Badge win je aan geloofwaardigheid, zo zegt Lexa. Het kan resulteren in een toename van d activiteit op profiel tot maar liefst 40%.

Over het algemeen is de kwaliteit van de profielen meer dan goed. Het is niet zo lastig om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van een andere gebruiker. Mede dankzij de vermelde interesses, die elke gebruiker kan invullen, krijg je een redelijk goed beeld van degene die het profiel heeft gemaakt. In tegenstelling tot op veel andere apps kan de gemiddelde gebruiker van Lexa zich wat beter uitdrukken in woord. Daardoor zijn de meeste profielen eenvoudig en compleet, waardoor je gemakkelijk – en met meer informatie – kunt bepalen of er een match in interesses en levensstijl is of niet.

lexa app

Match en chat

Ondanks het feit dat swipen de datingwereld heeft veroverd, houdt Lexa vast aan een wat meer traditionele manier van daten. Niet swipen, maar zoeken en gezocht worden: dat is hoe Lexa werkt. Het datingplatform is van mening dat dit de juiste wijze van matchen is. Het voorkomt dat daten een spelletje wordt – het zoekt juist de serieuze ondertoon. Bij Lexa staat oprechtheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. En dat probeert het platform te waarborgen door daten niet in een videogame te veranderen. Daten bij Lexa kan via:

Ontdekken

In het Ontdekken-gedeelte van de app worden alle profielen getoond die aan je voorkeuren voldoen. De criteria die voor jou van belang zijn? De singles die overeenkomen met je criteria worden in dit deel van de app aan je getoond. Alle kandidaten die een match voor je zouden kunnen zijn, worden in een raster getoond met een foto, naam, leeftijd en locatie. Ook zie je in dit deel – wat eigenlijk een soort van homepage is – de gebruikers die zich onlangs hebben aangemeld, gebruikers die online zijn en meer.

Zoeken

Het tweede deel van de app is Zoeken – een zoekfilter waarmee je gebruikers kunt vinden die aan je eisen en wensen voldoen. Je kunt op verschillende aspecten zoeken:

 • Belangrijkste criteria: zoals woonplaats en leeftijd.
 • Uiterlijk: zoals lengte en gewicht.
 • Privéleven: zoals woonsituatie en kinderen.
 • Werk: zoals beroep en opleidingsniveau.
 • Afkomst: zoals nationaliteit en talen.
 • Waarden: zoals geloofsovertuiging en huwelijkswens.
 • Hobby’s: zoals sport, muziek en films.

Een belangrijke tip? Verbreed je zoekopdracht. Met andere woorden: gebruik niet te veel filters om te voorkomen dat er nauwelijks gebruikers worden getoond. Als je meerdere filters tegelijk gebruikt, sluit je veel gebruikers uit – meer dan nodig.

Shuffle

Iedereen kent de shuffle-functie van een muziekspeler. De Shuffle van Lexa is niet veel anders: het toont je een willekeurige lijst met profielen. Aan jou vervolgens de taak om deze profielen te beoordelen. Vind je diegene die wordt voorgesteld leuk of niet? De profielen die je leuk vindt en waarop je ‘ja’ hebt gezegd, worden toegevoegd aan de lijst met Likes. En dat niet alleen: de ander krijgt een melding dat iemand hen leuk vindt. Wanneer je ‘nee’ zegt krijgt de ander daar geen melding van.

lexa video

Chatten

Heb je een potentiële lover gevonden? En ben je er klaar voor om je charmes in de strijd te gooien? Dan kun je met diegene het gesprek aangaan. Met de chatfunctie van Lexa kun je chatuitnodigingen versturen om aan te geven dat je met iemand wilt chatten. Als je reageert op een uitnodiging of als een van jouw uitnodigingen wordt geaccepteerd, start het gesprek. Het is dan mogelijk om berichten uit te wisselen.

De chatfunctie van Lexa is gebruiksvriendelijk en up-to-date met de laatste chattechnieken. Mocht je een stapje verder willen gaan dan chatten, dan kun je je persoonlijke gegevens uitwisselen. Wil je toch eerst een voorproefje? Dan is het nu ook mogelijk om te videodaten. Vanuit de chat start je eenvoudig een videogesprek met je gesprekspartner.

Lexa prijzen

Zoals het voor iedere datingsite geldt, is het inschrijven bij Lexa gratis. Zonder enige vorm van kosten kun jij je aanmelden, een profiel invullen, matches scoren en zoeken naar iemand die bij je past en aan je wensen voldoet. Daar houdt het ongeveer op als het aankomt op het gratis lidmaatschap.

