Hoe kun je zien of iemand betrouwbaar en eerlijk is?

Hoe kun je zien of iemand betrouwbaar en eerlijk is?

  • 14 dec 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

betrouwbaar?

Je hebt een leuke single gespot op een dating app, na een swipe naar rechts ontstaat er een match en jullie beginnen te chatten. Het houdt niet op en de berichten worden steeds leuker maar toch heb je ergens twijfels over de bedoelingen van de persoon. Dat je je op een betrouwbare dating app begeeft is immers geen garantie op betrouwbare singles.Hoe weet je nu of iemand eerlijk is en betrouwbaar?

Wat je gevoel zegt?

Als je met een leuke single aan het daten bent dan wil je bepaalde dingen over de persoon te weten komen. Eén van deze dingen is hoe betrouwbaar de persoon is. Waarschijnlijk wil je ook weten of de persoon eerlijk is en de waarheid spreekt. Een belangrijk onderdeel van daten is mensenkennis. Je intuïtie en gevoel zeggen vaak meer dan wat je al weet. De meeste mensen raden je dan ook aan om je intuïtie te volgen. Je intuïtie volgen werkt echter niet voor iedereen. Iemand die in het verleden te maken heeft gehad met onbetrouwbare of oneerlijke personen kan niet meer volledig vertrouwen op de intuïtie. De kans is dan groot dat de persoon iemand te snel verdenkt van onbetrouwbaarheid of oneerlijkheid. “Luister naar je hart” klinkt leuk maar of het je verder brengt is een andere vraag.

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt weten of een persoon betrouwbaar is. Als je merkt dat iemand niet helemaal consistent is in het verhaal dat ze vertellen dan weet je dat er iets niet klopt. Zegt de persoon dat hij of zij 30 jaar is terwijl het profiel 42 jaar weergeeft? Dan weet je dat er iets niet klopt. Iemand die betrouwbaar en eerlijk is vertelt het verhaal iedere keer volgens de waarheid zonder belangrijke verschillen. Iemand die dit niet is maakt fouten die opgemerkt kunnen worden. Let ook op versprekingen die de persoon doet. Praten over een zusje terwijl eerder in het gesprek gemeld is dat er geen sprake is van broers of zussen is genoeg reden om je wenkbrauwen te fronsen.

Consistent contact

Een betrouwbaar persoon reageert tijdig op je berichten en laat je niet dagen wachten voor je weer wat hoort. Als iemand vaak geen tijd heeft om je te spreken of berichten te versturen dan is het mogelijk dat ze iets verbergen. Geregeld contact met de persoon op verschillende tijden en dagen maakt het geloofwaardiger dat de persoon zich niet in een relatie begeeft. De kans is dan kleiner dat ze iets te verbergen hebben.

Je krijgt de tijd

Iemand die oprecht interesse in je heeft geeft je de tijd als je er niet direct klaar voor bent om af te spreken. Een paar dagen wachten kan iedereen, helemaal op iemand zoals jou. Iemand die te snel wil afspreken heeft misschien een verborgen agenda of verkeerde bedoelingen. Het is daarom verstandig om niet te snel af te spreken met iemand die je hebt leren kennen via het internet. Als je toch afspreekt met de persoon doe het dan op een openbare plek. Het eerste contact zegt meer dan duizend woorden. Als de persoon niet helemaal eerlijk is geweest tijdens het berichten versturen dan merk je dit meestal snel tijdens de date.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven