Hoger opgeleiden

Dating hoger opgeleidenHoger opgeleiden dating wordt steeds populairder. Het is een fenomeen wat meer en meer bekendheid krijgt. Het klinkt logisch dat je met een soortgelijke achtergrond een betere match zult vinden. En daarom springen diverse datingsites hier handig op in. Als jij je namelijk inschrijft op een datingsite voor hoger opgeleiden, weet je vooraf al dat je in ieder geval op dat punt al gelijkgestemden gaan vinden. Het opleidingsniveau blijkt een belangrijk kenmerk in de datingswereld te zijn. Je kan jouw sociale leven naar een ander level brengen door gelijkgestemden te vinden, op een datingsite speciaal voor de door jouw gewenste doelgroep.

Voorbeelden van datingsites

Via een hoger opgeleiden dating zal je matches treffen met singles die ambitie hebben. Er bestaan inmiddels meerdere datingsites die zich specifiek op deze doelgroep richten. Zo heb je bijvoorbeeld: E-Matching, ParShip, EliteDating en Match4me. Elk van deze datingspagina’s heeft zo zijn eigen voorwaarden en inschrijvingsstappen. Praktisch bij allemaal kan jij een gratis account aanmaken, en een kijkje nemen in wat de mogelijkheden zijn. De manier waarop jij je matches vindt zal bij iedere website net iets anders zijn. En wil je meer mogelijkheden dan de gratis accounts je bieden, dan kun je er altijd nog voor kiezen om te betalen.

Voordat je gaat betalen

Omdat je vaak een gratis profiel kan aanmaken, is het verstandig om – voordat je ergens voor gaat betalen – meerdere datingsites uit te proberen. Misschien hecht je er veel waarde aan dat een datingsite voor hoger opgeleiden een keurmerk heeft. Zo dragen een aantal datingsites het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is in het leven geroepen om consumenten zoals jou te helpen bij het maken van een veilige keuze. De bekendste datingsites voeren dit keurmerk maar verwacht wordt dat meer datingsites zich zullen aansluiten. Hiernaast kun je controleren of de datingsite een certificatie heeft van Thuiswinkel.org. De websites die dit certificaat hebben mogen ontvangen hebben een strenge keuring doorlopen en voldoen aan alle eisen van de organisatie. Bijvoorbeeld om zeker te zijn van jouw veiligheid op basis van de gegevens die je verstrekt om matches te kunnen ontvangen. Ook zou je klantreviews kunnen lezen, om ervaringen van andere hoog opgeleide gebruikers te lezen.

Tip

Als je het wilt proberen dan raden we E-Matching aan. Op deze website kun je je gratis aanmelden en gebruik maken van veel functies zonder een betaling te doen. Je kunt dan niet zelf het eerste contact leggen maar je kunt wel de berichten van andere beantwoorden. Degene die hier het meest van profiteert is uiteraard de vrouw die nooit de eerste stap zet om contact te leggen, of als je een 10/10 man bent.

Meer informatie?

Veel al hebben de datingsites onderaan hun homepage een kopje waar je diverse vragen en antwoorden vindt. Meestal worden hier ook duidelijk de verschillen tussen een gratis account en een betaald abonnement weergegeven. Ook kun je met behulp van de datingsite vergelijker erachter komen welke datingsite voor mensen met een hoge opleiding geschikt is. Maar gewoonweg uitproberen blijft uiteindelijk de beste manier. Je hoeft immers maar één persoon met geluk ergens tegen te komen voor levenslang geluk.

Groeiende aantallen

hoger opgeleiden cbsDe groep hoger opgeleide singles is niet klein. Misschien denk je dat er niet veel singles zijn met een hoog opleidingsniveau maar als je de cijfers bekijkt dan denk je wel anders. In 2016 toonden de laatste cijfers aan dat bijna 30 procent van de Nederlanders met een leeftijd van 15 tot 75 hoger opgeleid is. Er is hierbij uitgegaan van de bevolking met een HBO of WO opleiding. Op de kaart is te zien waar je deze mensen het meest tegenkomt. Uiteraard is een deel van de hoger opgeleide bevolking alleenstaand en single. Als je uitgaat van hetzelfde percentage singles als de gehele bevolking dan kun je nagaan hoeveel dit er wel niet zijn. Hoger opgeleiden dating is booming. Als je ook een hoge opleiding hebt afgerond dan is dit de plek waar je de meeste kans maakt om een geschikte partner te vinden.

30 tot 35 jaar

Eén van de grootste groepen singles heeft een leeftijd van 30 tot 35 jaar. Deze grote groep singles in veelvuldig op één van de vele datingsites te vinden; hoger opgeleid of niet. De kans dat een Nederlandse single in deze leeftijdsgroep hoogopgeleid is komt voor velen niet als een verrassing maar voor anderen wel. Maar liefst 45 procent van de Nederlanders met deze leeftijd is hoogopgeleid. Europa heeft als doelstelling om dit percentage te verhogen tot 40 procent in 2020. Nederland zit daar al ruim boven met een vele grotere groep hoogopgeleide personen in deze leeftijdsklasse. Als je in deze leeftijdcategorie behoort en een hoge opleiding afgerond hebt dan heb je geluk. Op de datingsites voor hoogopgeleide singles kom je veel personen tegen die een vergelijkbare opleiding als jou hebben. Of er iemand tussen die bij je past kom je pas achter als je het probeert.