Het gratis lidmaatschap is ervoor bedoeld om de datingsite en app te ontdekken, maar veel meer kun je er niet mee doen. Als gratis member bij Lexa kun je bijvoorbeeld geen persoonlijke berichten versturen, maar alleen flirts – een soort van knipoog zonder bijgevoegde tekst. Het versturen van persoonlijke berichten, contact leggen en chatten met andere gebruikers is alleen weggelegd voor leden met een membership.

Membership

Als je van alle functies gebruik wilt maken om zo nog gerichter en sneller je match te vinden, dan biedt Lexa het membership aan. Dit is een betaald lidmaatschap die je voor een periode van 1, 3 of 6 maanden kunt afsluiten. Dit zijn de prijzen van het lidmaatschap:

 • € 24,99 euro per 1 maand
 • € 50,97 euro voor 3 maanden (€ 16,99 p/m)
 • € 59,94 euro voor 6 maanden (€ 9,99 p/m)

Met het lidmaatschap open je de deuren tot vrijwel alle opties. Zo kun je met andere leden chatten, privéberichten versturen, favorieten kiezen, geavanceerde zoekopdrachten doen en surfen zonder reclame. Dit zijn de mogelijkheden met het membership:

 • Berichten versturen en lezen.
 • Zien wie je profiel heeft bezocht.
 • Bekijken wie je een flirt heeft gestuurd.
 • Onbeperkte zoekopdrachten.
 • Alle filters gebruiken tijdens zoeken.
 • Onbeperkt profielen bekijken.

Bekijken op Lexa

Control, Premium, Incognito en Boost

Als extra heeft Lexa nog een aantal high-end features in de aanbieding die voor jou geschikt zijn als je alles uit de datingsite wilt halen. Dit zijn de opties Control, Premium, Incognito en Boost met elk een reeks aan voordelen die je boven de rest laten uitstijgen.

 • Premium: € 9,99 p/m
 • Control: € 6,99 p/m
 • Control en Premium samen: € 14,99 p/m
Control

Met Control kun je leesbevestigingen vragen als je berichten verstuurd en je kunt zelf bepalen wie met jou contact kan opnemen. Je krijgt met Control de beschikking over een contactfilter.

Premium

Met Premium kunnen gratis leden je berichten lezen en beantwoorden en ook kunnen zij al je foto’s bekijken. Heb je geregeld dat een match niet kan reageren? Met Premium hoef je je daar geen zorgen over te maken. Met Premium krijg je daarnaast ook de titel ‘Premium member’ zodat de gratis leden weten dat ze jou kunnen benaderen. En tot slot word je als Premium ook als eerste aan nieuwe gebruikers voorgesteld.

Boost

Hiernaast is er ook nog de Boost functie die je datingervaring een oppepper geeft door de zichtbaarheid van je profiel te verhogen. Je wordt met Boost op de voorgrond geplaatst bij leden die aansluiten op je verwachtingen. Volgens Lexa zelf betekent dit 2x zoveel activiteit op je profiel: meer profielbezoekers, meer likes en meer berichten. Dit zijn de kosten van de Boost-feature:

 • € 1,99 per 1 Boost
 • € 7,95 per 5 Boosts (€ 1,59 per Boost)
 • € 11,89 per 10 Boosts (€ 1,19 per Boost)
Incognito

De Incognito-modus van Lexa maakt je tijdelijk onzichtbaar voor andere leden. Althans, je activiteit wordt onzichtbaar, want het zorgt ervoor dat je ongezien profielen kunt bekijken. Wanneer je Incognito hebt ingeschakeld ontvangen andere gebruikers geen melding dat je hun profiel hebt bekeken. Ook wordt je profiel niet in de zoekresultaten getoond wanneer andere gebruikers naar een match zoeken. Dit zijn de kosten van de Incognito-feature:

 • € 1,99 per 24 uur
 • € 9,99 per 1 maand

De Incognito-modus kost € 1,99 voor eenmalig gebruik. Na 24 uur loopt het vanzelf af. Als je de feature vaker wilt gebruiken, kan het goedkoper zijn om het voor één maand te nemen. Wanneer Incognito actief is, wordt er een paarse rand getoond om je profielfoto heen.

Lexa app en website

De website van Lexa ziet er kleurig en gebruiksvriendelijk uit. De homepage van het ledengedeelte is overzichtelijk en door middel van de uitgebreide zoekfuncties kun je op zoek naar een single bij jou in de buurt of ver van je vandaan. Alles is mogelijk. Je kunt zelfs selecteren op interessegebieden zodat je iemand kunt zoeken die dezelfde interesse heeft als jou. Zo zijn er vele opties die je kunt benutten om te filteren tussen alle leden die de datingsite rijk is.

