Hot or not

Hotornot
Wie de beginjaren van deze eeuw op het internet actief was kent de traditionele Hot or Not websites waar je andere mensen kon keuren. In een simpele vorm kon je andere leden van de website beoordelen met een cijfer van 1 t/m 10. Als je je foto plaatste dan wilde je een zo hoog mogelijke score, wat betekende dat andere leden je knap vonden. Dit fenomeen was populair en in werkelijkheid een voorloper van dating apps zoals Tinder. Hot or not is na vele jaren weer terug met een complete metamorfose inclusief een dating app die de website ondersteunt.

Hoe leuk Hot or Not ook is om te spelen, in Nederland heeft dating app nog geen groot ledenaantal. Een datingsite met vergelijkbare functionaliteiten, maar wel veel Nederlandse leden is deze dating app.

Bekijk deze dating app

Gratis lid worden

Om lid te worden van de Hot or Not app kun je je aanmelden met Facebook of Google+ maar ook kun je je email adres met gegevens gebruiken. Aanmelden met Facebook is het snelst omdat het je profiel dan al gedeeltelijk invult. Zodra je je aangemeld hebt en je foto’s hebt toegevoegd kun je beginnen met het spel. Je kunt direct beginnen met het keuren van andere leden maar je kunt ook meteen berichten versturen naar de leden die je leuk vindt.

Real-time

hotornot appDe ledenlijst met personen die in je buurt zijn (geweest) wordt in real time getoond en de personen die je ziet kun je beoordelen met een hartje (hot) of X (not). Als je het hartje drukt kun je een gesprek beginnen met de gebruiker. De dating app maakt gebruik van de locatie van je smartphone om je de beste matches te tonen. Zo laat de app precies zien wie er bij jou in de buurt is. De dating app Hot or Not is voor alle Android apparaten in de Google Play Store. Voor iPhone telefoons is het te downloaden in de Apple App Store.

Hot List

De datingsite Hot or Not lijkt veel op Badoo. Dit komt doordat de nieuwe versie van Hot or not eigendom is van het Britse bedrijf. Het verschil met Badoo is dat Hot or Not meer op de cijfers gericht is waardoor het bijvoorbeeld een Hot List met de heetste leden kan tonen. Dit was op de originele website voor iedereen een doel om te bereiken. Als je deze lijst wist te bereiken met je foto dan was je de man (of vrouw). De huidige Hot List is samengesteld op basis van hoe gebruikers stemmen op bekende personen maar ook worden de heetste personen bij je in de buurt getoond.

Badoo

Hot or Not is opgericht door de Russische ondernemer Andrey Andreev die eerder ook al Badoo heeft opgericht. Het doel was om het succes van Badoo te evenaren maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Badoo heeft namelijk honderden miljoen leden terwijl de dating app Hot or Not er veel minder heeft. Waar Badoo echter geen voet aan de grond heeft gekregen is de Verenigde Staten, en dat is het gebied waar Hot or Not zich voornamelijk op richt.