JSwipe

jswipe
JSwipe: de nummer één Joodse dating app ter wereld. Deze dating app richt zich specifiek op de Joodse gemeenschap en heeft gebruikers in meer dan 70 landen. Ben je Joods, zoek je iemand die zich identificeert aan het Jodendom of ben je van plan om je te bekeren? Op JSwipe kom je andere Joodse singles tegen die net als jou op zoek zijn naar een liefde, date of leuk chatgesprek.

Wie kom je er tegen?

De “J” in J-Swipe is niet voor niets toegevoegd aan de naam van deze dating app. De swipe-app is namelijk specifiek bedoeld voor Joodse singles en de singles die op zoek zijn naar een Joodse single. De minimale leeftijdseis voor JSwipe is 18 jaar oud. Als je jonger bent dan 18 jaar kun je een account maken maar je profiel wordt niet aan andere gebruikers getoond. Zo’n 90 procent van de leden is een twintiger maar de snelste groeiende groep gebruikers is de leeftijdscategorie van de dertigers1.

Let op, als je Tinder gewend bent dan zul je er al snel achter komen dat JSwipe in Nederland niet hetzelfde bereik heeft. Mocht je de voorkeur geven aan een dating app of website met met veel meer Nederlandse singles dan is dit een goede keuze:

Bekijk deze dating app

Snel aanmelden

jswipe appOm de dating app te gebruiken dien je deze te downloaden in de App Store van je smartphone. Uiteraard moet je dan eerst de app nog te installeren maar daarna ben je klaar om je aan te melden en een profiel aan te maken. De enige manier om je aan te melden is met de Facebook koppeling. Zonder Facebook account is het op dit moment niet mogelijk om een account aan te maken bij JSwipe. Vul je standaard gegevens in inclusief hoe je jezelf identificeert zodat anderen weten met wie ze te maken hebben, bijvoorbeeld als orthodox, gewoon joods, bereid om te bekeren en meer. De belangrijkste gegevens worden automatisch vanuit Facebook gehaald. Upload de leukste foto’s van jezelf die je op je smartphone of tablet kunt vinden en je bent ready to go. JSwipe wordt wel eens de Joodse versie van Tinder genoemd en dat heeft een reden. De basis van de dating app lijkt namelijk veel op dat van Tinder. Filter op basis van leeftijd, locatie en nog meer om precies de singles voorgesteld te krijgen waar je naar op zoek bent.

Swipen

JSwipe kun je benutten om andere singles bij jou in de buurt te vinden, mee te matchen en vervolgens te chatten en zelfs te ontmoeten als je daar voor open staat. Veeg naar rechts of links op Joodse singles in de buurt. Je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je door wilt naar de volgende kandidaat. Als jullie beiden naar rechts swipen dan is het een match; Mazel Tov. Je hebt vervolgens 18 dagen de tijd om er iets van te maken. Na deze periode wordt de match namelijk verwijderd en kun je niet meer met elkaar chatten. Deze werkwijze zorgt er in de praktijk voor dat er meer aandacht aan de matches gegeven wordt.

Super Swipe en Swipe Note

Met een Super Swipe kun je jezelf onderscheiden van de massa. Door een Super Swipe te verzenden laat je de ander weten dat je hem of haar leuk vindt. Als je een Super Swipe wilt gebruiken dan druk je op het blauwe sterpictogram onder het profiel van een persoon. Selecteer vervolgens een emoji die je persoonlijkheid het beste weergeeft en verzend vervolgens de Super Swipe. Met de Swipe Note kun je een bericht verzenden voordat je met deze persoon gematcht bent.

google playapp store

First Class

Zoals vrijwel iedere dating app heeft JSwipe een premium versie voor de singles die van alle functies gebruik willen maken. Bij JSwipe heet dit First Class; de manier om alle premium functies gebruiken. Met First Class kun je Boost gebruiken om je profiel twee keer zo vaak te laten zien, leesbevestigingen zien om te weten wanneer je berichten zijn gelezen maar ook krijg je de beschikking over 5 Superswipes per dag. Verder kun je de app je foto’s laten optimaliseren om je beste foto’s te vinden, Pasport gebruiken om contact te maken met mensen over de gehele wereld 1 Swipe Note per dag versturen om je bericht extra goed op te laten vallen. De huidige JSwipe First Class abonnementsprijs begint bij 18 dollar per maand.

Enorm veel gebruikers

JSwipe is in 2014 opgericht, twee jaar na de oprichting van Tinder. De gelijkenissen zijn echter niemand ontgaan. Toch heeft JSwipe een compleet andere doelgroep en ook de singles zijn er wat serieuzer dan op Tinder. De populariteit van de dating app is enorm toegenomen waarna het nu in vele landen wereldwijd beschikbaar is met vele miljoenen gebruikers. JSwipe is inmiddels overgenomen door de bekendste datingsite voor joden, Jdate. In 2015 werd JSwipe voor het gerecht gedaagd door JDate voor het gebruik van de letter “J”. Om de kosten van de aanklacht te bekostigen startte JSwipe een crowdfunding actie onder haar leden. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op maar dat was uiteindelijk ook niet nodig. Nog hetzelfde jaar werd JSwipe gekocht door grote concurrent JDate voor een bedrag van 7 miljoen dollar.