Hoe date je een vrouw met een kind?

Hoe date je een vrouw met een kind?

  • 01 aug 0

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

moeder kind

Alleenstaande moeders kom je op iedere datingsite tegen. Het is voor deze vrouwen zelfs één van de populairste manieren om nieuwe contacten te leggen. Als je contact hebt met een vrouw met een kind dan kun je je afvragen of dit wel bij je past. Wat zijn de gevolgen als je een stap verder gaat en afspreekt voor de eerste date? Wat wordt er van je verwacht en wat zou je rol in de relatie zijn? Het is normaal dat je over dit soort zaken nadenkt als je nog nooit een vrouw met een kind gedatet hebt. Door je goed voor te bereiden begrijp je beter wat je plek is en of je er wel mee moet doorgaan.

Het is anders

Een vrouw met een kind daten is niet hetzelfde als een vrouw zonder kind. Het is een compleet andere situatie. Je kunt niet zomaar langskomen wanneer je wil en blijven slapen als het je uitkomt. Zo werkt het niet bij een alleenstaande moeder. Vooral in het begin, als je het kind nog niet kent, is het verstandig om niet onaangekondigd langs te gaan. Voor je het weet breng je de moeder in een situatie waar ze niet in terecht wil komen.

Neem meer tijd

Je kunt zomaar het kind op de eerste de beste mogelijkheid ontmoeten. Tenminste, niet wanneer je nog niet zeker van je zaak bent. Niemand wil dat het kind aan je gehecht raakt terwijl je nog niet eens serieus over de relatie nadenkt. Zelfs als de vrouw graag wil dat je het kind ontmoet, maar je bent er nog niet zeker van, is het slim om nog even te wachten tot je er klaar voor bent.

Meer planning

Als je wil daten met een alleenstaande moeder dan kom je er al snel achter dat er een planning is. De vrouw kan het kind immers niet zomaar alleen thuis laten. Er moet een babysitter komen om op te passen of ze moet het kind bij familie langs brengen. Zoals je begrijpt moet dit vooraf besproken worden. Een kind betekent dat er altijd een planning is waar je rekening mee moet houden.

Last minute afzeggingen

Voor de moeder is de gezondheid van het kind uiteraard belangrijker dan een date. Als het kind plotseling ziek is geworden dan kun je de date wel vergeten. Zo is het mogelijk dat je vaker te maken krijgt met afzeggingen doordat het kind aandacht vraagt.

Dates zijn anders

Als je de eerste dates achter de rug hebt en het kind hebt ontmoet dan moet je er rekening mee houden dat er ook dates gaan komen met het kind erbij. Denk aan een bezoek aan een pretpark of speeltuin, waar het kind zich kan vermaken. Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid om een band te krijgen met het kind maar het laat ook zien dat je serieus bent.

Er is altijd de ex

Een alleenstaande moeder heeft meestal nog steeds contact met de biologische vader van het kind. Houdt er rekening mee dat deze contacten altijd zullen blijven. Misschien is de scheiding achter de rug maar door het kind is omgang altijd nodig; hoe lastig het soms ook is. Als je het type bent dat snel jaloers is dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Zoals je leest is het daten van een moeder met een kind heel wat anders dan een vrouw zonder kind daten. Er zijn verantwoordelijkheden en verplichtingen waar je rekening mee moet houden. Dit hoeft de relatie niet in de weg te zitten maar het is wel iets waar je vooraf over na moet denken.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven