Hoe chat je met een vrouw?

Hoe chat je met een vrouw?

  • 05 sep 1

badoobig

Badoo

Badoo is een geliefde datingsite voor velen. Berichten versturen is gratis net als het doorzoeken van profielen van andere singles.
Bekijk Badoo

dating appen

Wanneer je als man gaat chatten met een vrouw, met als doel haar te versieren voor een date of misschien wel een relatie, dan moet je met een paar dingen rekening houden. Hoe je met een vrouw op een datingsite chat is anders dan wanneer je iemand al goed kent. Als je de vrouw nog helemaal niet kent dan zijn er regels waar je je aan dient te houden. Dit voorkomt dat je de vrouw afschrikt en laat zien dat je je weet te gedragen als een man.

Begin niet meteen over seks

Ten eerste vinden veel vrouwen het niet zo geslaagd als je gelijk over seks begint. Als je dit op een website doet waar mannen en vrouwen zich aanmelden voor een serieuze relatie dan is de kans groot dat het niet wordt gewaardeerd en je meteen wordt geblokt. Als je serieus iets zou willen beginnen met een vrouw, benader haar dan met respect en begin niet meteen over seks.

Dit geldt uiteraard niet als je op een seksdatingsite zit en seks het algemene onderwerp is van de website. In dat geval zal de vrouw in kwestie immers ook uit zijn op een snelle date.

Een luisterend oor

De grootste klacht van vrouwen over mannen is dat ze niet luisteren. En dat geldt ook bij chatten. Als een vrouw in een chat vertelt dat ze een rotdag op haar werk heeft gehad op haar werk omdat een collega vervelend deed, dan is het de bedoeling dat je daar op in gaat en haar haar verhaal laat doen.

Als je op zo’n mededeling reageert met “oh nou ik ben ook heel blij dat de werkdag erop zit want ik kreeg een spoedklus en toen moest ik….” om vervolgens een hele tirade af te steken over hoe hard je wel niet hebt moeten werken, daarbij totaal voorbijgaand aan wat zij eerder schreef. Als je je als man zo gedraagt dan scoor je zeker geen punten.

Ook hier gelden uiteraard dezelfde “chatregels” zoals beleefd blijven, interesse tonen en onthouden waar jullie het over hebt gehad.

Laat merken dat je nog weet wat ze heeft verteld

vragenIn het verlengde van belangstelling tonen staat onthouden wat ze eerder vertelde. Vertelt een vrouw dat een vriendin van haar erg ziek is, dan maak je een hele goede beurt als je enkele dagen later informeert hoe het met haar vriendin is. Datzelfde geldt voor alledaagse dingen. Als ze is wezen shoppen met haar zus, vraag dan of ze nog geslaagd is. Of informeer of de film waar ze naartoe ging leuk was. Zo laat je blijken dat je niet zomaar wat zit te kletsen met een vrouw maar dat je daadwerkelijk belangstelling voor haar hebt. Als je slim bent dan bekijk je ook deze lijst met vragen om op elk gesprek voorbereid te zijn.

Natuurlijk hoef je niet alles te onthouden, maar je zult merken dat vrouwen dit ook naar jou toe doen. Als jij vertelt dat je vader in het ziekenhuis ligt dan zal een vrouw ook zeker informeren hoe het met hem gaat en of hij al naar huis mag. Als iemand voor de vierde keer aan je vraagt of je nou eigenlijk huisdieren hebt dan wekt dat niet echt de indruk alsof diegene heel erg in je geïnteresseerd is.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Vrouwen communiceren op een andere manier met elkaar dan mannen. Waar mannen het graag over materiële en realistische zaken hebben zoals werk, sport, auto’s en dergelijke, willen vrouwen het graag hebben over hoe ze bepaalde dingen ervaren en wat hun gevoelens daarbij zijn.

Voorbeeld

Als een man en vrouw naar een concert gaan zal een vrouw eerder geneigd zijn om te vertellen over hoe mooi de muziek was en dat ze bijna in tranen was bij dat ene nummer. Als je de man vraagt wat hij van het concert vond zal hij misschien eerder zeggen dat het bier niet lekker was of dat hij ervan baalde dat het concert een half uur te laat begon, maar dat de toegift wel vet gaaf was. Deze verschillen zijn de reden waarom boeken zoals “Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus” geschreven zijn.

denken vrouw

Doe het rustig aan

Als je online gaat daten is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Je komt nogal wanhopig over op de ander als je in je eerste bericht gelijk al aangeeft dolgraag een vriendin te willen. De ander kan daaruit de conclusie trekken dat je niet in haar bent geïnteresseerd maar dat het je puur om de relatie gaat, met wie is niet belangrijk. Geef dus altijd heel nadrukkelijk de indruk dat je echt in deze persoon geïnteresseerd bent.

Ga ook niet met tien mensen tegelijk in gesprek. Dat is bijna niet bij te houden en je bent al snel de draad kwijt van wat je aan wie hebt verteld. Als je voor het eerst op een datingsite zit dan is het leggen van hooguit 2 of 3 contacten tegelijk echt meer dan genoeg.

Blijf niet aan het lijntje

Hoewel het lijkt alsof je kans maakt is het mogelijk dat je voor een langere periode aan het lijntje gehouden wordt. Het komt geregeld voor dat iemand al jaren actief is op een dating app maar nooit met iemand heeft afgesproken. Dit is een regelrechte verspilling van je tijd, hoe lief en leuk de ander ook is.

Veel singles gebruiken online datingdiensten als een manier om de flirttechnieken te verbeteren, als egoboost of een andere manier om het zelfrespect te vergroten. Wat deze gebruikers vaak niet door hebben is dat het niet eerlijk is tegenover de singles die echt op zoek zijn naar een partner. Knip de lijn door als je het gevoel hebt dat een ontmoeting nooit op de agenda komt te staan.

Is de klik er?

Als het je te doen is om een liefdespartner te vinden dan is het verstandig om iemand eerst beter te leren kennen. Je kunt via Tinder met elkaar chatten en op die manier uitvinden of jullie echt bij elkaar passen. Daarna kun je bijvoorbeeld telefoonnummers uitwisselen zodat jullie kunnen Whatsappen of elkaar bellen. Pas als je elkaar wat beter kent en tot de conclusie komt dat er echt een klik is dan is het moment gekomen om een afspraak voor een eerste ontmoeting te maken.

Gratis daten

Wil je niet betalen voor online daten? Bezoek dan de Badoo website. Berichten versturen en profielen bekijken is gratis bij Badoo. Dit is één van de weinig datingsites waar veel singles ingeschreven zijn en je zonder kosten berichten naar elkaar kunt versturen. Je kunt je gratis inschrijven via de onderstaande link:
Gratis inschrijven

Eén reactie

  1. mourad 20 april 2019 at 19:22 - Reply

    de meeste dames zijn zelf niet eens beleefd geen fatsoen en arrogant. stuur je een bericht begroeting hallo met haar naam. negeren ze het de meeste. nemen niet eens de moeite ook maar iets te antwoorden

Reageer