Hoe werkt speeddaten?

Hoe werkt speeddaten?

  • 04 jul 2

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

Geen geluk op het internet? Dan kun je het natuurlijk ook proberen in het echt. Speeddaten is een leuke optie als je even uitgekeken bent op het internet daten. Tijdens een speeddating event kun je veel singles ontmoeten binnen een kort tijdsbestek. Je wordt één voor één aan elkaar voorgesteld tijdens een speeddating event. Zit er iemand tussen die je bevalt? Dan kan het zomaar de match van je leven zijn. Je schrijft je in voor het event bij een datingsite of een datingbureau. Als je dit gedaan hebt dan kun je een plek reserveren op een locatie waar je voorkeur naar uitgaat. De speeddating evenementen zijn door heel Nederland verspreid. Zo kun je speeddaten in Groningen maar ook in Zwolle, Den Haag en Den Bosch. Waar je ook woont, er is bijna altijd een speeddate evenement in de buurt.

De voordelen

De kandidaten die meedoen aan het event worden vervolgens gescreend zodat de groep bij elkaar past. De datingsite of het datingbureau kijkt naar matches binnen de aanmeldingen. Over het algemeen zijn de deelnemers aan het speeddating event op zoek naar een serieuze relatie. Je komt er vrijwel geen singles tegen die naar een one-night-stand op zoek zijn of vreemd willen gaan; dat is één van de voordelen van speeddating. Wat natuurlijk ook een voordeel is dat je meteen ziet hoe de ander eruit ziet. Vergelijk dit met online daten, waarbij het nog maar de vraag is hoe iemand er in het echt uitziet. Bij speeddaten maak je meteen kennis met de échte persoon; je hoort de stem, voelt het enthousiasme en hoeft je niet af te vragen hoe iemand in het echt is. Je maakt het direct mee in de beperkte tijd die je hebt.

Hoe gaat speeddaten in z’n werk?

Er wordt een groep singles op de hoogte gehouden door het datingbureau: wanneer en hoe laat het event plaatsvindt en waar dit precies gebeurt. Deze groep singles zijn de leden die een plek gereserveerd hebben voor een bepaald evenement. Om te voorkomen dat er grote verschillen zijn is de groep min of meer van dezelfde leeftijd. Zo zijn er bijvoorbeeld groepen van 20 tot 35 jaar maar ook groepen van 40 tot 55 jaar. Welke leeftijdsgroepen toegelaten worden tot een event verschilt per locatie en bureau. Het aantal mannen en vrouw is doorgaans gelijk zodat het speelveld van singles goed verdeeld is.

De speeddate

3 tot 5 minutenDe vrouwen nemen plaats achter een tafeltje. De mannen krijgen een tafel aangewezen en de klok wordt gestart. Elke tafel heeft vervolgens enkele minuten de tijd om elkaar te leren kennen waarna er van tafel wordt geruild. Per gesprek heb je ongeveer drie tot vijf minuten. Enkele minuten lijkt kort maar het is vaak voldoende tijd om te weten of je iemand leuk vindt of niet. Dit blijft doorgaan totdat alle mannen alle vrouwen ontmoet hebben.

De deelnemers aan het speeddating event kunnen de singles met wie ze spreken beoordelen. Dit wordt gedaan aan de hand van een score kaart. De singles kunnen op de kaarten met een ja of nee beoordeeld worden. Ja, als je iemand leuk vindt. Nee, als de persoon geen match voor je is. De organisator van het event bekijkt de scores na afloop en maakt vervolgens matches. De matches ontstaan als een man en een vrouw elkaar leuk vinden. De organisator geeft beide singles vervolgens de contactgegevens van de ander waarna de singles die elkaar leuk vinden contact met elkaar kunnen opnemen.

Wat kost het?

De kosten zijn natuurlijk per bureau anders maar gemiddeld gezien ben je al snel 25 tot 35 euro per avond kwijt. Dit is vaak inclusief een welkomstdrankje. De rest van de drankjes zijn voor eigen kosten. Bij sommige speeddating bureaus is er een dategarantie. Lukt het je op een avond niet om een date te regelen? Dan kun je zonder kosten aan een tweede event meedoen.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

2 Reacties

  1. Saskia van der Linden 7 april 2018 at 17:31 - Reply

    Ik wil graag informatie over speeddaten in Zwolle. Leeftijd 46 jaar.

  2. Erik 19 januari 2019 at 19:34 - Reply

    Wanneer is er een gay speeddating voor noord of oost Nederland? En zonder leeftijdslimiet?