Je kunt leuke singles een bericht sturen of wachten tot jij zelf wordt benaderd. Als je een berichtje krijgt van een andere member, dan ontvang je direct een e-mailmelding. Je bent zo altijd op de hoogte van nieuwe berichten. De website herbergt nog talrijke features die daten nog leuker maken zoals de Shuffle, Boost, Around Me en veel meer.

google playapp store

Op mobiel, tablet en laptop

Tegenwoordig gebruiken we meerdere apparaten om op de hoogte te blijven. Gedurende de dag doe je dat met je smartphone, controleer je je berichten op de werkcomputer en als je thuis bent plof je neer op de bank met je tablet. Lexa speelt hier handig op in door beschikbaar te zijn op al deze apparaten. Je kunt de website bezoeken als je het liefst op de laptop of computer chat met andere leden. Maar als je liever chat op je smartphone of tablet, dan kan dit ook.

De datingapp van Lexa is voor elk besturingssysteem beschikbaar; zowel voor Android en Apple-smartphones. Met je lidmaatschap heb je toegang op elk apparaat en zo ben je op elk moment slecht een klik verwijderd van je nieuwste berichten. Kortom, welk apparaat je ook gebruikt, Lexa is erop te gebruiken.

lexa events

Single events

Datingsite Lexa organiseert door het gehele land leuke borrels, etentjes en andere activiteiten voor haar leden. Als lid bij Lexa word je uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteiten bij jou in de omgeving. De evenementen worden door heel Nederland georganiseerd waardoor er altijd een gezellig – maar vooral ongedwongen – evenement bij je in de buurt is. Zo staat er op dit moment bijvoorbeeld een borrel vlakbij de Dom in Utrecht gepland, een week later een gezellig aanschuifdiner in Amstelveen en daarna een Muziekquiz-avond in Amsterdam.

Misschien dat het je wat eng lijkt om er alleen naartoe te gaan. maar dat hoef je niet te zijn. Iedereen die er komt is single en op zoek, waardoor je niet de enige bent die deze gevoelens heeft. Bovendien worden veel events doordeweeks ingepland zodat je niet een zuurverdiende avond vrij in het weekend hoeft op te offeren. Ervaar het zelf; ooit moet het de eerste keer zijn, niet?

Onze ervaring met Lexa

Wij, de datingexperts, hebben onlangs de datingapp Lexa onder de loep genomen en dat was een leuke test. Vanaf het moment dat we deze app openden, werden we overspoeld met een zee van leuke singles. Het was als een feestje waar we maar niet genoeg van konden krijgen.

De gebruikers van Lexa zijn divers en kleurrijk als een regenboog. Van degenen die op zoek zijn naar een serieuze relatie tot degenen die gewoon willen flirten, er is echt voor elk wat wils. We hebben zelfs een paar excentrieke types tegen het lijf gelopen die ons hart sneller deden kloppen.

Wat ons echt wegblies, was de gebruiksvriendelijkheid van Lexa. Het was zo simpel als het maken van een chocoladetaart (en geloof me, wij zijn geen meesterchefs in de keuken). De app is intuïtief en duidelijk, met symbolen die zelfs een dinosaurus zou begrijpen. Je kunt gemakkelijk door profielen scrollen en met een simpele veegbeweging naar links of rechts de singles in je leven toelaten of afwijzen.

En laten we het hebben over de graphics en het uiterlijk van Lexa. De strakke en moderne ontwerpen zorgden voor een visueel spektakel dat ons hart sneller deed kloppen. De kleuren sprongen van het scherm af en maakten het hele proces van daten een stuk leuker. Het was als oogconfetti, maar dan voor je telefoon.

Het mooiste van Lexa is dat het ons in staat stelde om ons ware zelf te zijn, zonder filters of maskers. We konden onze eigen persoonlijkheid laten schijnen als een gloeilamp op een zomeravond. Het voelde als een bevrijding om gewoon onszelf te kunnen zijn en niet te hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen. Althans, zo voelt het om aanwezig te zijn op deze datingapp.

Lexa gaf ons het gevoel dat we de regie hadden over ons datingleven. We waren de kapiteins van ons eigen schip en navigeerden met gemak door de woelige wateren van het daten. Wanneer we een match hadden, voelde het als het vinden van de laatste ontbrekende puzzelstukjes. Het was spannend en opwindend.

Dus, als je op zoek bent naar een datingapp die zowel functioneel als erg leuk is, dan raden wij Lexa ten zeerste aan. Duik erin, geef het een kans en je zult versteld staan van wat het voor je kan betekenen in je zoektocht naar liefde.

Veiligheid en privacy

Lexa is een van de oprichters van het keurmerk voor datingsites van de Stichting Keurmerk Veilig Daten. Deze stichting houdt voor een select aantal datingsites in de gaten of alles volgens de regels en richtlijnen van het keurmerk verloopt. Het is voor singles een signaal dat een datingplatform te vertrouwen is. De richtlijnen van het keurmerk zijn stevig, waarbij niet alleen de kosten onder de loep genomen worden maar ook de algemene voorwaarden, klantvriendelijkheid, veiligheid en privacy. Maar vooral ook of het voor singles duidelijk en betrouwbaar is. Met andere woorden, het gaat erom dat je krijgt wat je ziet en waar je voor betaalt.

De klantenservice van Lexa staat iedere dag voor je klaar om vragen te beantwoorden, mocht je deze hebben. Je kunt er terecht voor vragen of het gebruik van de website, het lidmaatschap, maar ook als je iemand wilt rapporteren. Lexa moedigt gebruikers aan om alle ongewenste activiteiten te melden zodat de medewerkers snel actie kunnen ondernemen. Dit is voor Lexa een belangrijk punt om te voorkomen dat er sprake is van oplichting op het platform.

“De veiligheid van onze members is het allerbelangrijkste en we doen er dan ook alles aan om onze service zo veilig mogelijk te houden.” – Lexa

De chatbot waar we het eerder over hadden? Deze helpt niet alleen bij de aanmelding, maar ook bij het bestrijden van cyberpesten, intimidatie en ander ongewenst gedrag. De datingassistent grijpt in als het algoritme vermoedt dat een ongepast bericht wordt ontvangen of verstuurd. Bijvoorbeeld, als iemand niet reageert op je bericht, dan hoef je diegene niet 10 keer te herinneren om een bericht terug te versturen. Na twee keer grijpt de chatbot in om dat duidelijk te maken.

Elk profiel wordt nauwkeurig gecheckt – of het goed is ingevuld en ook of het niet om een nepprofiel gaat. Fictieve profielen kom je dan ook niet snel tegen bij Lexa. Dankzij de handmatige check en geautomatiseerde slimme systemen lukt het bijna geen enkele bot om binnen te komen. Lexa probeert de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden zodat online daten betrouwbaar en veiling is. En eerlijk gezegd: dat lukt heel goed.

lexa veiligheid

Privacy en betrouwbaarheid

Wat betreft de privacy zit het ook goed bij deze datingsite. Alleen gebruikers die zijn geregistreerd kunnen je profiel zien, wat betekent dat je niet in een zoekmachine te vinden bent. Als aanvulling kun je zelf bepalen welke informatie andere leden kunnen inzien; of je vult bepaalde gegevens niet in of je kiest de optie ‘dit is alleen voor mij’. Er zijn nog meer functies die je kunnen helpen om je profiel af te schermen. Je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat andere leden niet kunnen zien dat je online bent.

Met de incognito- en control-modus is het mogelijk om zelf bepalen wie je online ontmoet. Wil je niet dat anderen kunnen zien dat je hun profiel hebt bezocht? Dat is met deze features zo geregeld: je bezoekt profielen zonder dat deze te weten komen dat je hun profiel hebt bekeken. En als je de volledige controle wilt, dan pas je de voorkeuren aan zodat je alleen uitnodigingen ontvangt van de singles die aan je criteria voldoen. Kortom, bij Lexa zit je goed als je waarde hecht aan je veiligheid en privacy.

Onderdeel van Meetic

Lexa is van origine een concept van een Nederlands bedrijf. Het werd in 2002 opgericht door twee Nederlandse ondernemers, Rob Koster en Nathan Skwortsow. Nadat Lexa enorm in gebruikers was gegroeid en er tot en met 2005 meer dan 50 miljoen berichten werden verstuurd, kon Lexa gekoppeld worden aan het Franse Meetic. De overname door de Europese datinggigant zorgde er wel voor dat het Nederlandse Lexa eigenlijk niet meer helemaal Nederlands is.

Meetic zelf is weer onderdeel van Meetic Group, de Europees marktleider en actief in 15 landen met een beschikbaarheid in meer dan 13 talen. In al deze landen organiseert het bedrijf events voor singles. Op het hoogtepunt organiseerde Meetic gemiddeld 160 evenementen per maand met meer dan 30 verschillende soorten evenementen. Door de koppeling met Meetic is Lexa ook in België actief. Maar daar treedt het bedrijf onder de eigen naam Meetic naar buiten. In andere landen bespeelt het bedrijf de lokale datingmarkt met titels zoals LoveScout24, Neu en Secret.

Wat bijna niemand weet is dat Meetic Group weer onderdeel is van Match Group, de wereldwijd marktleider in online dating. Het is de wereldleider als het aankomt op datingapps en datingsites, zowel in omzet als in aantallen leden die geregistreerd zijn op de datingmerken van het bedrijf. Match Group is ook eigenaar van Twoo, OKCupid en de uiterst populaire datingapp Tinder. Een klein wereldje? Dat kunnen we wel zeggen, gezien het duidelijke verband tussen Lexa en Tinder.

lexa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *