Ontmoeten: hoelang wachten tot de eerste date?

Ontmoeten: hoelang wachten tot de eerste date?

  • 28 jun 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

afspreken

De stap tussen chatten op een datingsite en een ontmoeting kan groot zijn. Hoelang moet je wachten om te vragen voor een eerste date? Is het na één dag te vroeg? Het is verstandig om niet te snel af te spreken. Wat is het doel van de eerste date en wat zijn je verwachtingen? Als je geen relatie wilt maar alleen een seksdate dan is het natuurlijk slim om zo snel mogelijk af te spreken. Als een relatie wel je doel is dan kun je beter iets langer wachten. Door te chatten kom je erachter of iemand bij je past of niet.

Wanneer afspreken?

Het moment bepalen wanneer je iemand wil vragen voor een eerste date is moeilijk. Beide personen moeten er klaar voor zijn. Door het chatten voorafgaand aan de vraag moet het al comfortabel genoeg zijn om elkaar te ontmoeten. Of en wanneer dit zo is verschilt per persoon. De één kan niet wachten om af te spreken terwijl de ander liever nog een weekje wacht. Het komt ook vaak voor dat personen wel online chatten maar vervolgens nooit de stap zetten tot een eerste date. Zoals je begrijpt is het voor deze personen moeilijker om af te spreken waardoor het meer tijd kost. Hoe weet je dat het tijd is voor een eerste date als je al een tijdje met elkaar aan het chatten bent?

Na een week?

Over het algemeen wordt een week chatten als ruim voldoende gezien. Na een week berichten versturen, chatten en Whatsapp heb je al een goed beeld van de ander. Als je daarnaast ook veel foto’s hebt gezien heb je een goed beeld van de persoon. Als je niet zeker bent van je zaak dan kun je blijven chatten totdat je voldoende over de persoon weet. Een week is voor sommigen te lang, voor anderen te kort. Het is echter in de praktijk bijna nooit te vroeg als je het na een week chatten vraagt.

Wie vraagt voor een date?

Over het algemeen is het de man die de date voorstelt. Het is al jarenlang de traditie dat de man het voortouw neemt. Dit is ook het geval met het versturen van het eerste bericht. De standaard is dat de man de stappen bepaalt; van het contact leggen op een datingsite tot het vragen voor een date. Vrouwen kunnen echter ook het contact leggen of een eerste date voorstellen. Als je denkt dat de man een date wil maar hij durft het niet te vragen dan kun je als vrouw zonder problemen zelf deze vraag stellen. Net zoals vrouwen het waarderen dat de man het initiatief neemt wordt het ook gewaardeerd door mannen als vrouwen dit doen.

Wanneer is te snel?

Iemand die na één gesprek al wil afspreken is iemand die je niet direct moet vertrouwen. Dit is helemaal het geval als de man al direct over het seks praat in het eerste gesprek. Als deze persoon heel snel wil afspreken dan gaat het meestal maar om één ding en dat is een seksdate. Iemand die oprecht interesse in heeft zal niet al binnen een dag willen afspreken. Deze persoon zou liever meer over je te weten willen komen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Reageer