Kippo

kippo
Dating apps zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een trend die al vele jaren zichtbaar was, maar het laatste jaar is het nog duidelijker te merken dat steeds meer singles gebruik maken van een mobiele dating app. Het is daarom ook logisch dat er een hoop verschillende soorten dating apps op de markt zijn gekomen.

Sommige van deze apps richten zich op een brede doelgroep, terwijl andere apps juist een vrij specifieke groep mensen aanspreken. We kennen dating apps voor singles met een bepaalde geloofsovertuiging, hobby of apps die zich richten op mensen in een specifieke leeftijdscategorie. Een van de dating apps die zich richt op een hobby is Kippo. Deze dating app is namelijk gericht op één duidelijke doelgroep: gamers.

Kippo is een dating app die volledig draait om gamen en zich focust op mensen die van gamen houden. Door gamers, voor gamers. Het is ook goed om te weten dat Kippo niet alléén een dating app is, maar eigenlijk een community om mensen te leren met dezelfde hobby. Zo kun je dus ook vrienden maken en praten over je favoriete games.

De app kun je gratis gebruiken en is daarom een perfecte app voor mensen die groot fan zijn van gamen. Het enige nadeel? Het is nog niet beschikbaar in Nederland. Daarom raden we voor nu een andere dating app aan:

Bekijk deze dating app

De doelgroep van Kippo

Als je op zoek wilt gaan naar een leuke partner, dan zijn er tal van mogelijkheden om online met deze zoektocht te starten. Tinder, Lexa en Happn zijn slechts enkele voorbeelden van de vele dating apps die op de markt zijn. Het nadeel van deze apps is echter dat hier een enorme variëteit aan mensen is en je dus lang zult moeten zoeken om een juiste match te vinden.

Voor sommigen is dit een voordeel, maar als je op zoek bent naar iemand met een specifieke hobby dan kan een andere dating app beter bij je aansluiten. Ben je op zoek naar iemand die ook enorm fan is van gamen? Dan ben je bij Kippo aan het juiste adres.

Kippo is een gloednieuwe dating app die pas een tijd actief is. De app is ontwikkeld door fans van gamen en professionele gamers, waardoor ze veel verstand hebben van het onderwerp. Het platform is er niet alleen voor om een date aan de haak te slaan, maar ook om andere connecties te maken en vriendschappen te vormen.

De app is specifiek bedoeld voor mensen die fan zijn van gamen. Heb je bijvoorbeeld al tijden een favoriet spel, maar vindt niemand van je huidige vrienden dit spel leuk? Dan kun je bij Kippo iemand vinden die jou passie voor het spel deelt en wie weet kun je wel samen een potje spelen.

kippo app

Hoe Kippo werkt

Het principe van Kippo is op een aantal vlakken hetzelfde als bij andere grote spelers op de datingmarkt, zoals Tinder. Allereerst dien je de app te downloaden, waarna je gemakkelijk je je kunt aanmelden en een profiel kunt creëren. Nadat je je profiel hebt aangemaakt, kun je direct beginnen met daten.

Je krijgt een soort wachtrij te zien van profielen, waarbij je één profiel per keer kunt bekijken. Je kunt foto’s en een korte biografie zien, waarna je kunt beslissen of je deze persoon leuk vindt of niet. Door de biografie kun je een goed beeld kijken van je potentiële match. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan heb je een match en kunnen jullie beginnen met chatten.

Let er wel op dat je bij Kippo niet eindeloos kunt wachten voordat je een gesprek begint; na 7 dagen verloopt namelijk je match. Dit zorgt er wel voor dat mensen snel actie ondernemen en dat je ook daadwerkelijk gesprekken overhoudt aan je matches.

Kaarten gebruiken voor je profiel bij Kippo

Bij apps als Tinder heb je vaak te maken met een heel standaard profiel. Je ziet een paar foto’s en soms een korte biografie, maar persoonlijker dan dat wordt het vaak niet. Daarom is een van de leukste features van Kippo dat je je profiel op een unieke manier vorm kunt geven. Door gebruik te maken van ‘Profiel Kaarten’ kun je meer vertellen over jezelf en je favoriete games.

De kaarten kun je invullen met informatie over je karaktereigenschappen, je sterrenbeeld, je favoriete spellen en nog veel meer. Op deze manier kun je op een creatieve en unieke manier je profiel aanmaken en op een veel persoonlijkere manier nieuwe mensen leren kennen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Als je begint met online daten dan wil je natuurlijk wel dat dit veilig gebeurt. Bij Kippo zit je dan wel goed. Op de website staat namelijk duidelijk vermeld dat Kippo een zero tolerantie beleid heeft voor ongewenst gedrag. Er is altijd een team aanwezig om er voor te zorgen dat de community positief en vriendelijk blijft.

Ook is het beleid van Kippo heel transparant en kun je op de website meer lezen over de voorwaarden. Hier is onder andere te lezen dat er veel waarde wordt gehecht aan de integriteit en dat er wordt opgetreden tegen gedrag zoals hatelijke opmerkingen, racisme of pesten.

google playapp store

Kippo: een gloednieuwe app

Kippo is dus zeker geen standaard dating app, maar moet eerder gezien worden als een community. Je kunt er veel meer dan alleen het vinden van een leuke date. Het doel van Kippo is vooral om gamers bij elkaar te brengen. Zo kun je mensen ontmoeten om samen je favoriete spellen mee te spelen, nieuwe vrienden maken, maar dus ook misschien wel de liefde van je leven ontmoeten.

De app is nog gloednieuw en is pas in 2020 opgericht. Dit heeft als voordeel dat het design heel modern is en dat het een hele nieuwe app is om gebruik van te maken. Echter is het nadeel dat er ook nog niet heel veel leden die gebruik maken van de app. De app is vooral actief in Noord Amerika en een groot deel van de leden komt ook uit deze regio. In Nederland zul je dus een stuk minder actieve leden tegenkomen, maar wie weet neemt dit aantal de komende jaren snel toe.

Is er ook een website?

Op dit moment is er alleen een app beschikbaar van Kippo. Je kunt dus niet een website gebruiken om te daten en mensen te leren kennen. Wel is er ook een website waar je meer kunt lezen over de app. De website is vooral bedoeld om de app te adverteren en om de voorwaarden in te zien. Ook kun je op de website van Kippo een formulier vinden waarmee je contact op kunt nemen met de klantenservice. Hiermee kun je gemakkelijk vragen stellen over de app of feedback en tips geven.