Jack’d

jackd
Jack’d is een dating app die speciaal bedoeld is voor homo mannen. Het is vooral bedoeld voor het maken van een afspraak voor een date maar er zijn ook mannen die via deze dating app hun grote liefde hebben gevonden. Het grote voordeel is dat je op locatie kunt zoeken, zodat je niet onbedoeld afspreekt met iemand die aan de andere kant van het land woont. Hoewel Jack’d wereldwijd miljoenen gebruikers heeft zijn het grotendeels gebruikers uit de Verenigde Staten en de UK die de app gebruiken. Voor een gay datingsite voor Nederlandse mannen is deze datingsite waarschijnlijk een betere optie.

Bekijken op Gaybuddy

Account aanmaken

Je kunt Jack’d niet gebruiken via de browser op je computer of mobiel apparaat. Je moet hiervoor de app downloaden. Deze is beschikbaar voor Android apparaten in de Google Play Store en voor Apple gebruikers in de App Store. Nadat je de app op je smartphone of tablet hebt geïnstalleerd kun je snel en gemakkelijk een account aanmaken. Hiervoor heb je alleen een naam, wachtwoord en e-mailadres nodig. Het wordt sterk aangeraden om niet je echte naam te gebruiken maar een nickname te kiezen. Zo kun je je privacy beter waarborgen. Geef je echte identiteit alleen aan mensen die je inmiddels ook persoonlijk hebt leren kennen.

Een date vinden met Jack’d

jackd appJe kunt met Jack’d zoeken naar een date die bij jou in de buurt woont. Dit doe je door de zoekoptie te activeren en vervolgens door de profielen te swipen. Als je een foto naar links veegt geef je daarmee aan dat je geen interesse hebt. Swipe je naar rechts dan geef je aan dat je deze persoon graag beter wilt leren kennen. Wanneer die ander vervolgens ook jouw foto naar rechts veegt is er een match en kunnen jullie met elkaar in contact komen. Je kunt dan uiteraard zelf bepalen of jullie elkaar eerst beter willen leren kennen of dat je meteen een afspraak wilt maken voor een ontmoeting.

Je grote liefde vinden of een date om te stappen

De reden waarom mensen een profiel aanmaken op Jack’d is vaak tweeledig. Sommigen doen het omdat ze serieus op zoek zijn naar een partner. Het zijn er niet veel maar ze zijn er wel. Ze willen geen vriendje voor één nacht maar iemand om hun leven mee te delen. Vaak wordt dit ook aangegeven in de profieltekst. Maar er zijn ook mannen die apps zoals Jack’d of zijn populaire broer Grindr uitsluitend gebruiken om een seksdate of een stapdate te vinden. Het is handig om in je profiel aan te geven wat jouw intenties zijn, dit voorkomt dat je reacties krijgt van mensen die een heel ander idee hebben bij het gebruik van de app.

Een date vinden als je uitgaat

Je kunt met Jack’d niet alleen naar een date zoeken in en om de plaats waar je je op dat moment bevindt. Als je morgen gaat stappen in Amsterdam, Maastricht of Groningen dan kun je vandaag alvast een date regelen door naar contacten in die plaats te zoeken. Jullie kunnen dan meteen een afsprak maken om elkaar te ontmoeten. Dat scheelt je weer een hele zoektocht langs allerlei bars en clubs in de hoop een leuke man tegen te komen.

Spreek af op een neutrale plaats

Een eerste ontmoeting vindt bij voorkeur plaats op neutraal terrein. Spreek nooit met iemand die je alleen van Jack’d “kent” bij je thuis af of bij de ander thuis. Er zitten helaas ook mannen met verkeerde bedoelingen op dit soortdating apps. Het komt helaas voor dat je denkt een date met een leuke man te hebben en dat je vervolgens door een groepje homohaters in elkaar wordt geslagen op een verlaten parkeerplaats.

Spreek dus af op een plaats waar meer mensen zijn zoals een kroeg of een restaurant. Dan kun je eerst persoonlijk kennismaken met je date en zien of het tussen jullie voldoende klikt voor de plannen die jullie hebben gemaakt, of dat nu een stapavond is of een seksdate.

Let op je privacy

Online daten is reuze spannend en er is in principe ook niets mis mee. Maar bedenk je wel dat de informatie die je verstrekt op een dating app door veel mensen gezien kan worden. Je kunt herkend worden door collega’s, vrienden of familie. Zeker als je nog niet “uit de kast” bent is het belangrijk dat je je dit realiseert. Gebruik daarom ook altijd een nickname op een dating app en kies een profielfoto die niet dezelfde is als bijvoorbeeld op je Facebook account.

Geef via de chatfunctie van de app nooit je adres of andere privé informatie. Je telefoonnummer kun je ook geven als jullie een date hebben en als blijkt dat het klikt tussen jullie. Eerder is dat niet nodig. Geef ook niet te snel informatie over je werk. Als je collega’s nog niet weten dat je op mannen valt, wil je ze dat wellicht liever zelf vertellen op een door jou geschikt geacht moment.

Het gebruik van Jack’d is gratis

Je kunt de homo dating app Jack’d gratis gebruiken. Dat wil zeggen dat je van alle functies gebruik kunt maken die nodig zijn om een profiel aan te maken, door de profielen te zoeken, contact te leggen en te chatten met andere gebruikers.

Als je kiest voor de Pro versie van Jack’d, waarvoor betaald moet worden, dan krijg je de beschikking over wat extra functies. Zo kun je zien wie je profiel hebben bekeken en je ziet ook geen storende advertenties meer. Verder kun je anoniem door de profielen scrollen en kun je je wachtwoord laten onthouden zodat je dat niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Maar ook zonder de betaalde pro versie kun je deze app prima gebruiken.

Pas op voor fake profielen

Het nadeel van een gratis dating app zoals Jack’d is dat de drempel erg laag is om eer een account aan te maken. Dat betekent dat je er ook mannen kunt treffen met verkeerde bedoelingen. Wees dus altijd op je hoede. Ga niet in op zielige verhalen die eindigen met een vraag om geld voor een zieke moeder of om een vriendin te helpen.

Probeer iemand na te trekken via sociale media of op een andere manier wat meer informatie te krijgen. Lukt dit niet en heb je het gevoel dat het niet klopt, verbreek dan het contact en maak zeker geen afspraak voor een persoonlijke ontmoeting.