Homo dating

Gay vlagDe komst van internet heeft op veel gebieden een revolutie teweeggebracht. Zo ook op het terrein van dating. Terwijl je vroeger het geluk moest hebben de perfecte partner tegen het lijf te lopen, kun je nu gericht naar hem op zoek. Gewoon op jouw manier, op jouw moment en op de plaats die jou het beste uitkomt; online. Ook voor homo’s is het nu veel gemakkelijker geworden om met andere mannen in contact te komen. Het taboe rond datingsites voor homo’s is verdwenen en het aantal aanbieders is bijna niet meer te tellen. Als je weet waar je naar op zoek bent, kun je altijd een website vinden, die je daarbij kan helpen. Er zijn datingsites voor sekscontacten maar ook voor serieuze relaties. Dit zijn de bekendste datingsites voor mannen die mannen zoeken.

Laagdrempelig en gratis

Toegang tot datingsites is laagdrempelig. Leden plaatsen hun profiel in een beschermde omgeving, maar toegang krijgen is met een gratis account heel eenvoudig. Ben je homo maar nog niet erg actief geweest op datinggebied? Dan is het ideaal dat je op deze manier eens rond kan kijken hoe het er op gay websites aan toegaat. Er is een enorm aanbod in sites, dus er zit altijd wel iets bij waar jij je prettig bij voelt. Meestal zie je direct wat het doel is van een homo datingsite. Mannen met elkaar in contact brengen voor een serieuze relatie of voor een vrijblijvende flirt. Zonder abonnement zit je nog nergens aan vast en jouw gratis account is ook zo weer verwijderd.

Hoe werkt een homo datingsite?

Omdat er zoveel verschillende sites zijn, kan de werkwijze nog weleens verschillen. Maar in de basis werken datingsites allemaal hetzelfde. Je maakt een profiel aan, gaat zelf op zoek naar iemand die bij jou past, of laat je matchen door de computer op basis van overeenkomsten en zoekcriteria. In de meeste gevallen kan dit allemaal met een gratis account. Je hoeft pas te betalen als je iemand gevonden hebt en een persoonlijk bericht wil sturen. Daarvoor sluit je een (maand)abonnement af of koop je credits. De eerste manier van betalen is het duidelijkst. Met een abonnement kun je voor een vast bedrag per maand zoveel berichten versturen als je wilt. Credits betaal je per actie. Dat betekent dus dat deze voortijdig op kunnen raken als je veel berichten verstuurt. Je zal dan credits moeten bijkopen.

Sommige sites zijn niet altijd betrouwbaar

Er zijn sites waar het abonneren door middel van credits oplichterij lijkt uit te lokken. Je krijgt als gratis lid veel reacties en kunt pas reageren zodra je credits hebt gekocht. Stuur je dan een berichtje terug, blijkt het profiel dat jou benaderd heeft niet meer te bestaan of nooit te reageren. Het is moeilijk na te gaan hoeveel nepaccounts er op een site actief zijn en of het bedrijf achter de site er bewust van af weet en/of aan meewerkt. Dat laatste wordt verbazingwekkend genoeg in sommige algemene voorwaarden gewoon beschreven. Dan staat er letterlijk in dat profielen puur voor entertainment dienen en dat een echte afspraak met die persoon niet mogelijk is.

Keurmerk of certificaat voor veilig daten

Overigens wordt er soms ook in algemene voorwaarden gezegd dat je door je in te schrijven het eigendomsrecht van je profieltekst en foto uit handen geeft aan de website. Zij mogen er dan mee doen wat ze willen. Dus ook op andere sites plaatsen. De moeite waard dus om je van tevoren even in de voorwaarden te verdiepen, zodat je niet met onaangename verrassingen geconfronteerd wordt. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat datingsites met een Keurmerk Veilig Daten of een Thuiswinkel Waarborg Certificaat in ieder geval hun best doen om misbruik van jouw gegevens te voorkomen.

Kies de site die bij je past

Met zoveel gay datingsites, die homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen van dienst willen zijn, kun je altijd een site kiezen die bij je past. Om jou te helpen een goede keuze te maken, is het altijd aan te raden om ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers te lezen. Houd daarbij echter wel in je achterhoofd dat meningen vaak gekleurd zijn door persoonlijke opvattingen van degene die ze geeft. Iemand die gedumpt is door een contact via een datingsite zal er nu eenmaal minder positief over schrijven, dan iemand die er de liefde van zijn leven heeft ontmoet. Het beste kun je gewoon je gezond verstand gebruiken, naar je gevoel luisteren en je eigen mening vormen. Dan sta je in ieder geval zelf achter je keuze.

Bekendste datingsites voor homo’s

De populairste datingsites hebben vrijwel allemaal een gay variant in het leven geroepen. Op deze sites vind je homo’s uit alle leeftijdscategorieën en uit alle delen van het land. De bekendste zijn Gayparship, Lexagay en Elitedating. Omdat dit grote organisaties zijn, die veel leden aantrekken, zal je hier ook minder snel last hebben van nepaccounts. Deze worden door kleinere sites vaak aangemaakt als opvulling van het ‘actuele aanbod’. Bovendien hebben grote populaire sites een reputatie hoog te houden en zullen ze strenger controleren op misbruik en oplichterij.

Eigen verantwoordelijkheid

Of je nu op zoek bent naar een spannend avontuurtje, een seksdate of een langdurige relatie? De site die je kiest, het abonnement dat je afsluit en het profiel dat je opstelt, blijven altijd je eigen verantwoordelijkheid. Als jij te gemakkelijk omspringt met jouw eigen privacygevoelige gegevens, kun je daar toch de dupe van worden. Wees daarom voorzichtig met wat je aan wie vertelt en meldt het bij de beheerder van de website als je iets niet vertrouwt. Een leuke ervaring met homo dating heb je op die manier ook zelf in de hand.

Extra activiteiten en tips voor meer succes

Goede sites willen goede resultaten en doen dan ook hun best om jouw kansen te vergroten. Ze organiseren diverse extra activiteiten waarop je homo’s uit jouw regio kunt ontmoeten. Daarnaast kun je op veel websites datingtips vinden, die je kunnen helpen bij het opstellen van een uniek profiel of het plannen van een succesvolle date. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is kiezen.